Obavijesti

Show

Komentari 111

Obožavatelji: Putovala je 400 km da vidi Lidiju Bačić uživo

Obožavatelji: Putovala je 400 km da vidi Lidiju Bačić uživo
9

Osim glazbenih želja koje zahtijevaju da im pjevaju na koncertima, zvijezdama domaće estrade obožavatelji šalju i crteže, a odvažniji im nude čak i brak

VIDEO

Lidija Bačić (29) nekad u dan zna primiti stotine pisama i poruka obožavatelja. Uglavnom su to najmlađi koji joj govore da vole njezine pjesme te hvale njezinu ljepotu i simpatičnost.

- Oni su najiskreniji i uvijek se obradujem kad dobijem njihove crteže i komplimente - rekla je Bačić. Dodaje da ju je posebno razveselila djevojčica Angela koja je bila na njezinu koncertu u Frankfurtu u Njemačkoj.

- Vozila se 400-tinjak kilometara samo da me vidi. Njezina mama je pitala mojeg menadžera smije li djevojčica otpjevati sa mnom neku moju pjesmu. Naravno da to nisam mogla odbiti i zajedno smo na bini otpjevale njezinu omiljenu ‘Vozačku dozvolu‘. Znala ju je napamet, a inače ne zna ni riječ hrvatskog. Angela mi je poklonila i buket cvijeća te crtež - kaže splitska pjevačica.

 Otkako je u spotu za pjesmu 'Kaktus' pokazala prćastu guzu, Lidiji pišu joj i muškarci koji joj nude brak.

- Stražnjica mi je očito donijela popularnost - smije se Splićanka     

Danas im je teže prići

I Duško Lokin (72) na početku karijere dobivao je do 3000 pisama u tjednu. Neke djevojke su mu pisale svaki dan.

- Rijetko sam im odgovarao jer sam stalno bio na putu, a kad bih došao doma, htio sam biti s obitelji - kaže Lokin. Dodaje da poput svih zvijezda iz ‘70-ih i ‘80-ih i danas dobije pokoje pismo. No za razliku od kolege Zdravka Čolića (64), koji je neka pisma podijelio s javnošću, naši pjevači ih ljubomorno čuvaju.

Tvrde da su ta pisma intimna i ne žele ih pokazivati svima. Ipak, kaže da je svojedobno imao vatrenu obožavateljicu koja se silno htjela udati za njega. Tada je Lokin već bio sretno oženjen, pa ga je ova preklinjala da se razvede i doseli k njoj.

- Bila je to naša iseljenica koja se u Australiji obogatila pa mi je nudila život u blagostanju. To me nije zanimalo. Nikad ne bih ostavio suprugu Anušku, koja mi je bila i ostala prva i jedina ljubav - rekao je Lokin.

Vlado Kalember (62), bivši član benda Srebrna krila, tvrdi da ljubavna pisma nije sačuvao. Iako je dobivao ljubavna pisma, draža su mu bila ona koja su veličala njegove nastupe.

- Na turneji smo upoznali curu koja nas je zbog Adija svugdje pratila. Napričali smo joj da je i on zaljubljen u nju, ali je sramežljiv pa mu je teško njoj prići. Odveli smo je u Adijevu hotelsku sobu i smjestili u krevet - prisjeća se Kalember, ali ipak ne želi reći kako je noć završila.     

- Danas mi žene teže prilaze zbog osiguranja. Prije nije bilo čeličnih ograda. Djevojke su nam se nabacivale, htjele su biti u našoj blizini - kaže Čolić.

Mate Mišo Kovač (74) više nema nijedno pismo. Neka je bacio, neka izgubio, ali obožavatelji mu se i danas redovito javljaju. Uglavnom pišu njegovoj kćeri Ivani Kovač (37) koja je aktivna na društvenim mrežama.

Još kao mali sam slušao tvog dragog oca, a sad se ponosim tobom i tvojim pjesmama. I ja pišem pjesme - jedna je od tisuća poruka iz Ivanina inboxa. Šibenčanki se javljaju ljudi iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Osim što hvale njezinu glazbu, puni su komplimenata i na račun njezina izgleda.

Najbolji se nagrađuju

- Gledao sam na DVD-u tvoj koncert u Arkadi. Ondje sam radio kao konobar pa nisam uspio sve vidjeti, ali od svih pjevača koji su ondje bili u posljednjih devet i pol godina ti si definitivno napravila najbolju zabavu - napisao je Ivani Kovač Stjepko iz Vrbanja na Hvaru. 

Pozitivna iskustva s fanovima ima i Jacques Houdek (34). Osim što je Jagoda Haramina (27) iz ljubavi prema pjevaču na ruci tetovirala njegov lik, mentoru showa 'The Voice' obožavatelji pišu i pjesme.

- Između nas je ledeni zid, tišina i bol što stvorio si. Nema razloga da me pustiš samo tako, naš život je bio čarolija.

Želim da tako ponovno bude jer naša je ljubav ljubav bez granica. Svejedno je kad ćeš doći opet jer na krilima ljubavi dočekala bih te, ja srećom imam tebe i onda kad te nemam - dio je stihova koje je Houdeku posvetila Anna Peyrek Darkecco iz Švedske. U njezinoj pjesmi su nazivi Jacquesovih pjesama s novog albuma 'Best of'. Domišljatu Annu idol je nagradio svojim albumom s posvetom.

Legendarni Ivan Piko Stančić (62), glazbenik i akademski slikar, bio je najveći frajer koji je ‘80-ih stajao ispred kultnog kafića Kavkaz u centru Zagreba. Sve djevojke su bile lude za njim i smišljale opake planove kako mu se približiti, no Piko danas tvrdi da to nije ni blizu istini. Stančić se nikad nije doživljavao kao seks-simbol iako ljepši spol tvrdi suprotno. Samozatajan je i kolega Jurica Pađen (60), koji svoja pisma neće pokazati ni pod koju cijenu. Kaže kako bi uvrijedio žene koje su mu pisale kad bi objavio njihov sadržaj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin