Obavijesti

Show

Komentari 10

Na svadbu pozvali i beskućnike, a Britanci na taj dan nisu radili

Na svadbu pozvali i beskućnike, a Britanci na taj dan nisu radili
30

Princ William i Kate Middleton danas imaju skladan brak i troje djece. Zaslužni su za bolji imidž kraljevske obitelji koja dugi niz godina nije uživala u tome

VIDEO

Prošlo je devet godina otkako su Vojvoda i Vojvotkinja od Cambridgea izrekli sudbonosno 'da'. Princ William (37) i Kate Middleton (38) danas slave 9. godišnjicu braka. 

Taj 29. travnja 2011. bio je proglašen praznikom. Britanci su taj dan slavili, nije se radilo. Kao ni sutradan, kako bi se odmorilo od slavlja. Cijeli se događaj prenosio na malim ekranima, a podaci govore kako je kraljevsko vjenčanje gledalo tri milijarde ljudi. Prenosilo se i putem interneta, gdje ga je pratilo 72 milijuna ljudi. Zbog toga je  ovaj događaj ušao i u Guinnessovu knjigu rekorda.

PIXSELL

Taj dan cijela je zemlja bila u znaku ovog događaja. Vijorile su se zastave na svakom uglu, na svakoj kući. Trgovine su mjesecima prije bile preplavljene predmetima s likom mladenaca. Turisti su kupovali sve što se prodavalo.Ovo je bio najveći događaj u ovoj zemlji nakon vjenčanja princa Charlesa (71) i majke Diane koja je 1997. godine poginula u automobilskoj nesreći.

REUTERS/PXL

William i Kate na vjenčanje su pozvali 1900 ljudi.  Poslane su pozivnice ispisane zlatnim slovima. Kako bi sve prošlo u najboljem redu  pobrinulo se 5 tisuća vojnika i 2 200 vojnika.

Na listi uzvanika našao se sam vrh jet seta. Bili su tu tako princ Albert od Monaka (62), David (44) i Victoria Beckham (46), Rowan Atkinson (65) poznatiji kao Mr. Bean, princ od Bahreina Salman ben Hamad Al-Khalifa (50), Guy Ritchie (51), španjolska kraljica Sofija (81), kralj Jordana, sultan od Bruneja, princ Saudijske Arabije, japanski car, kraljevi Malezije i Tajlanda, pjevač Elton John (73)....

REUTERS/PXL

Kraljevski par želio je da na vjenčanju budu i 'obični' ljudi pa su pozvali i brojne volontere, djecu bez roditelja i beskućnike.Na vjenčanju su se našle čak i sve bivše djevojke princa Williama, te dvojica bivših dečki Kate Middleton.

REUTERS/PXL

Njihovo vjenčanje izazvalo je veliki interes. Svi su čekali kako će to izgledati kada članicom kraljevske obitelji postane djevojka koja nije kraljevske krvi. Sam trenutak vjenčanja bio je doista dirljiv, što su se mnogi složili.

- Izgledaš predivno - rekao je William Kate kada je u Westminsterskoj opatiji podigao veo s njezina lica. Par je izgovorio zavjete, a potom im se dogodio mali problem. Princ je krenuo stavljati prsten na njezinu ruku, ali je zapeo. Radilo se o prstenu iz velških rudnika izrađenog od grumena zlata koji je kraljevska obitelj dobila 1923. godine.

REUTERS/PXL

Nakon ceremonije uputili su se prema Buckinghamskoj palači u otvorenoj kočiji Edwarda II. iz 1902. godine, koju su vukla četiri konja. Tamo ih je čekalo pola milijuna ljudi, a svi su željeli vidjeti prvi poljubac mladog para. William i Kate tada su se poljubili dva puta. 

PIXSELL

Kate je nosila vjenčanicu čija je cijena navodno bila 2,1 milijuna kuna, a kasnije se presvukla u bijelu satensku haljinu.  William je odoru za vjenčanje kasnije zamijenio crnim odijelom. Proslavu su obilježile i gastronomske delicije, jedino što se nije pilo je pivo. Nije ga bilo jer ga William i Kate ne vole. 

AFP/PXL

Nakon vjenčanja Kate se oslovljava s Njezino Kraljevsko Visočanstvo vojvotkinja od Cambridgea. Williamova odabranica iznimno je popularna i među modnim svijetom. Mnogi ju smatraju modnom ikonom te pravom nasljednicom princeze Diane. Od kako su se vjenčali, popularnost im ne opada, a zaslužni su i za bolji imidž kraljevske obitelji koja dugi niz godina nije uživala u tome.

Prince Louis christening

Danas, par ima skladan brak i troje djece: princa Georgea (6), princezu Charlotte (4) i princa Louisa (1).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:00

 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'
ISPRIČALA DETALJE O MAJČINSTVU

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'

Marijin sin Mario će početkom svibnja napuniti pet mjeseci, a pjevačica je otkrila zašto se odlučila za to ime, tko joj je najveća podrška i zašto ne voli dijeliti sinove fotografije

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice
Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...
ČAROBNI DAN

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...

Bivša pjevačica i voditeljica u vezi je s Većeslavom Holjevcem, bivšim ragbijašom i unukom istoimenog bivšeg gradonačelnika Zagreba