Neviđena situacija: Kritičari oduševljeni 'Transformerima' | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 0

Neviđena situacija: Kritičari oduševljeni 'Transformerima'

Neviđena situacija: Kritičari oduševljeni 'Transformerima'
4

Novi film iz franšize, nazvan 'Bumblebee' prema glavnom liku, iznenadio je kritičare koji su pogledali film do te mjere, da su dali isključivo podosta visoke pozitivne ocjene

VIDEO

U svih pet filmova o Transformerima, koje smo gledali od 2007. do 2017. godine, se jedna stvar pokazivala kao standardna. Jasno, pričamo o njihovoj nevjerojatno dobro izvedenoj vizualnoj strani. Također je i malo prigovora bilo usmjereno na audio elemente filma, osim onih da je cjelokupan dojam zvučne pozadine prosječan u najbolju ruku.

Bitka za njenu dušu je počela: Tko će na kraju njome vladati?
Bitka za njenu dušu je počela: Tko će na kraju njome vladati?

Međutim, dok je s tehničke strane svaki film te franšize bio nevjerojatan, s gotovo svih ostalih strana su bili u pitanju filmovi koje gotovo nitko nije mogao pohvaliti. Pogledamo li ponaosob ikoju od ostalih kategorija, bilo to scenarističku, redateljsku ili glumačku, ne bismo mogli istaknuti išta pozitivno o njima. Scenarije iz tih filmova rijetko tko pamti, glumu, pa čak i glumce koji su nastupili također.

Mnogi su za sve optužili redatelja svih pet uradaka, Michaela Bayja. A kako se čini prema ocjenama koje je novi film o robotima dobio, takvo mišljenje bi uistinu moglo biti točno. Novi film iz franšize, nazvan 'Bumblebee' prema glavnom liku, iznenadio je kritičare koji su pogledali film. U stvari, do te mjere ih je šokirao da su zaboravili dati negativne ocjene.

Stranica Rotten Tomatoes, koja okuplja recenzije filmskih kritičara, ima već objavljene prve kritike filma. Od dvanaest kritičara koji su napisali recenziju, čak je 100% pozitivnu ocjenu dalo. Dok je teško reći kako će film ostati na takvom rezultatu jednom kada se još kritičara uključi u igru s recenzijama ovog filma, ipak ovo može dati neku nadu obožavateljima ove franšize. Ipak, do sada je najveću ocjenu imao prvi film, s 58%, dok su naredni redom imali 19, 35, 18 te 16%.

No, valja još jednom reći kako je trenutačno tek dvanaest kritičara u igri, i premda je među njima petero tzv. Top Critica, i dalje je posve izvjesno kako će ocjena pasti jednom kada još kritičara da svoju kritiku. Kako god bilo, lijepo je za vidjeti da je neki studio napokon poslušao obožavatelje neke svoje franšize te je unajmio kvalitetnog redatelja. Ovaj je put u igri Travis Knight, redatelj koji nas je oduševio filmom 'Kubo i čarobni mač', a koji režira prema scenariju Christine Hodson.

U bijegu od opakih Decepticona tijekom 1987., Autobot Bumblebee pronađe utočište na smetlištu u malom kalifornijskom obalnom gradiću. Charlie (Hailee Steinfeld), osamnaestogodišnjakinja koja nastoji pronaći svoje mjesto u svijetu, ga otkriva, oštećenog i slomljenog. Nakon što Charlie oživi Bumblebeeja, brzo će naučiti da to nije obična, žuta VW Buba. Avantura će ubrzo otpočeti.

Lorenzo di Bonaventura i Michael Bay, producenti franšize 'Transformers', producirali su film, a pomagali su im izvršni producenti Steven Spielberg, Brian Goldner i Marko Vahradian. U glavnim ulogama su mlada Hailee Steinfeld i John Cena, a uz njih se u filmu pojavljuju i brojni epizodni glumci.

'Bumblebee' u domaća kina stiže 20. prosinca, u distribuciji Blitza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode