Show

Komentari 25

Nova sankcija za Harryja: Ne smije više nositi vojne odore...

Nova sankcija za Harryja: Ne smije više nositi vojne odore...

Morat će se odreći i svih vojnih imenovanja. Princ je bio u vojsci od 2006. do 2015., a u tom periodu je dva puta služio i na bojišnici u Afganistanu. U vojsci je bio poznat kao 'Kapetan Wales'

Kao da nije dovoljno što je ostao bez kraljevske titule i javnog novca, princ Harry (35) će izgubiti još jednu povlasticu. Zabranit će mu se nošenje vojne uniforme, piše The Telegraph. Prema pravilima, svi koju napuste vojsku mogu nositi medalje na javnim događanjima, ali ne i odore.

Također, s obzirom na to da se odrekao kraljevskih dužnosti, morat će se odreći i svih vojnih imenovanja. Inače, Harry je bio u vojsci od 2006. do 2015., a u tom periodu je dva puta služio i na bojišnici u Afganistanu. U vojsci je bio poznat kao 'Kapetan Wales'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Osim što su ostali bez kraljevskih titula, Harry i Meghan Markle (38) zamalo su ostali i bez titule 'Vojvode od Sussexa', piše London Evening Standard. Kraljica Elizabeta II. (93) raspravljala je o uklanjanju te titule koja im je dodijeljena nakon vjenčanja u svibnju 2018.

- O uklanjanju titule se ozbiljno razmišljalo i raspravljalo na najvišoj razini - rekao je kraljevski izvor londonskom listu.

Da se to dogodilo, Harry bi imao manju titulu, odnosno postao bi grof Dumbarton, sa suprugom groficom Meghan. Ipak, kraljica i njezin najstariji sin, nasljednik Charles (71), na kraju su se ipak odlučili protiv toga, jer su se preplašili kako će to izgledati previše 'sitničavo'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci