Show

Komentari 0

Nema festivalske atmosfere: Karneval u Veneciji samo online

Nema festivalske atmosfere: Karneval u Veneciji samo online

Veći dio programa uživo odvija se u Palači Vendramin-Calergi na Velikom kanalu, domu kasina i muzeja skladatelja Richarda Wagnera koji je u njoj boravio

Rio de Janeiro i Nica ove su godine zbog pandemije koronavirusa otkazali svoje karnevale, a onaj u Veneciji, koji je krenuo u subotu, održava se samo na internetu. Slavni karneval u Veneciji ove se godine održava samo na ekranima, u dva programa od 90 minuta, u subotu i nedjelju od 17 sati. 

Veći dio programa uživo odvija se u Palači Vendramin-Calergi na Velikom kanalu, domu kasina i muzeja skladatelja Richarda Wagnera koji je u njoj boravio. Drugi krug internetskog izdanja Karnevala počet će 11. i trajati do 16. veljače. 

U gradu ove godine nema festivalske atmosfere, a u subotu je vrijeme sivo i maglovito, prenosi agencija dpa. Uobičajeno su u talijanskom gradu stotine tisuća ljudi koji posjećuju balove pod maskama, gledaju parade gondola i vatromete.

Jedan od najvažnijih događaja u Veneciji prošle je godine krenuo, ali ga je predsjednik regije morao zaustaviti 23. veljače nakon što je u Italiji buknula pandemija koronavirusa. 

Italija je jedna od europskih država najviše pogođenih koronavirusom, a od početka pandemije imala je više od 2,6 milijuna zaraženih i 90 tisuća smrtnih slučajeva

Diljem cijele Italije na snazi je policijski sat koji kreće u 22 sata. U mnogim gradovima, uključujući Veneciju, kafići i restorani mogu posluživati goste samo do 18 sati, piše dpa. 

Najčitaniji članci