Neno Ninčević nagrađen je za istaknutost u glazbenom radu | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 0

Neno Ninčević nagrađen je za istaknutost u glazbenom radu

Neno Ninčević nagrađen je za istaknutost u glazbenom radu
2

Autor Neno Ninčević primio je u četvrtak godišnju nagradu kao istaknuti regionalni kompozitor i tekstopisac koju dodjeljuje Balkan Music Awards

VIDEO

Naš cijenjeni autor Neno Ninčević primio je u četvrtak godišnju nagradu kao istaknuti regionalni kompozitor i tekstopisac koju dodjeljuje Balkan Music Awards.

Prestižnu nagradu, koja se dodjeljuje za kreativan doprinos i popularizaciju glazbe u cijeloj regiji u domeni pop-rocka, Ninčević je primio pred kolegama autorima i glazbenim kritičarima iz cijele regije. 

- Važno je za kompozitore i tekstopisce i uopće za glazbene autore da s vremena na vrijeme netko vrednuje njihov rad i da na neki način i mi izađemo 'iz sjene' na pozornicu i naklonimo se našoj publici za koju i stvaramo glazbu. Ovo je bila prilika da se poslije 25 godina vratim u Beograd, podijelim iskustva s glazbenicima iz cijele regije i primim ovo priznanje kao znak da se naša hrvatska glazba, a posebno ovo što ja radim, i dalje pomno prati u regiji, što je nesumnjivo veliki doprinos u širenju naše kulture, kako u regiji, tako i u Europi, kazao je Ninčević.

Iza splitskog kantautora je više od 2.500 pjesama od kojih su većina postali veliki hitovi, kako u Hrvatskoj tako i u regiji. 

U svojoj sjajnoj karijeri Ninčević je kao autor surađivao s našim najpopularnijim pjevačima od kojih su samo neki Severina, Tony Cetinski, Oliver Dragojević, Vinko Coce i Mišo Kovač te je zasigurno naš najjcjenjeniji tekstopisac po priznanju publike i struke.

Ninčević upravo s kolegom Goranom Karanom priprema još jedan veliki projekt koji se s nestrpljenjem iščekuje. 

Zajedno su napisali mjuzikl 'Naša bila štorija', priču o zabranjenoj ljubavi koja se odvija '70-ih godina u Splitu i koja je već osvojila srca publike. 

Ninčević i Karan potpisuju svih 16 pjesama iz mjuzikla, od kojih je prva, 'Sta je svit', duet Karana i Severine, u rekordnom roku pokorila radijski eter. Riječ je o pjesmama u kojima se osjeti duh Mediterana i koje podsjećaju da je u ovom kaotičnom svijetu najvažnije sačuvati ljubav.  

Uskoro se očekuje i album sa svim glazbenim brojevima 'Naše bile štorije' koji će izdati diskografska kuća Scardona, dok bi premijeru mjuzikla mogli gledati već ovog ljeta. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Shaq ogladnio pa u dubrovačkoj pekarnici naručio sočni burek
RUČA KA' I OBIČAN PUK

Shaq ogladnio pa u dubrovačkoj pekarnici naručio sočni burek

Čitatelj 24sata ga je snimio tijekom narudžbe bureka u jednoj dubrovačkoj pekarnici na Gružu