Obavijesti

Show

Komentari 0

Naslovnica Voguea s Kamalom Harris podignula veliku prašinu

Naslovnica Voguea s Kamalom Harris podignula veliku prašinu

Nije Kamalin ležerni outfit svima najbolje 'sjeo', no puno veći problem od starki nastao je nakon što se Vogue suočio s nizom optužbi kako su na svojim fotografijama novu potpredsjednicu znatno obradili i posvijetlili je

VIDEO

Nova potpredsjednica SAD-a Kamala Harris (56) na naslovnici je magazina Vogue za veljaču, a dvije službene fotografije koje je objavio američki modni mjesečnik izazvale su žustru raspravu na društvenim mrežama i u medijima. Harris je u fokusu cijelog svijeta otkako je postala desna ruka novog izabranog predsjednika Joea Bidena i tako ujedno postala prva žena na mjestu potpredsjednice države, koja nije bjelkinja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Kamala Harris 01:17

Demokratkinja od samog početka nosi titulu pomalo nekonvencionalne političarke, a prati ju glas snažne i sposobne žene. U modnom kontekstu, često ju se može vidjeti u ležernim izdanjima. Potvrda toga definitivno su i Vogueove fotografije potpredsjednice. Na jednoj od njih pozira u Converse tenisicama, odnosno popularnim starkama. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Nije ovakav outfit svima najbolje 'sjeo', a CNN piše i kako se Kamalin tim požalio te su tražili novu, profesionalniju naslovnicu. Na njoj Harris nosi Michael Kors svijetloplavo odijelo i bijelu bluzu te definitivno njeguje ozbiljniji imidž. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Ipak, puno veći problem od samog izbora odjeće i obuće nastao je nakon što je Vogue fotografije objavio na društvenim mrežama i suočio se s mnoštvom kritika na vlastiti račun. Značajan dio komentatora tvrdi kako su potpredsjednicu prilikom obrade fotografija učinili svjetlijom nego što ona to jest te da se radi o još jednom klasičnom primjeru rasizma.

Vogue: 10 najbolje odjevenih u modno iznimno kratkoj godini
Vogue: 10 najbolje odjevenih u modno iznimno kratkoj godini

- Wow, izgleda da Anna Wintour nema crne prijatelje i kolege. Besplatno ću slikati Kamalu Harris sa svojim mobitelom i siguran sam da će fotke ispasti bolje od ovih vaših naslovnih - komentirao je jedan korisnik Twittera, a objava je podigla veliku prašinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin