Show

Komentari 6

Od korone je umro poznati srpski bubnjar Dragoljub Đuričić

Od korone je umro poznati srpski bubnjar Dragoljub Đuričić

Srpski bubnjar Dragoljub Đuričić hospitaliziran je još krajem veljače nakon što je u 69. godini života obolio od korona virusa. Stanje se zakompliciralo te je umro od posljedica zaraze, prenose srpski mediji

Jedan od najpoznatijih srpskih bubnjara Dragoljub Đuričić preminuo je 69. godini u bolnici Dragiša Mišović u Beogradu od posljedica koronavirusa, prenose srpski mediji.

Đuričić je kroz svoju dugu karijeru surađivao s grupama Leb i sol, Yu Grupa, Kerber, te sa Đorđem Balaševićem i Zdravkom Čolićem. Bio je vođa Čolićevog orkestra na velikoj turneji 1997. godine.

Hospitaliziran je 24. veljače kada je imao visoku temperaturu te mu je bilo loše te se otada borio sa zarazom. 

Đuričić je rođen 1953. godine na Cetinju. Početkom 70-tih godina u Herceg Novom sa svojim školskim kolegama osnovao je prvu grupu The End, a sredinom sedamdesetih preselio se u Beograd i priključio grupi Ribelli.

Snimio je preko 70 albuma, kao studijski glazbenik te kao član raznih grupa u kojima je svirao. U njegovoj glazbenoj karijeri svirao je na više od šest tisuća koncerata diljem bivše Jugoslavije, Europe i SAD-a.

Njegov prepoznatljiv način sviranja u kojem je uvijek postojala ravnoteža između emocija i tehnike učinile su ga vrlo uglednim među samim glazbenicima kao i ljubiteljima kvalitetne glazbe koji je bubnjeve stavio u prvi plan svrstavajući ih time u grupu vodećih solo glazbenih instrumenata, piše Večernji.

Najčitaniji članci