Obavijesti

Show

Komentari 22

Nastup Hladnog piva i Gustafa: 'Ovog vikenda nas čeka ples, smijeh i znoj u solinskoj Gradini'

Nastup Hladnog piva i Gustafa: 'Ovog vikenda nas čeka ples, smijeh i znoj u solinskoj Gradini'
4

Koncerti Gustafa i Hladnog piva samo su dio niza u sklopu projekta Solinskog kulturnog ljeta, gdje će se održavati po jedan koncert tjedno

VIDEO

U prvom vikendu kolovoza u solinsku Gradinu pristižu poznati istrijanski gosti i zločesti dečki iz Gajnica. 

Naime u petak, 6.8., na pozornicu se penju Gustafi  a već sutradan u 21 sat, na istom mjestu nastupa Hladno pivo.

Koncerti će se održati u sklopu Solinskog kulturnog ljeta, a odvijat će se u prostoru novoobnovljene Gradine u Solinu. Besplatno testiranje je osigurano za sve posjetitelje koji nemaju Covid putovnice.

Solin ovo ljeto postaje meka glazbene scene
Solin ovo ljeto postaje meka glazbene scene

Gustafi - najveseliji hrvatski bend

Pravu ljetnu atmosferu uz vesele taktove i skakutanje će osigurati Gustafi koji nose nadimak najveselijeg hrvatskog benda. 

Grupa Gustafi nastala je krajem 1980. u malom gradiću Vodnjanu u Istri iz jedne amaterske scenske skupine sklonoj performansima i pod nazivom "Gustaph y njegovi dobri duhovi" održala prvi nastup koji je imao za biti i jedini, no eto; band postoji još i danas i funkcionira besprijekorno. Članovi Edi Maružin i Čedomir Mošnja 40 godina sviraju zajedno, iza sebe imaju jedanaest albuma i preko 2.500 nastupa. 

U početku eksperimentalni punk rock kasnije zamjenjuju utjecaji istarske etno glazbe, kao i ostale svjetske etno scene iz čega se stvorio osebujni zvuk Gustafa po kojem su i sada poznati. 

Mješavinom svega što su slušali i čuli (od bluesa, countryja, texmexa, cajuna, keltske glazbe, balkanske tradicionalne glazbe, ruskoukrajinskih veselica sve do ortodoksne istarske kante) stvorili su jedan zarazni sublimat koji osvaja ljude gdje god dođu, od Portugala, Španjolske, Švicarske do Izraela i Brazila. 

Puni ritma, emocija i pozitive stvorili su si prijatelje i ljubitelje svugdje. Svirali su i sviraju gdje ih pozovu, od svadbi i konoba, oštarija, barova, klubova, do velikih koncertnih i sportskih dvorana i festivala po cijeloj Hrvatskoj, a sve više i po Europi. Obljubljeni koliko kod kritike, toliko i kod publike, album „FF“ izdali su 2006. za kojeg su dobili i Porina za najbolji rock album. 2009. godine izdaju novi studijski album "Chupacabra", na kojemu čine veći zaokret prema korijenima, sa puno eksperimentalnih zvukova, found sounda, kompjutera. 

2012/13. izdali su album "Kanibalkanska" koji je pobrao sve pohvale kritičara i smatra se jednim od njihovih najboljih albuma već sada. 2015. godine svjetlo dana ugledao je i jedanaesti album "Maneštra", a u planu su i novi CD i DVD uzivo.
S veseljem kreću u nove pohode, u nove svirke popularno zvane „Štala“.

Hladno pivo, jedan od najvećih rock bendova regije

Dan nakon Gustafa, Gradinom će prašiti punk. Uz stare, provjerene i novije hitove na binu će se popeti Hladno Pivo. Publika će imati priliku konzumirati hladno pivo i na šanku i na pozornici.

Band koji će iduće godine proslaviti 35 godina karijere novim studijskim albumom, a s kojeg su već skinuta 2 najavna singla Kišna nedjelja i Carpe Diem, i dalje je jedna od najvećih koncertnih atrakcija ovih prostora.

Hladno pivo svoj su posljednji nastup prije velike corona stanke odradili početkom siječnja 2020. u Francuskoj, nakon čega je uslijedila najveća koncertna pauza za ovaj bend od njihovog nastajanja, čak godinu i pol bez live svirke. Stanka je prekinuta koncertom u Šibeniku na Sv Mihovilu početkom lipnja ove godine, nakon čega su uslijedili rasprodani koncerti u Puli, Osijeku, Čakovcu kao i nastup na main stageu Exit festivala u Novom Sadu pred 30,000 ljudi.
 
Jedan od najvažnijih hrvatskih rock bendova svih vremena iskrojio je glazbenu povijest kompletne regije, a nastup u Solinu će biti prilika za podsjetiti i na neke klasike iz njihovog prebogatog kataloga. 

Besplatno testiranje

Pred Gradinom će biti obavezno besplatno testiranje za sve koji nemaju covid potvrde, te molimo posjetitelje da dođu ranije kako se ne bi stvarala gužva pred koncerte. 

- Veselimo se prvom vikendu kolovoza jer se radi o dva velika, kultna hrvatska benda koji nastupaju dan za danom i koji će nam priuštiti dojam normalnog ljeta; ples, smijeh i znoj, rekli su nam iz AR Agency. 

Gdje nabaviti ulaznice?

On-line prodaja ulaznica:
croatia-tickets.com

** Limitirana fizička prodaja ulaznica:

caffe bar Basket / Split

suvenirnica Zvonimir / Solin

Ovi koncerti samo su dio niza u sklopu projekta Solinskog kulturnog ljeta, koji je odrađen u suradnji s gradom Solinom, AR agencijom i pokroviteljima koji su prepoznali jedno od najvažnijih događanja na Jadranu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac