Obavijesti

Show

Komentari 0

Najstariji član BTS-a u prosincu ide na odsluženje vojnog roka

Najstariji član BTS-a u prosincu ide na odsluženje vojnog roka
3

Članovi BTS-a raduju se ponovnom okupljanju grupe oko 2025., nakon odsluženja vojnog roka, objavila je agencija koja ih zastupa

VIDEO

Jin, najstariji član južnokorejskoga K-pop dječačkog benda BTS 13. prosinca počinje služiti obavezni vojni rok i prvi je član grupe koji se prijavio u vojsku, objavili su u četvrtak lokalni mediji.

Svi vojno sposobni južnokorejski muškarci mlađi od 30 godina moraju odslužiti oko dvije godine vojnog roka, uglavnom zato što je zemlja tehnički i dalje u ratu sa Sjevernom Korejom koja posjeduje nuklearno oružje.

To znači da se bliži dobna granica za odsluženje vojnog roka i za najstarijeg člana iznimno popularnog septeta, 29-godišnjeg Jina, pa će se grupa ponovno okupiti u punome sastavu tek za tri godine.

"Članovi BTS-a raduju se ponovnom okupljanju grupe oko 2025., nakon odsluženja vojnog roka", objavila je agencija koja ih zastupa.

Jin će obaveznu petotjednu obuku započeti u Yeoncheonu u pokrajini Gyeonggi, a zatim će biti raspoređen u "postrojbu na prvoj liniji", izvijestila je novinska agencija Yonhap, pozivajući se na vojne izvore.

Vijest je rastužila obožavatelje grupe, a neki su izrazili zabrinutost za Jinovu sigurnost.

"Srce mi je stalo kad sam pročitala da će biti raspoređen na prvu liniju" obrane, tvitala je jedna obožavateljica. "Ova stvar s odluženjem vojnog roka koja se godinama povlači uz BTS nikada me dosad nije zabrinjavala. Zašto prva linija bojišnice?? Zašto??"

Druga obožavateljica je napisala kako ne može prestati misliti na to da Jana šalju na najteže i najstrašnije mjesto kao svojevrsnu kaznu.

Od svog debija 2013., BTS-ovci su postali svjetska senzacija svojim optimističnim hitovima i društvenim kampanjama usmjerenim na osnaživanje mladih.

Zaslužni su i za to što su uprihodili milijarde južnokorejskom gospodarstvu, a njihova je diskografska kuća zabilježila porast dobiti unatoč smanjenom broju koncerata tijekom pandemije koronavirusa.

No obavezan vojni rok već dugo se spominje uz imena superzvijezda K-popa i tema je višegodišnjih rasprava u Južnoj Koreji o tome zaslužuju li i oni izuzeće. Naime, u Južnoj Koreji su glazbenici koji se bave klasičnom glazbom i osvajači olimpijskih medalja pošteđeni vojne službe.

Ministar obrane u kolovozu je kazao da bi se BTS-ovcima mogao dopustiti nastavak nastupa, kao i pripreme za međunarodne koncerte čak i za vrijeme ispunjavanja vojnih dužnosti.

POGLEDAJTE VIDEO: TKO JE KRIV S JURAJEM ŠEBALJEM

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama