Obavijesti

Show

Komentari 0

Objavljeni izvođači koncerta otvorenja Dimensions festivala

Objavljeni izvođači koncerta otvorenja Dimensions festivala
7

Four Tet Live, Little Dragon i Floating Points Live glavni su izvođači koncerta otvorenja četvrtog Dimensions festivala u magičnoj pulskoj Areni, 26. kolovoza

VIDEO

U dvije tisuće godina staroj pulskoj Areni, jednoj od najimpozantnijih pozornica svijeta, u srijedu 26. kolovoza, velikim koncertom bit će otvoren četvrti Dimensions festival. Ispod stoljetnih kamenih zidina i svodova Arene, jedne od šest najvećih rimskih amfiteatara u svijetu, krenut će uzbudljivo Dimensions putovanje kroz mnogobrojne sfere elektroničke glazbe, na koje će publiku povesti lideri ovog eklektičnog i progresivnog glazbenog smjera. Koncert otvorenja nezaobilazni je dio iskustva Dimensions odiseje, koja će se do 30. kolovoza nastaviti na tvrđavi Punta Christo i poluotoku Štinjanu pored Pule. A u središtu pozornosti koncerta otvorenja u Areni upravo su objavljeni glavni izvođači večeri: Four Tet Live, Little Dragon i Floating Points.

Britanski glazbenik Kieran Hebden, poznatiji kao Four Tet već godinama istražuje spektar elektroničke glazbe, pronalazeći inspiraciju najviše u jazzu, hip-hopu, technu, grimeu i folku. Njegov posljednji, sedmi album ‘Beautiful Rewind’ izdan 2013. godine, najavio je dinamičan zaokret prema plesnijim house ritmovima, a Four Tet se ne i dalje ne prestaje razvijati u jednog od najboljih svjetskih elektroničkih izvođača.

Hvaljeni švedski kvartet Little Dragon šarmirao je kritiku i publiku još 2007. svojim istoimenim albumom prvijencem, nakon kojeg su uslijedila još tri albuma, uključujući i prošlogodišnji ‘Nabuma Rubberland’. Savršeno pozicionirani na granici između plesne glazbe i downtempo perspektive, njihova bogata glazbena tekstura teče po rubovima elektroničkog pop mainstreama i obećava dobar provod svima koji će prisustvovati koncertu.

Floating Points je neuroznanstvenik po danu, a producent, kompozitor i DJ po noći. S klasičnom glazbenom naobrazbom još od malih nogu i velikom strašću za jazz glazbu, ne poznaje granice kada su u pitanju kreativnost i izražavanje. Floating Points je trenutno jedan od najuzbudljivijih svjetskih producenata i istovremeno vodećih DJa klupske scene. Na koncertu u pulskoj Areni Floating Points će izvesti svoje nove skladbe uz podršku benda, čiji će članovi svirati elektroničke i klasične instrumente.

I ove godine na koncertu otvorenja Dimensions festivala pridružit će se svjetski poznati internet projekt Boiler Room, koji će putem svojih popularnih internet kanala uživo prenositi koncert otvorenja.

- Prošlogodišnji koncert bio je bez sumnje jedan od najboljih događaja u povijesti Boiler Rooma. Nils Frahm i Darkside su bili nevjerojatni, a cijeli koncert Cariboua doimao se kao krunidba jednog od najboljih glazbenika u svijetu elektroničke glazbe našeg vremena i njegov više nego zasluženi medijski iskorak. Naše je izrazito zadovoljstvo što se imamo priliku vratiti na to prekrasno mjesto i ove godine - rekao je Gabriel Szatan iz Boiler Rooma.

Iz Arene u Puli, već sljedeći dan, festival se seli na predivne lokacije – tvrđavu Punta Christo i poluotok Štinjan te pripadajući mu kamp i festivalsku plažu. Centralna lokacija festivala, 200 godina stara tvrđava Punta Christo, intiman je labirint pozornica i prolaza obogaćenih najboljim svjetskim razglasima u nevjerojatnom okruženju mora i šume. Dimensions festival cijenjen je zbog svojih jedinstvenih lokacija, intimne atmosphere, ali i istančanog glazbenog ukusa i politike izbora samo najfinijih house, techno, jazz, soul, drum and bass i psych vodećih svjetskih glazbenika; DJ-a, producenata, bendova, izdavačkih kuća i kolektiva. 

Među prvim objavljenim izvođačima nalaze se rodonačelnici house glazbe Moodyman i Lil Louis, britanski duet Mount Kimbie poznat po unikatnom miješanju žanrova, trenutno najtraženiji svjetski techno izvođači Ben Klock, Surgeon i Rodhad, vodeća britanska izdavačka kuća izdavačka kuća Hessle Audio i njeni pioniri Pearson Sound, Ben UFO i Pangaea, tehnički briljantni Motor City Drum Ensemble, zagonetni španjolski John Talabot. Onsulate donosi organski, jazzy i afro ritmovima ispunjen zvuk, a Daniel Avery, Delano Smith i Horse Meet Disco predstavljaju, svaki za sebe, svoj specifičan glazbeni ukus. Paranoid London, neuhvatljivi zagovornici acid housea nastupit će u live izdanju, dok će DJ Deep, domaćin cijenjenog pariškog Rex Cluba donijeti dašak francuskog zvuka. 

Najistaknutija izdavačka kuća 2014. po izboru Resident Advisora, najvećeg globalnog muzičkog magazina, bio je Giegling koju će na Dimensions festivalu predstaviti Edward, Vril, Dustin i Konstantin. Ovo su tek neka od imena koja će nastupiti na Dimensions festival 2015. a mnoga nas još očekuju.

Povoljnije ulaznice za posjetitelje iz Hrvatske i regije za koncert otvorenja po cijeni od 240 kuna su u prodaji i mogu se naći putem Entrio sistema te na pretprodajnim mjestima diljem zemlje. Povoljnija festivalska ulaznica za Dimensions festival po cijeni od 660 kuna može se također naći u Entrio sistemima te na pretprodajnim mjestima.

Dimensions Arena 2015.

Arena, Pula
26. kolovoza 
Four Tet Live
Little Dragon 
Floating Points Live

Dimensions festival 2015.

 tvrđava Punta Christo, 27. do 30. kolovoza

 Prvi najavljeni izvođači

Moodymann, Ben Klock, Lil Louis, Mount Kimbie (DJ set), John Talabot, Surgeon, Rodhad, Anthony Parasole, Truncate, Hessle Audio: Ben UFO, Pearson Sound, Pangaea, Motor City Drum Ensemble, Daniel Avery, Horse Meat Disco, Jeremy Underground, DJ Deep, Paranoid London (live), Delano Smith, Franck Roger, Osunlade, Max Graef, Goldie, Doc Scott, Fierce, Dego (4 Hero), Shura, Gabriele Garzon Montano, Flako, Seven Davis Jr, Giegling pres: Edward (live), Vril (live), Dustin, Konstantin, 22a Records pres Tenderlonius, Henry Wu, Al, Dobson Jr, Deadbeat & Tikiman (live), Lee Gamble, Intergalactic Gary, K15, Clap! Clap!, Romare, Dele Sosimi Afrobeat Orchestra, Josey Rebelle, Cosmic Slop DJs, Lexis (Music Is My Sanctuary)…

Sve informacije o Dimensions festivalu dostupne su i na:

www.dimensionsfestival.com
www.pozitivanritam.hr/festivali/dimensions-festival 

www.facebook.com/DimensionsFestival
www.twitter.com/dimensions_fest 

www.mixcloud.com/dimensionsfestival
www.youtube.com/dimensionsfestival

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu