Odgađa se Zagrebački festival | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 0

Odgađa se Zagrebački festival

Odgađa se Zagrebački festival

U trenucima suosjećanja s ugroženima i bolesnima, ne želimo ni na koji način dovesti u pitanje kredibilitet naše manifestacije, a niti glazbenicima umanjiti kvalitetu izvedbe, rekao je direktor festivala Branimir Mihaljević

VIDEO

Završna priredba 68. Zagrebačkog festivala koja je trebala biti 29. siječnja 2021., odgođena je za proljeće. Odluka je to direkcije Zagrebačkog festivala, na čelu s umjetničkim direktorom Branimirom Mihaljevićem, kao reakcija na kontinuirani epidemiološki rizik te posljedice katastrofalnog potresa.

- U trenucima suosjećanja s ugroženima i bolesnima, ne želimo ni na koji način dovesti u pitanje kredibilitet naše manifestacije, a niti glazbenicima umanjiti kvalitetu izvedbe i promocije pjesama određenim produkcijskim kompromisima -  izjavio je Mihaljević.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:57

No, odgoda manifestacije ne znači prestanak festivalske kampanje i promociju glazbenika te njihovih novih pjesama.

- U suradnji s partnerima i radijskim postajama, započeli smo s distribucijom festivalskih pjesama po radio stanicama koje će u sklopu svog redovnog programa, ali i kroz specijalizirane emisije, cijelo to vrijeme emitirati pjesme i na taj način im osigurati put do publike. Uskoro će na digitalnim glazbenim servisima i CD-u biti objavljena i festivalska kompilacija te iskreno vjerujemo kako ćemo stoga na proljeće imati festival pun hitova kakav svi priželjkujemo: u boljem ozračju, s velikim orkestrom, sjajnom produkcijom, pred publikom, uz direktan televizijski prijenos - istaknuo je direktor festivala.

Petar Glebov/Pixsell

Podsjetimo, na 68. Zagrebačkom festivalu nove će pjesme predstaviti Aleksandar Ljiljak, Antonia Dora Pleško, Bang Bang, Boris Rogoznica, Colonia, Ivan Ive Županović, KUKU$, Matija Cvek, Mia Negovetić i Edi Abazi, Miki Solus, Nela, Neno Belan, Nikolina Tomljanović & Belfast Food, Robert Čolina, Stjepan Jimmy Stanić, Stjepan Lach, Tadej, Tedi Grubica, Vjeko Ključarić, Vjekoslav Banovčić, Vladimir Kočiš Zec i Z++.

Odgodili Berlinski film festival
Odgodili Berlinski film festival

Sve aktualnosti Zagrebačkog festivala pratite na službenim web stranicama i društvenim mrežama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Tisuće mladih iz cijelog svijeta stižu u Hrvatsku na novi open-air hard techno festival
PROMO

Tisuće mladih iz cijelog svijeta stižu u Hrvatsku na novi open-air hard techno festival

Pet pozornica u pet dana, s preko 60 izvođača na čak 18 dnevnih i noćnih partija, vizualni spektakl, intenzitet i energija - sve je spremno za novi festival, prvo Verknipt Croatia izdanje!

Nakon Ultre, partijaneri dolaze u Šibenik! Tisuće će plesati uz Grammyjevca u bivšoj vojarni
SEDMO IZDANJE PROJECT VOJARNE

Nakon Ultre, partijaneri dolaze u Šibenik! Tisuće će plesati uz Grammyjevca u bivšoj vojarni

Na mjestu gdje se nekad klesala vojna stega sad luduju mladi uz DJ-eve, a ove godine centralna zvijezda je Grammyjem nagrađeni Dubfire
Vodice postaju središte zabave! Koncerte najavili eurovizijska predstavnica i trap zvijezde...
BOGAT PROGRAM

Vodice postaju središte zabave! Koncerte najavili eurovizijska predstavnica i trap zvijezde...

Vodički klub La Playa postao je nezaobilazna točka brojnim regionalnim zvijezdama, a nastupe će ovoga ljeta održati Voyage, Milica Todorović, Sanja Vučić, Tea Tairović, Grše i brojni drugi