Obavijesti

Show

Komentari 30

Svetlana Gotovina: Čekala sam 41 godinu da vidim Jaggera

Svetlana Gotovina: Čekala sam 41 godinu da vidim Jaggera
3

Svetlana je 1976. kupila karte za koncert Stnesa, ali zbog kiše nije mogla doći. Sada ju je kći Andrea iznenadila i omogućila joj da konačno uživo vidi svoje galzbene idole...

VIDEO

Oduševljena sam koncertom. Točno je onako kako sam ga zamišljala svih ovih 41 godinu. Kao prava rokerica otišla sam na koncert u štiklama i cijelo vrijeme gazila po blatu, kaže Svetlana Gotovina (60).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:25

Puljanka dodaje da su članovi benda, iako već djedice, vladali pozornicom. Mick Jagger, kaže, onako mršav skakutao je cijelo vrijeme, a Keith Richards kao da je srastao sa svojom gitarom. San joj se ispunio i time što su otpjevali baš one pjesme koje ona obožava.

- Bila su to lijepa i naporna 24 sata. Nisam otišla kad mi je bilo 18, ali sam i sa 60 doživjela pravu avanturu - kaže Ceca, kako je svi zovu.

Karte za njihov koncert u Zagrebu 1976., na koji nije uspjela otići zbog jakog nevremena, čuvala je 41 godinu. Karte za koncert u Austriji dobila na dar za rođendan.

- Te 1976. priuštila sam si karte s dečkom Androm, koji mi je poslije postao suprug. Sjećam se da smo se danima veselili koncertu. Motorom smo se uputili preko Ljubljane u Zagreb jer je to bio jedini pravac kojim se tad moglo putovati. Prije Ljubljane počelo je strašno nevrijeme, kiša je lijevala kao iz kabla, a mi smo bili bez adekvatne opreme. Toliko smo se smočili da smo morali stati i čekati da kiša prestane. Vrijeme je prolazilo, a koncert je već počeo. Nismo imali kuda nego se vratiti. Bila sam pretužna, ali sam čuvala karte za uspomenu - priča Svetlana.

Godinama su stajale u kutiji i svakih nekoliko godina, prije velikog pospremanja stana, izvadila bih ih i sjetila se tih trenutaka. Upravo to je potaknulo njezinu kćer Andreu (38) da s ostatkom obitelji priušti majci veliko iznenađenje za 60. rođendan.

Rolling Stones

- Otići ću na koncert s kćeri, a obući ću se kao prava rokerica. Iz ove perspektive nije mi žao što tad nisam otišla na koncert jer vjerojatno to ne bih učinila danas. Tada su karte bile 150 dinara, a danas 150 eura (oko 1120 kuna). No loše vrijeme ovoga me puta neće spriječiti jer idemo organizirano autobusom iz Pule - u dahu je ispričala uzbuđena Ceca uoči subotnjeg odlaska na koncert najdražeg joj benda.

Priznaje da je kao 18-godišnji fan Rolling Stonesa bila više euforična nego danas, ali ipak jedva čeka opet se vratiti u “zlatno doba”.

- Veliki sam fan Stonesa još otkad sam bila klinka. Nikada za mene nije bilo dileme tko je prvi - Beatlesi ili Stonesi, tako da sam još kao djevojčica skupljala sve slike i članke o njima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu