Obavijesti

Show

Komentari 6

Zlatna vrata Pule pripala filmu 'Murina', Bitorajac i Vanja Ćirić najbolji u glavnim ulogama...

Zlatna vrata Pule pripala filmu 'Murina', Bitorajac i Vanja Ćirić najbolji u glavnim ulogama...

Zlatnu arenu za nabolji film u međunarodnom programu dobio je film 'Nigdje posebno', Uberta Pasolinija, kao i diplomu za najbolje ocijenjeni film od strane publike u međunarodnom programu

VIDEO

Na svečanosti u pulskoj Areni uručene su nagrade 68. Pula film festivala. Ogrestinom 'Plavom cvijetu' otišle su Velika zlatna arena za najbolji film i Zlatna arena za režiju. 

- Super se osjećam, moram priznati da nisam baš očekivao da će žiri te dvije središnje arene dati upravo za moj film, ali evo naravno da sam sretan i nadam se da će ove dvije nagrade pomoći distribuciji i većoj vidljivosti filma i da će doći uskoro u kina i da će u tim kinima, nadajmo se, biti neki normalniji uvjeti nego što su sada... I da će publika se prepoznati u tom filmu, osobito ženski dio - rekao je Zrinko Ogresta (62). 'Plavi cvijet' dobio je i Nagradu kritike za najbolji film u hrvatskom programu.

Anja Šovagović Despot (58) uručila je nagradu 'Fabijan Šovagović' Zdenku Jelčiću (74).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Inače, nagrada 'Fabijan Šovagović' jedna je od najprestižnijih hrvatskih nagrada koja se dodjeljuje glumcu ili glumici čije je djelovanje ostavilo veliki trag u povijesti hrvatskog filma. Nagradu je ustanovilo Društvo hrvatskih filmskih redatelja u spomen na glumca Fabijana Šovagovića.

Goran Stanzl/Pixsell

- Ja ne znam ništa svoje govoriti, ja sam glumac. Mate Balota, roženice, na svakom samju, na svakem piru nekad su kantale Na svaken samlju, na svaken piru nikad su kantale. Od bogzna kega vika su tako tarankale po cija dan. Svirači nisu znali miru. Vajk su naši dani teški bili, prazni žepi i žuljavi dlani, mučan nan je bija kruh naš svakidanji, ko ga je bilo. Ko ne, smo postili. Kašu su jili naši stari i brmeč brstili, stariće ovsa prodavali, da kupe malo soli, ma ki bi od nas unako, kako su oni umili, zakanta Rodila loza grozda dva... Čeznem, venem, a miriše ruža, di je moje milo milovanje, na oku mi zablistala suza, diko moja, moje milovanje. Ej pršti rosa, dolje po sokaku, misečina okitila granje, dragoj šaljem pozdrav po oblaku, diko moja, moje milovanje  - recitirao je Jelčić, a zatim dodao: - Eto dragi Istrani, ovo sam malo pomiješao Istru koja je naša i Slavoniju koja je naša. Istra i Slavonija su isto i jedno, a to vam govori Hercegovac Zdenko Jelčić koji je isto i jedno. 

Anja Šovagović Despot: 'Uloga bake u filmu me isprva šokirala'
Anja Šovagović Despot: 'Uloga bake u filmu me isprva šokirala'

Britanski film 'U Limbu', redatelja Bena Sharrocka, dobio je Nagradu kritike za međunarodni program.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Zlatnu arenu za najbolji film u međunarodnom programu dobio je film 'Nigdje posebno', Uberta Pasolinija

- Vaš žiri je lud. Talijan sam, pa mi je teško govoriti na engleskom hrvatskoj braći, ovdje se osjećam kao doma, hvala svima, ovo je sjajno - rekao je Pasolini.

Pasolini je dobio i Diplomu za najbolje ocijenjeni film od strane publike u međunarodnom programu.

- Je li ovo ista nagrada? A, od publike! Eeee! Hvala, sad se još više osjećam kao doma - rekao je Pasolini. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

HAVC je dodijelio posebno priznanje ekipi filma 'Južni vetar 2 - ubrzanje'.

- Hvala HAVC-u i Filmus centru Srbije što su podržali projekt koji puni kina u regiji. Posebno se zahvaljujem publici - rekla je Tatjana Žeželj Gojković

POGLEDAJTE VIDEO: 

Zlatnu arenu za glazbu (Alen i Nenad Sinkauz), oblikovanje zvuka (Mirko Perri Julij Zornik), montažu (Tomislav Pavlic) i kameru (Marko Brdar) dobio je film 'Zora', Dalibora Matanića.

Premijerom filma Zora, Dalibora Matanića, završen je natjecateljski dio 68. izdanja Pula film festivala

Danica Ćurćić dobila je Zlatnu arenu za najbolju sporednu žensku ulogu u filmu 'Murina', redateljice Antonete Alamat Kusijanović. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Film 'Murina' dobio je i jednu od najvažnijih nagrada - nagradu publike 'Zlatna vrata Pule', kao i nagradu 'Breza' za najboljeg debitanta.

Zlatnu arenu za najbolju mušku ulogu dobio je Rene Bitorajac (49) za ulogu u filmu 'A bili smo vam dobri', redatelja Branka Schmidta (63).

- Sretan sam, stvarno je jaka konkurencija ove godine, žao mi je da Branko nije dobio nagradu jer mislim da ne može glumac napraviti dobru stvar u filmu ako režiser nije takav - rekao je Rene. 

'A bili smo vam dobri', odnosno Sandra Antolić, Ognjen Sviličić i Branko Schmidt, dobili su ipak Zlatnu arenu za najbolji scenarij.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu otišla je Vanji Ćirić za ulogu u filmu 'Plavi cvijet', Zrinka Ogreste. 

- Hvala žiriju, hvala Puli, najviše dugujem zahvalnost Zrinku Ogresti koji se usudio riskirati sa mnom. Hvala Anji Šovagović Despot i mojoj obitelji. Presretna sam, mislim očekuješ, pa ne očekuješ jer ćeš nešto 'zacoprat', ali da... Nismo znali do samog kraja tko je dobio nagradu, pa smo sad još uvijek malo u šoku, ali zahvalna sam do neba - rekla je Vanja. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Zlatnu arenu za najbolji hrvatski doprinos u manjinskoj koprodukciji dobila je Ankica Jurić Tilić za film 'Baksuzno bubanje ili bezumni pornić', rumunjskog redatelja Radua Jude. Film je dobio i Zlatnu arenu za najbolju manjinsku koprodukciju. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica