Obavijesti

Show

Komentari 8

Nova Kraljica Hrvatske otkriva: Vježbala sam i pazila što jedem, u manekenstvu nemam iskustva

Nova Kraljica Hrvatske otkriva: Vježbala sam i pazila što jedem, u manekenstvu nemam iskustva
14

Mlada Zagrepčanka Lennarta Spajić se na natjecanje prijavila iz znatiželje, a iako nema iskustva u izborima ljepote, oduševila je žiri. Okrunila ju je Danijela Gračan, jedina hrvatska Kraljica svijeta

VIDEO

Zagrepčanka Lennarta Spajić (22) u utorak je u rovinjskom hotelu pobijedila na izboru za Kraljicu Hrvatske 2021. za Kraljicu svijeta. Mlada studentica politologije oduševila je žiri šarmom i izgledom, hodom na pisti, ali i britkim odgovorima na pitanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:38

- Mislim da je svaka natjecateljica, samom prijavom na izbor, na neki način priželjkivala pobjedu. Na cijeli izbor sam gledala kao na novo iskustvo, učenje novih vještina i priliku za upoznavanje novih ljudi - kaže nam Lennarta.

Dodaje kako nema iskustva u manekenstvu te se dosad nije natjecala na izborima ljepote.

- Prijavila sam se na nagovor drugih, ali i iz znatiželje. Ovo natjecanje sam vidjela kao priliku da se okušam u nečemu novom. Malo sam istraživala i zaključila da je izbor Kraljice Hrvatske jedinstven te sam ga odabrala jer smatram da je organizacijski najsnažniji i najglamurozniji - ispričala nam je.

- Kod priprema za izbor posvetila sam malo više pozornosti prehrani te sam aktivnije vježbala. Radila sam i na komunikacijskim vještinama - otkrila nam je nova Kraljica Hrvatske.

Lennarta se opisuje kao kreativna, ambiciozna i optimistična djevojka.

- Studentica sam na trećoj godini politologije. Puno volontiram, slobodno vrijeme volim provoditi u krugu obitelji i prijatelja, a najviše me vesele putovanja - kaže atraktivna Zagrepčanka.

Dodaje kako još nema posao iz snova.

- Trenutni cilj mi je ulagati u obrazovanje i raditi na sebi. Veliki sam sanjar i imam puno želja, koje ću jednoga dana nadam se i ostvariti - zaključila je Lennarta.

Dvanaest ljepotica iz različitih dijelova Hrvatske na izboru je zablistalo u svom najboljem izdanju pred stručnim žirijem i publikom, koja je manifestaciju pratila uživo. Djevojke su na izboru prošetale pistom tri puta - jednom u svečanim haljinama, zatim u raskošnim vjenčanicama i u kupaćim kostimima.

Program su vodile televizijske zvijezde, Doris Pinčić (33) i Mario Sedmak (62), a publiku su zabavljali Boris Novković (53), Ivana Lovrić (29) iz grupe Colonia i plesna skupina Megablast.

Doris je plijenila pozornost u upečatljivoj ružičastoj haljini koja je otkrivala njezine vitke noge, a kosu je svezala u elegentnu punđu. Ivana Lovrić također je odabrala glamurozno izdanje i zasjala u dugoj, crvenoj haljini s visokim prorezom.

Predsjednica stručnog žirija od čak 13 članova bila je Danijela Gračan (52), koju su prije 31 godinu okrunili za Kraljicu svijeta, te je i danas jedina Hrvatica koja se može pohvaliti ovom titulom.

U međuvremenu je rodila tri kćeri, no pokazala je da i dalje održava zavidnu figuru. Mnogi je pamte i po vezi s našim proslavljenim tenisačem Goranom Ivaniševićem (49), s kojim je započela romansu nedugo nakon što je postala Kraljica svijeta.

Ipak, njihova veza nije opstala i Danijela je bračnu sreću pronašla s nogometnim trenerom Nenadom Gračanom (59). S njim je dobila kćeri Lauru, Almu i Emu, a paralelno je razvila i ozbiljnu znanstvenu karijeru. Sad nosi titulu doktorice znanosti, a 1998. počela je predavati na fakultetu. Najstariju Danijelinu kćer Lauru zanima sport te je po tome najsličnija ocu, dok je Ema krenula majčinim stopama te se bavi manekenstvom i studira stomatologiju u Osijeku. Ema je 2018. godine osvojila titulu Kraljice Hrvatske, a ovogodišnjim kandidatkinjama pridružila se na pripremama u Rovinju.

Pred žirijem je bila teška odluka, te su uz titulu Kraljice Hrvatske podijelili još nekoliko naslova. Drugo mjesto i titulu prve princeze, koja u slučaju odsustva Kraljice preuzima njene obveze, također je osvojila Zagrepčanka, Lucija Bagić, a druga princeza postala je Gabriela Anđela Japundžić iz Pule.

Crvenokosa Ines Štengl iz Virovitice postala je Kraljica osobnosti, dok je Marija Magdalena Buntak iz Velike Gorice dobila titulu Kraljice elegancije. U kategoriji Kraljice medija glasalo se putem interneta te je titulu ponijela Ania Biritteri iz Pule.

Kraljica Hrvatske je naš najstariji izbor ljepote, a ovu je titulu nosilo i nekoliko poznatih Hrvatica. Tako je 1995. godine na izboru pobijedila Iva Radić (44), bivša supruga Boška Balabana (42), a 2000. manekenka Antea Kodžoman, prijateljica i vjenčana kuma Snježane Mehun (49).

Kraljica Hrvatske 2005. bila je manekenka i bivša loto djevojka Tina Katanić (37), dok je 2013. titulu odnijela pjevačica Kristina Bralo (28), bivša djevojka Davora Šukera (53). Sljedeće godine je Kraljica Hrvatske postala Metkovčanka Ivana Vida (27), supruga našeg nogometnog reprezentativca Domagoja Vide (32).

Ovih 12 ljepotica borit će se za titulu nove Kraljice Hrvatske, koja djevojka je vaš favorit?
Ovih 12 ljepotica borit će se za titulu nove Kraljice Hrvatske, koja djevojka je vaš favorit?

Organizatori Kraljice Hrvatske istaknuli su kako su upravo oni postali sljedeći domaćini svjetskog izbora Queen of the World - Kraljica svijeta, koji će se prvi put u povijesti održati u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...