Obavijesti

Show

Komentari 0

Na Trgu bana Jelačića i ove godine Caritasov program 'Za 1000 radosti – Govori dobrim!'

Na Trgu bana Jelačića i ove godine Caritasov program 'Za 1000 radosti – Govori dobrim!'
1

Program 'Za 1000 radosti' će trajno i tijekom cijele godine prikupljati pomoć za obitelji u potrebi, a provoditelji programa Hrvatskog Caritasa su biskupijski i nadbiskupijski Caritasi zajedno s mrežom župnih Caritasa

VIDEO

U četvrtak 15. prosinca u 10.30 u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu održana je konferencija za medije Hrvatskog Caritasa na kojoj je najavljen središnji tradicionalni promotivno-humanitarni događaj u sklopu programa 'Za 1000 radosti – Govori dobrim!'.

Prigodni program, uz goste-podupiratelje, brojne volontere i humanitarnu prodaju božićnih drvaca u tegli (dar Hrvatskih šuma d.o.o.) u organizaciji Hrvatskog Caritasa te u suradnji s Hrvatskim šumama održat će se na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića u subotu 17. prosinca, s početkom u 8 sati. Prihod od humanitarne prodaje darovanih drvaca uključuje se u sredstva za pomoć najsiromašnijim obiteljima.

Na konferenciji za medije sudjelovali su fra Tomislav Glavnik, ravnatelj Hrvatskog Caritasa, i gospodin Nediljko Dujić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma. Ravnatelj Hrvatskog Caritasa govorio je o tijeku dosadašnjih aktivnosti Hrvatskoga Caritasa u provedbi programa „Za 1000 radosti“, pri čemu je istaknuo kako su u provedbi programa otkad je započeo 17. studenoga sudjelovale brojne tvrtke, javne i državne institucije te pojedinci, pri čemu je izrazio zahvalnost svima koji su pomogli svojim uslugama te materijalnim i financijskim sredstvima. Istaknuo je kako su u proteklih mjesec dana pravne osobe uplatile 300.380 kn, dok je Hrvatski Caritas od fizičkih osoba/pojedinaca primio 172.030 kn.

Program 'Za 1000 radosti' će trajno i tijekom cijele godine prikupljati pomoć za obitelji u potrebi, a provoditelji programa Hrvatskog Caritasa su biskupijski i nadbiskupijski Caritasi zajedno s mrežom župnih Caritasa. U mrežu pomoći preko koje se pomaže obiteljima u potrebi konkretno i direktno) uključene su i osnovne i srednje škole (460.000 učenika), istaknuo je fra Tomislav Glavnik.

Caritas uz program 'Za 1000 radosti' prikupio 472 tisuće kuna za najsiromašnije obitelji
Caritas uz program 'Za 1000 radosti' prikupio 472 tisuće kuna za najsiromašnije obitelji

Ravnatelj je potom podsjetio na promotivne materijale koji su podijeljeni u sklopu programa, a čijom prodajom se uključuju donacijama svi koji žele. Istaknuo je kartice-'dobrice', koje su uz preporuku Ministarstva prosvjete i obrazovanja distribuirane i u sve osnovne i srednje škole. Fra Tomislav Glavnik izrazio je Ministarstvu zahvalnost za susretljivost i suradnju te naglasio kako je od strane učenika i njihovih roditelja uplaćeno do sada 36.903 kn. Od ostalih promotivnih materijala podijeljene su privjesnice u prijevoznim sredstvima te nadstolnici u kafićima, ugostiteljskim i drugim uslužnim objektima u brojnim hrvatskim gradovima. U humanitarnu akciju pozvani su i navijači Hrvatske nogometne reprezentacije, pri čemu se „za svaki gol i svaku pobjedu“ može nazvati i izvršiti uplata donacije pozivom na broj 060 90 10.

Na kraju svojeg izlaganja fra Tomislav Glavnik zahvalio je Hrvatskim šumama za 20 godina vjerne suradnje, osobito u pomoći u ogrjevnom drvu i darovanju božićnih drvaca, dosadašnjem predsjedniku Uprave ing. Krunoslavu Jakupčiću, te novoimenovanom predsjedniku uprave gospodinu Nediljku Dujiću i gđi Ani Juričić Musa, voditeljici korporativnih komunikacija HŠ na suradnji. Osobitu zahvalnost Ravnatelj Hrvatskog Caritasa uputio je medijskim pokroviteljima i pratiteljima Večernjem listu, 24 sata; HRT-u, HKM-u, Laudato TV, Novom listu te brojnim radijskim i televizijskim postajama.

Za Badnjak pripremite finu ribu, punjene lignje ili pak hobotnicu
Za Badnjak pripremite finu ribu, punjene lignje ili pak hobotnicu

Potom je gospodin Nediljko Dujić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma, pozvao na uključenje svih u pomoći obiteljima u potrebi na način da kupnjom drvca u tegli sudjeluju, osim u humanitarnom dijelu za dobrobit društva, i u ekološkoj osviještenosti i brizi za prirodu jer nakon Božića drvce mogu zasaditi u zemlju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina