Obavijesti

Show

Komentari 6

Novi angažman u Winnetou: Kako postati apač u Dalmaciji

Novi angažman u Winnetou: Kako postati apač u Dalmaciji
4

Poglavica Winnetou i njegov najbolji prijatelj Old Shatterhand traže 5000 članova plemena i bijelce, a statisti imaju priliku dobro zaraditi u pola godine snimanja

VIDEO

Ako želite angažman u novom Winnetou poželjno je da znate jahati i da ste u dobroj formi. Trebamo ljude koji nalikuju na Indijance, ali i one koji mogu utjeloviti 'Bljedolike', kažu u agenciji za statiste Studio 8.

Producenti njemačko-hrvatske koprodukcije užurbano traže pet tisuća statista, među kojima i invalide, ljude s ožiljcima kao i nudiste koji su spremni snimati scene u kojima moraju biti razgolićeni.

- Poslao sam svoju fotografiju i ušao u uži krug te dobio upitnik u kojem s ocjenama od 1 do 5 moram ocijeniti svoje jahačke sposobnosti, borilačke vještine, kaskaderske mogućnosti i vještinu rukovanja oružjem. Još nisam dobio odgovor, ali se nadam da sam prošao - rekao je jedan od kandidata koji se zbog uvjeta u natječaju nije smio predstaviti. Uz sve to, morao je navesti veličinu odjeće, posebice hlača, te bi li pristao na šišanje za potrebe snimanja.

Kako doznajemo, dosad se prijavilo 1500 Hrvata koji se nadaju dobroj zaradi na snimanju filma. Produkcija još taji koliki su honorari, a takvi poslovi u stranim koprodukcijama uglavnom se plaćaju između 250 i 350 kuna po danu snimanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ako netko od statista pokaže poseban talent, ima šanse dobiti veću ulogu - kažu u Studiju 8. Film će se snimati šest mjeseci u zaleđu Trogira, na kanjonu Zrmanje i oko Učke. Na mjestima gdje se snima film priljev turista trebao narasti za 150 posto, kao u mjestu Canakale, koje je glumilo Troju u istoimenom filmu, procjenjuje Hrvoje Hribar iz HAVC-a.

Devedesetih je snimljena i parodija o odnosu Winnetoua i njegova najboljeg prijatelja, koji dijele više od “samo” bratske ljubavi, a u Njemačkoj je i dalje hit.

U Njemačkoj obožavaju Karla Maya zbog legendarnih priča o američkom Divljem zapadu, koje je napisao, a nikada nije stupio na tlo SAD-a. Hrvatski pejsaži idealno su poslužili za scenografiju jednog od najobožavanijih filmskih serijala svih vremena, i brojni Nijemci žele posjetiti mjesta na kojima su snimali tri filma o indijanskom poglavici. No unatoč tome njemački redatelj Michael Bully drznuo se ismijati svetinju snimivši parodiju na serijal o Winnetou “Manituova cipela” 1991. U ovom camp-ostvarenju redatelji i scenarist propitkuju pravo značenje romana Karla Maya. U njemu Indijanac Abahachi i Ranger te Abahachijev brat gay Winnetouch pokušavaju pronaći blago kako bi otvorili krčmu. Sam zaplet ne zvuči neobično, no gay potkontekst i zabavne egzistencijalističke scene u kojima bijeli čovjek i Indijanci jašu u zalazak sunca zapravo se pitajući, doslovno i metaforički “kamo to uopće idemo i tko ima kompas”, i danas nasmijava brojne gledatelje. 

Njemačke nazive Indijanaca teško je uopće prevesti jer znače nešto kao smrdljivi gušter, očna mrena i poludjela vidra. Konj njihova grčkoga kompanjona zove se Apollo 13 jer su sva njegova braća (njih 12) a kasnije i on, poginula od naleta brzih vlakova. Svi govore bavarskim dijalektom pa se često zezaju na račun “južnjačkog” zavlačenja. Za razliku od Mayeva romana, u kojem su glavni likovi poštenjačine koje se bore protiv pohlepe bijelog čovjeka, a žene su samo za vođenje ljubavi, u “Manituovoj cipeli” junaci su prevaranti. Mutnim poslom se dočepaju novca da otvore krčmu i kasino. Bijeli čovjek i Indijanac se vole, samo na ponešto drukčiji način, odnosno za ljubav im nisu potrebne žene.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...