Obavijesti

Show

Komentari 4

'Nestašni' princ imao je mnogo afera, a kraljica je sve oprostila

'Nestašni' princ imao je mnogo afera, a kraljica je sve oprostila
1

Jeste li svjesni da se posljednjih 40 godina nisam mogao pomaknuti bez da me barem ne prati barem jedan policajac? Pa kako bih onda uspio imati sve te afere, rekao je princ Philip

VIDEO


Britanska kraljica Elizabeta II (91) i princ Philip (96) u braku su 70 godina. Njihov je brak, kao i svaki drugi vrlo vjerojatno bio pun uspona i padova, a jedna od konstanta koja ih je oduvijek pratila je 'nestašna' narav vojvode od Edinburgha.

Naime, ljudi se i danas pitaju kako je mogao ostaviti suprugu i dvoje nejake dječice, Charlesa i Anne, kako bi, sada već davne 1956., putovao po Commonwealthu. Putovanje je trajalo oko četiri mjeseca, a za to vrijeme princ je navodno organizirao lude tulume na kraljevskoj jahti. 

Duke of Edinburgh royal duties

Iduće godine londonski dopisnik Baltimore Suna objavio je priču o anonimnoj ženi koja je zainteresirala princa. U isto vrijeme njegov tajnik Mike Parker podnosi ostavku što je još više rasplamsalo glasine jer ga je navodno vojvoda naveo 'na krivi put' što je rezultiralo razvodom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako rijetko komentiraju privatne situacije, kraljica je tada naredila svojem savjetniku za odnose s javnošću da pripremi izjavu u kojoj je stajalo: 'Odnosi između kraljice i vojvode nisu narušeni. Sve je to neistina'. 

Spomenuta djevojka bila je navodno Pat Kirkwood, tadašnja zvijezda muzičkih komedija. Njihova afera započela je 1948., u vrijeme kada je kraljica bila trudna s princom Charlesom. Pat, tada najbolje plaćena zvijezda londonskog kazališta, bila je djevojka fotografa Barona Nahuma, člana Thursday Cluba u Sohou, u koji je Philip redovno zalazio.

Pat je godinama kasnije ispričala kako je Baron nakon jedne predstave doveo princa u njezinu garderobu. Svi zajedno su otišli na večeru pa u jedan klub  Plesali su cijelu noć, princ joj nije dozvolio da sjedi ni minute, a u zoru su otišli na doručak. Tvrdila je da su se nakon toga sreli svega jednom.

Ona je umrla 2007. godine, a njezin četvrti suprug Peter Knight dao je korespondenciju glumice i princa njegovom biografu. To je napravio kako bi dokazao da nisu bili zajedno. Ipak, nije objasnio zašto su se uopće dopisivali.

Još jedna žena s kojom su povezivali princa bila je i Hélène Cordet. Njih dvoje sprijateljili su se još kao djeca za vrijeme ljetovanja u Francuskoj. Kasnije je postala hostesa u BBC-jevu showu Café Continental. Dobila je dvoje djece nakon što se razvela od prvog supruga, a kako je odabrala princa za njihovog kuma, mnogi su pretpostavili da je on njihov otac. Nikada nije otkrila tko je otac njezine djece.

Još jedna od navodnih prinčevih ljubavnica bila je majka Sarah Ferguson, Susan Barrantes, a na popisu istih, između ostalih, našle su se i grofica od Westmorlanda, supruga kraljevskog konjušara, književnica Daphne du Maurier, glumice Merle Oberon i Anna Massey te mnoge druge.

Satirični časopis Private Eye povezivao ga je i sa Stephenom Wardom, s kojim je navodno također imao aferu te sudjelovao na razvratnim zabavama pod maskama. Ni za ovu priču nije bilo čvrstih dokaza.

Od svih prinčevih biografa, jedino Sarah Bradford decidirano tvrdi da je imao sve te silne afere.

- Nema sumnje da je imao afere. Ne sa ženama poput Pat Kirkwood i Merle Oberon, ali ih je imao. I kraljica je to prihvaćala - rekla je i dodala kako je redovito birao znatno mlađe žene atraktivnog izgleda i aristokratskog podrijetla.

I sam princ se 1992. godine oglasio u vezi ovih glasina.

- Jeste li svjesni da se posljednjih 40 godina nisam mogao pomaknuti bez da me ne prati barem jedan policajac? Pa kako bih onda uspio imati sve te afere - rekao je.

Često je bio viđen po klubovima, a u jednom trenutku posebno ga je zainteresirala Penny Romsey, supruga  Lorda Brabournea. Nisu marili za to tko ih gleda i svima je bilo jasno da su jako bliski. U vrijeme takozvanog 'rata Walesovih' čiji su glavni protagonisti bili Charles i Diana, pojavila se snimka telefonskog razgovora između princa i jedne žene za koju je kasnije ustanovljeno da je riječ o Penny. Ipak, ona je u jednom trenutku predala slušalicu svom suprugu i tako uništila  sve iluzije vezane za njihovu možebitnu aferu.

Royal visit to Poundbury

Princ je uvijek bio sklon davati smione komplimente i, po mnogima, neprimjerene komentare, ali na njegovu sreću kraljica je prema braku imala prilično staromodan stav pa je tako tvrdila da je najgore 'ne dozvoliti muškarcu da radi ono što voli i želi'.

Problemi su počeli na medenom mjesecu

Problemi u kraljevskom braku počeli su za vrijeme njihova medenog mjeseca u Škotskoj, a njihovo ime bilo je Bobo MacDonald. Ona je bila kraljičina dugogodišnja sluškinja koja je stalno bila uz njih što je princu jako smetalo.

Osim toga, bio je prisiljen živjeti s obitelji svoje supruge u Buckinghamskoj palači prve dvije godine braka, a tada princeza Elizabeta bila je svjesna da će biti jako teško natjerati muškarca kakav je bio njezin muž na sva ta silna pravila. Naposljetku, njoj se brakom u životu nije ništa primijenilo, a on je morao žrtvovati apsolutno sve.

Princ, koji je bio pravi 'europski putnik' teško se uklapao među kraljevsku gospodu, a njegov ton ophođenja mnogi su nazivali drskim. Bez obzira na sve, suprug buduće kraljice nekako je uspio 'odigrati' ulogu koja mu je data, s aferama ili bez njih.

Duke of Edinburgh royal duties
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'