Show

Komentari 17

Netflixova hit serija o lovcu na čudovišta epizode nove sezone snimat će u Hrvatskoj?

Netflixova hit serija o lovcu na čudovišta epizode nove sezone snimat će u Hrvatskoj?

Serija 'The Witcher' (Vještac) osvojila je srca mnogih, a u dvije sezone utjelovio ga je slavni holivudski glumac Henry Cavill. Fanovi željno iščekuju nove epizode

Treća sezona Netflixove megapopularne serije 'The Witcher' (Vještac) trebala bi se snimati u Hrvatskoj, Italiji i Sloveniji. Iako produkcijska kuća to još nije službeno potvrdila, ova je vijest obradovala mnoge obožavatelje serije, ali i video igara te knjiga na kojima je serija temeljena.

POGLEDAJTE VIDEO:

Redanian Intelligence, medij specijaliziran za vijesti o ovoj seriji, došao je do informacija i prvi objavio ovu vijest, koja i ne treba čuditi. Hrvatska je posljednjih godina jedna od omiljenih svjetskih lokacija za snimanje globalno popularnih serija i filmova. Originalna radnja 'The Witchera' iz priča poljskog autora Andrzeja Sapkowskog (73) smještena je u imaginarnom svijetu kojeg je inspirirao upravo ovaj dio Europe.

Plan je bio i da se druga sezona serije snima u više zemalja Europe, no zbog koronavirusa to se ipak nije ostvarilo. Snimanje nove sezone trebalo bi navodno početi već ovog mjeseca u talijanskoj provinciji Bolzano, u Južnom Tirolu pa se nastaviti u Sloveniji, a ovog proljeća završiti u Hrvatskoj.

Točne lokacije snimanja još nisu poznate, a niti u Hrvatskom audiovizualnom centru još ne raspolažu informacijama da bi serija o popularnom lovcu na čudovište mogla postati još jedan hit sniman u Hrvatskoj.

- Očekujemo jako puno snimanja ove godine, ali ne mogu govoriti o naslovima. Mogu reći da smo prošle godine imali preko 200 milijuna kuna potrošnje stranih produkcija, a ove godine već sad očekujemo oko 300 milijuna. Najave su izvrsne, mi odlično kotiramo kao lokacija - rekla je Tanja Ladović Blažević, voditeljica HAVC-ova Odjela za poticanje ulaganja u audiovizualnu produkciju.

Najčitaniji članci