Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Oborio rekord: Hockneyevu su sliku prodali za 90,3 milijuna

David Hockey tako je postao prvi živući umjetnik koji je svoju sliku uspio prodati za toliku svotu, a iza sebe je ostavio i najskupljeg umjetnika u Europi, Gerharda Richera

7 komentara

Platno britanskog slikara Davida Hockneya (81) prodano je na dražbi u New Yorku za 90,3 milijuna dolara, što je ujedno i rekord za živućeg umjetnika. 

'Portret umjetnika (Bazen s dva lika)' ovom cijenom nadmašio je američkog slikara i umjetnika Jeffa Koonsa (62) čija je skulptura 'Balloon Dog' prodana za 58,4 milijuna dolara. Iza njega je također i najskuplji europski umjetnik Gerhard Richter (86) čiji je 'Abstraktes Bild' prije tri godine prodan za 46 milijuna dolara.

Dražba Christie's počela je sa 18 milijuna dolara za sliku britanskog slikara, ali je granica od 50 milijuna prijeđena za samo 30 sekundi. Hockney od spomenute svote neće dobiti ništa jer je tu istu sliku prodao 1972., i to za 'samo' 20.000 dolara.

Prodajom Hockneyjeve slike završavaju velike jesenske dražbe u New Yorku, a Christie's je ovom brojkom premašio milijardu dolara u tjednu aukcija. 

Naši partneri pišu
Message