Obavijesti

Show

Komentari 0

Nije pogazila riječ: Nesretna Mihrimah se udaje za Rustema

Nije pogazila riječ: Nesretna Mihrimah se udaje za Rustema
5

Svečanost povodom vjenčanja Mihrimah i Rustem-paše trajala je 15 dana. Mihrimah na dan vjenčanja tuguje misleći na Bali-bega, dok joj je majka Hurem veoma sretna

VIDEO

Stigao je dan Mihrimahinog vjenčanja. Iako svaka djevojka taj dan smatra posebnim, ugovoreno vjenčanje za muškarca kojeg ne voli Mihrimah zasigurno nije sanjala. Unatoč svemu, ona neće pogaziti riječ i razočarati oca sultana. Kako je izgledala svečanost koja je trajala čak 15 dana, pogledajte večeras, u novoj epizodi „Sulejmana Veličanstvenog“.

Mihrimah na dan vjenčanja tuguje jer još misli na Bali-bega. Majka joj je nekoć obećala da će se udati za onoga kojeg uistinu voli, no zbog jačanja dinastije princeza je primorana postati Rustem-pašina supruga i majka njihove djece. Sulejmanov budući zet sretan je razvojem događaja u palači, pogotovo jer je ženidbom dobio i mjesto u Divanu, odnosno, postao je četvrti vezir Osmanskog Carstva. 

Princeza Mihrimah udala se za vezira Rustem-pašu 26. studenog 1539., i to u dobi od sedamnaest godina. Njezina majka Hurem taj je brak silno željela kako bi iz sjene mogla vladati Sulejmanom i Divanom. Iako je Mihrimah Rustemu rodila dvoje djece, kćer Ajše Humašah i sina Osmana, njihov je brak bio nesretan. 

Mihrimah nije živjela sa suprugom, većinu svog života provela je putujući carstvom. Nakon Rustem-pašine smrti, Mihrimah je naslijedila mnoge mlinove i posjede na području rijeke Jadro koja teče kroz hrvatski grad Solin. Turci su mnogo godina čuvali taj grad vjerujući da je sultanova kći jedinica pokopana upravo u solinskoj džamiji, na samoj granici Osmanskog carstva i Mletačke Republike. 

Ne propustite pogledati novu epizodu serije „Sulejman Veličanstveni“, večeras u 21 sat na RTL Televiziji, u kojoj sultanije Mahidevran i Šah i dalje traže način kako preuzeti harem, nadajući se da će Hurem poći za Mehmetom koji je spreman za odlazak u sandžak.

'Ruža proljeća': Rustem-paša u 'Sulejmanu' govorio hrvatski

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Pogledajte u čemu je Severina došla na sud: Haljina od 1170 dolara s detaljima na grudima...
ZADNJE ROČIŠTE

Pogledajte u čemu je Severina došla na sud: Haljina od 1170 dolara s detaljima na grudima...

Uz haljinu je iskombinirala torbicu brenda Bottega Veneta. Nosila je i bijele ravne ALAIA cipele

U 'Brak na prvu' stižu Dario i Petra iz prošle sezone emisije
VELIKO IZNENAĐENJE

U 'Brak na prvu' stižu Dario i Petra iz prošle sezone emisije

Kandidati iz prošle sezone 'Braka na prvu' posjetit će jedan par iz ove sezone. 'To nas podsjeća na nas dvoje', reći će Petra
Manekenka na meti kritika radi haljine: 'Užas! Pa sve ti se vidi'
NATASHA POLY

Manekenka na meti kritika radi haljine: 'Užas! Pa sve ti se vidi'

Na sebi je imala potpuno prozirnu haljinu francuskog dizajnera Muglera. Svoj izgled upotpunila je decentnim nakitom i crnim štiklama. Međutim, nije svima baš 'legla' njena kombinacija