Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
4 komentara

Obitelj i prijatelji u Mimari kazali 'zbogom' D. Glavanu

Komemoracija glazbenom kritičaru bila je u 11 sati u Mimari, gdje je Glavan radio posljednjih godinu dana. Mnogi nisu mogli sakriti suze na licu

Marko Lukunić/VL
Foto: Marko Lukunić/VL
4 komentara

U zagrebačkom Muzeju Mimara u 11 sati bila je komemoracija za glazbenog i likovnog kritičara Darka Glavana (58). Brojni prijatelji i suradnjci došli su njegovoj obitelji izraziti saučešće. Svima je lice prekrivala tuga i bol.
- Nije citirao, mrzio je citate. Ako mu je nešto bilo sveto, bile su to novine. Vješto je balansirao između visoke kulture i marginalnih fenomena - rekla je Nada Beroš, kustosica Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.
O Glavanovom radu govorio je i akademik Tonko Maroević.
- S nevjericom smo primili vijest da je stradao na cesti. On je autoritet koji je spojio glazbu i povijest umjetnosti u jedno, te čovjek koji će mladima ostati kao  primjer kojega bi bilo poučno slijediti - kazao je Maroević.
Ravnatelj HTV-a Vanja Sutlić pokušao je utješiti rođaka Daniela Glavana, Damirovog sina, koji je bio neutješan. Tješili su ga majka Danijela te baka Mira i djed Boris. Bili su tamo i glazbenici Ivica Propadalo, Arsen Dedić, Zoran Predin...
Sprovod je u 15.50 sati na Mirogoju.

Naši partneri pišu
Message