Show

Komentari 4

Najveća 'nesreća' na Oscaru: Zavodnik dobio krivu kuvertu...

Najveća 'nesreća' na Oscaru: Zavodnik dobio krivu kuvertu...

Warren, pravog imena Henry W. Beatty, kao glumac, redatelj, scenarist ili producent radio je na filmovima poput 'Bonnie i Clyde', 'Nebo može čekati', 'Lovci na miraz', 'Reds', 'Dick Tracy', 'Bugsy', 'Bulworth'...

Mlađi gledatelji možda su se pitali tko je taj 'lik' koji je imao tu nesreću da je u najvažnijoj holivudskoj noći dobio krivu kuvertu i sudjelovao u spektakularnom gafu 89. dodjele Oscara. 

Warren Beatty (83) je holivudski veteran koji iza sebe ima 14 nominacija za Oscara, među kojima su one za najboljeg glumca, scenarista, redatelja i producenta. Njemu dodjele nagrada američke filmske Akademije nisu nikako nepoznanica, na kojima je bio najmanje 20 puta.  

Warren, pravog imena Henry W. Beatty, kao glumac, redatelj, scenarist ili producent radio je na filmovima poput 'Bonnie i Clyde', 'Nebo može čekati', 'Lovci na miraz', 'Reds', 'Dick Tracy', 'Bugsy', 'Bulworth' i mnogi drugi. 

No osim po filmskim uspjesima, poznat je i po onim romantičnim. Naime, prema 'legendi', Beatty je spavao s gotovo 13.000 žena. Iako je glumac taj vječni trač demantirao, objasnivši da je nemoguće da 35 godina, kako kaže, nije izlazio iz kreveta, titulu Casanove itekako je zaslužio.

Ovaj veliki zavodnik šarmirao je mnoštvo slavnih žena. Njegova sestra, glumica Shirley MacLaine (86) za njega je rekla da 'se pali na sve što se kreće i žensko je'. 

Beatty je ljubovao, između ostalih, i s Joan Collins krajem pedesetih godina. Bili su zaručeni, ali se Warren 'preko noći' predomislio pa su prekinuli. Među njima je, rekli su prijatelji, bila 'divlja seksualna privlačnost'. Collins je s njim i zatrudnjela te je u tajnosti pobacila dijete. 

Nakon prekida s Collins, bio je u vezi s Natalie Wood no uz nju je imao i niz afera, među kojima je bila i tada 16-godišnja Cher. Kada ga je Wood ostavila, Beatty je potražio pomoć psihologa zbog svog nezasitnog seksualnog apetita. 

Warren je tada producentima studija predložio da se snimi komedija koja će se raditi o ovisniku o seksu, a nazvali bi je 'What's New, Pussycat'. Naime, upravo tako je glumac započinjao svoje telefonske razgovore sa svojim 'prijateljicama'.

Glavnu ulogu trebao je igrati sam Beatty, a scenarij je pisao tada nepoznati Woody Allen. Warren je poludio kada je vidio da je Allen u scenariju potpuno 'umanjio' njegov lik te je nastala velika svađa. Producent Charles K. Feldman podržao je Woodyja te je na kraju Beatty potjeran sa seta. Zamijenio ga je Peter O'Toole, a naslovnu pjesmu otpjevao je Tom Jones te je postala evergreen.

Sedamdesetih i osamdesetih ljubio je niz ljepotica poput buduće Bowiejeve supruge Iman i Isabelle Adjani. Kasnije se 'spetljao' s Madonnom, koja je glumila u njegovom filmu 'Dick Tracy'. Imali su kratku, ali strastvenu seksualnu vezu. 

U njegovoj biografiji objavljenoj 2011. godine naziva 'Kako sam zaveo Ameriku' nabrojane su još mnoge slavne žene s kojima je Beatty u jednom trenutku svog života završio u krevetu. Na njegov šarm pale su i Brigitte Bardot, Anjelica Houston, Elizabeth Taylor, Jane Fonda, Barbra Streisand i mnoge druge. 

- Ako sam i griješio u odnosima sa ženama, to je samo zato što sam bio ovisan o ljubavi. Ako sam bio ludo zaljubljen, a nije išlo sve kako bi trebalo, moji kreativni impulsi bi sublimirali. Počeo bih odmah tražiti drugu jer sam mislio da je prethodna bila pogreška i da je najbolje otići - rekao je jednom prilikom veliki zavodnik. 

Sve se promijenilo kada je upoznao glumicu Annette Bening (61) koja je Warrenu 'zapela' za oko kada ju je ugledao golu u filmu 'Prevaranti'. Zvao ju je na večeru, jer joj je htio ponuditi ulogu u filmu 'Bugsy'. Zaljubili su se i započeli vezu.

Warren i Annette oženili su se 1992. godine te su u braku i dan danas. Par ima četvero djece. 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Najčitaniji članci