Obavijesti

Show

Komentari 0

Ništa bez kiše: Alice in Chains i Interpol su raspjevali Jarun

Ništa bez kiše: Alice in Chains i Interpol su raspjevali Jarun
6

Veterani grunge scene Alice In Chains nastavili su više-manje uspješnu karijeru i nakon smrti Laynea Staleya, a albumima koje su snimili s novim pjevačem Williamom DuVallom uspjeli su vratiti naklonost publike...

VIDEO

Trodnevni INmusic festival završio je uz nastupe Interpola i Alice In Chains, a 13. najveći hrvatski open-air festival ponovno je na zagrebački Jarun privukao brojne posjetitelje, kojih je i ove godine, po procjeni organizatora, bilo blizu sto tisuća.

Posljednjeg dana festivala kao najveće zvijezde nastupili su newyorški Interpol, koji su još početkom milenija s prvim albumom "Turn on the Bright Lights" postali predvodnicima tadašnjeg post-punk revivala. Njihov nastup u Hrvatskoj jedan je od rijetkih koncerata koji su održali ove godine, a na INmusicu su odsvirali program temeljen uglavnom na prva dva albuma. 

INmusic, prema dugogodišnjoj tradiciji, ni ove godine nije zaobišla kiša koja je ipak počela padati tek na kraju nastupa Interpola.

Veterani grunge scene Alice In Chains nastavili su više-manje uspješnu karijeru i nakon smrti neprežaljenog Laynea Staleya, a albumima koje su snimili s novim pjevačem Williamom DuVallom uspjeli su vratiti naklonost publike i kritike. Naravno, posjetiteljima na Jarunu najbolje su "legli" njihovi legendarni hitovi iz devedesetih, kao što su "Man In the BoX", "No Excuses", "Would?" i "Nutshell".

Američki indie psihodeličari Portugal. The Man na OTP World stageu su pokazali zašto ih svrstavaju među najzanimljivije rock sastave novije generacije, a raspoloženje je posebice podigao jedan od najvećih hitova protekle godine "Feel It Still".

Osim njih nastupili su General Elektriks, PINS, Tschegue, Super Besse, She Loves Pablo, Moskau, Sana Garić, Killed A Fox, Cubies, Rens Argoa i Futurski, a brojni posjetitelji svratili su po porciju bezvremenskih rock hitova koji su se uz video-projekcije puštali u replici Teslina tornja. 

Prvi dan festivala ostat će zapamćen prvenstveno po upečatljivom nastupu veterana Davida Byrnea, koji je publici predstavio svoj ovogodišnji album "American Utopia", te ih rasplesao s nekoliko starih hitova Talking Headsa, te po žestokoj svirci Josha Hommea i njegovih Queens of the Stone Age, koji su uz svoj novi album "Villains", otprašili i neke od provjerenih koncertnih favorita poput "Go With the Flow" ili "No One Knows".

Po ocjeni mnogih, najuzbudljiviji trenutak INmusic festivala #13 dogodio se u utorak kada su Nick Cave i njegovi Bad Seedsi očarali i preplavili emocijama prepunu livadu pred velikom pozornicom. Bio je to dan koji su također obilježili nogomet i gužve pred brojnim štandovima, a zapažen nastup održala je i američka kantautorica St. Vincent, koju je unatoč utakmici hrvatske reprezentacije pratio veliki broj posjetitelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac