Obavijesti

Show

Komentari 43

Na Lokrum stiglo prijestolje iz hit serije vrijedno 200.000 kn

Na Lokrum stiglo prijestolje iz hit serije vrijedno 200.000 kn
5

Simbol popularne serije stigao je iz New Yorka dva tjedna nakon narudžbe u kontejneru na teretnom brodu u dvije kutije koje pojedinačno teže više od 500 kg

VIDEO

Brod je dopremio prijestolje u srijedu navečer na otok Lokrum gdje su se privodile kraju pripreme za otvaranje Tematskog parka Lokrum u subotu. 

Petorica radnika su satima slagali dva dijela konstrukcije u jedinstveno prijestolje koje je HBO izradio po narudžbi Dubrovčana. Ideja otvaranja centra koji objedinjuje elemente serije 'Igra prijestolja' s tradicionalnom lokrumskom mitologijom krenula je na inicijativu gradonačelnika Andre Vlahušića, koji je mjesecima pregovarao s produkcijom kako bi obožavatelji fantasy serije posjećivali Dubrovnik - lokaciju na kojoj je ekipa snimala čak četiri sezone serije. 

Cijena ulaznice je 80 kuna, a do kraja ove sezone očekuju da će ih posjetiti između četiri i sedam tisuća ljudi, što bi značilo da će tron, nadaju se Dubrovčani, samoga sebe isplatiti već do kraja ljeta. 

Interaktivnu dvoranu s tri displeja na kojima se vrte snimke iz serije i povijesti Lokruma, u čijem se centru nalazi čuveno postolje, osmislila je arhitektica Ivana Dabrović, koja je na projektu angažirala povjesničare, konzervatore i ostale stručnjake kako bi se što vjerodostojnije prenijela atmosfera serije. Zbog toga je kulisa koja želi nadomjestiti scenografiju i specijalne efekte serije napravljena pomoću kilometar i pol cijevi.

PIXSELL

– Ni jedan šaraf nije zašarafljen u kamen jer smo sve osmislili kao samostojeću konstrukciju kako ne bismo ovim projektom narušili autohtonost Lokruma – rekao nam je jedan od radnika koji 48 sati nije stao s poslom.

Na Lokrumu se nije prestajalo piliti i brusiti čak ni tijekom noći. Nakon toga se čistilo, a tek onda ukrašavalo. Crveni tepih je dopremljen tek na kraju priprema kako bi se na njega namontirao tron. Cjelokupne pripreme, od planiranja do finala, bile su pod budnim okom HBO-a, koji je blagoslovio svaki detalj kojim će se imitirati ugođaj borbe za prijestolje. Nacrte za projekt izrađivali su kreatori serije, a detalji su se razrađivali tjednima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao