Obavijesti

Show

Komentari 6

Od ljubavi na filmskom setu do optužbi za nasilje i klevetu: Svi detalji suđenja Deppa i Heard

Od ljubavi na filmskom setu do optužbi za nasilje i klevetu: Svi detalji suđenja Deppa i Heard
12

Glumac je tužio bivšu suprugu zbog njezina teksta u Washington Postu iz 2018. godine u kojemu je pisala o svome iskustvu s obiteljskim nasiljem

VIDEO

Odvjetnički tim holivudske filmske zvijezde Johnnyja Deppa (58) predao je u utorak sudskoj poroti na uvid materijale iz tužbe za klevetu koju je glumac podigao protiv bivše supruge Amber Heard (35) čime je pokrenuto najnovije poglavlje u dugotrajnoj pravnoj bitci između dvoje bivših supružnika.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:04

Depp tvrdi da ga je Heard oklevetala u članku Washington Posta u prosincu 2018. godine u kojemu tvrdi da je s njim proživjela obiteljsko zlostavljanje.

U članku se Depp nijedanput ne spominje imenom, no njegov odvjetnik Benjamin Chew u utorak je porotnicima kazao kako je u potpunosti jasno da je Heard pisala o njemu.

The Rum Diary premiere - London

Njihova ljubavna priča izgledala je ovako:

Upoznali se na setu

Johnny i Amber su se upoznali 2011. na snimanju filma 'Portorikanske noći: dnevnik opijanja' i tu započinje njihova burna ljubavna priča.

U tom filmu Depp je glumio Paula Kempa, novinara koji se zaposlio u Puerto Ricu u "Dnevniku ruma", a Heard je glumila Chenault, ženu zaručenu za drugog muškarca koja je Kemp odmah oduševio.

The MET Gala 2018 - New York

- Raditi s Johnnyjem bilo je mučenje. Bilo je bolje nego što sam ikad zamišljao, što stvarno nešto govori - rekla je 2011. Heard za Vogue.

Krenuli su potajni izlasci, a sve je 2014. začinio i zaručnički prsten. Nakon nekoliko godina veze, Depp i Heard vjenčali su se na vrlo privatnoj ceremoniji u svom domu u LA-u.

Uslijedio je razvod i optužbe

No, svega dvije godine nakon bračnoj idili dolazi kraj. Heard je 2016. podnijela zahtjev za razvod od Deppa te zatražila zabranu prilaska. Navela je da ju je Depp fizički zlostavljao tijekom njihove veze i rekla je da je to obično bilo pod utjecajem droga ili alkohola.

Navela je da se u vrijeme podnošenja zahtjeva za razvod dogodio incident te da je Depp bacio svoj telefon na nju. No, glasnogovornik policije tada je rekao da kući nisu utvrdili nikakvo zlostavljanje.

Deppov prijatelj rasplakao se na suđenju: 'Nije fer to što mu je supruga učinila, uništila ga je'
Deppov prijatelj rasplakao se na suđenju: 'Nije fer to  što mu je supruga učinila, uništila ga je'

 - Naša veza je bila jako strastvena i ponekad nestabilna, ali uvijek vezana ljubavlju. Nijedna strana nije iznijela lažne optužbe za financijsku dobit. Nikad nije bilo namjere fizičkog ili emocionalnog ozljeđivanja - objavili su tada Depp i Heard u zajedničkoj objavi.

Heard je od razvoda dobila 7 milijuna dolara, ali ih je donirala u dobrotvorne svrhe. 

2017. godine okončan je razvod

Nakon propalog braka s Amber koju je navodno tukao pod utjecajem droge i alkohola, suočio se s brojnim predrasudama i klevetama. No, ipak ima i onih koji ga podržavaju i bodre unatoč javnim istupima Amber koja i dalje progovara o nasilju.

Johnny Depp defamation case against ex-wife Amber Heard, in Fairfax

- Heard je duboko problematična osoba koja manipulira ljudima oko sebe. Progonila ga je, udvarala mu se. Potrudila se da ga osvoji glumeći zaljubljenu djevojku i uspjelo je, a on se do ušiju zaljubio u nju - rekla je Deppova odvjetnica.

Depp tvrdi da je izbačen iz franšize 'Pirati s Kariba' zbog 'jasne implikacije' da je on zlostavljač u Amberinom članku za The Washington Post. Nadalje navodi da je njegova bivša bila stvarni 'počinitelj' nasilnih napada koji su oštetili njihovu vezu.

Johnny Depp svjedočio protiv bivše supruge: 'Svađali smo se, no nikad nisam udario Amber'
Johnny Depp svjedočio protiv bivše supruge: 'Svađali smo se, no nikad nisam udario Amber'

Depp tuži Heard zbog klevete

- Prislonio ju je na bar. Gađao ju je bocama. Vukao ju je po podu po razbijenom staklu. Udario ju je. Udario ju je nogom. Rekao joj je da će je je**no ubiti, da je je**no mrzi. Udarao ju je, udarao. A onda je penetrirao u nju bocom - rekla je odvjetnica Heard.

Deppova odvjetnica Camille Vasquez, odmah je na početku izjavila kako se Amber jako trudila osvojiti glumca, a onda je potpuno okrenula priču i počela ga ponižavati.

- Gospođica Heard je jako problematična osoba koja manipulira ljudima oko sebe - izjavila je.

Johnny Depp defamation case against ex-wife Amber Heard, in Virginia

Među svjedocima našli su se  Kate James, osobna asistentica Amber i prijatelj Johnnyja Deppa (58), Isaac Baruch. Oboje su u svojim izjavama istaknuli kako nisu vidjeli nikakvo nasilje, osim ponekih svađa.

Još uvijek je sudski proces u tijeku, a ovo je prilika da glumac Johnny Depp pred javnosti progovori o navodima.

Johnny Depp defamation case against ex-wife Amber Heard, in Fairfax

Johnny Depp svjedočio protiv bivše supruge i negirao optužbe

- Bilo je svađa i sličnih stvari takve prirode, ali nikad u životu nisam došao do toga da udarim gospođu Heard niti sam u životu udario ijednu ženu - rekao je Johnny Depp (58) tijekom svog trosatnog svjedočenja jučer, a koje će se nastaviti i danas.

Dotaknuo se i svojih početaka s Amber Heard.

- Na početku je sve bilo, koliko se sjećam, predobro da bi bilo istinito. Bila je pažljiva, nježna, pametna, zabavna i puna razumijevanja. U mojoj glavi ona je bila savršena partnerica. Poznavala je opskurnu blues glazbu koju sam slušao - izjavio je Johnny te nadodao kako je tada bila draga, načitana te slatka.

Deppa optužili da je penetrirao bocom u Amber: 'Udario ju je, gađao, rekao da će je ubiti...'
Deppa optužili da je penetrirao bocom u Amber: 'Udario ju je, gađao, rekao da će je ubiti...'

- A onda su se stvari počele mijenjati. Možda je bolje reći da su se počele otkrivati - izjavio je.

Otkrio je i u kakvim je odnosima bio s Amberinom obitelji koju je, navodno, upoznao u svojem studiju u Los Angelesu.

- Bili su potpuno drugačiji jedno od drugog. Paige je bila anđeo, odmah sam je zavolio i imali smo jako lijepo odnos. Njen otac David je bio sušta suprotnost. Bio je kao kauboj iz crtića - otkrio je te nadodao kako ih je svejedno oboje zavolio.

Johnny Depp i bivša supruga Amber Heard na sudu: 'Ona manipulira ljudima oko sebe'
Johnny Depp i bivša supruga Amber Heard na sudu: 'Ona manipulira ljudima oko sebe'

- Kao i njenu sestru Whitney. Osjećao sam se dobrodošlim u obitelj. Ti su odnosi bili čvrsti sve do našeg prekida - izjavio je Depp.

Nastavk suđenja se očekuje. 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda
UŽIVALA SA SUPRUGOM

Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda

Glumicu Joan Collins često hvale zbog vitke linije koju održava s 90 godina. Sve je to rezultat, rekla je svojedobno, ustrajnosti u redovitom vježbanju i pravilne prehrane