Show

Komentari 0

Odgodili Berlinski film festival

Odgodili Berlinski film festival

Program festivala objavit će se u veljači, dok će u ožujku međunarodni žiri gledati natjecateljske filmove i odabrati dobitnike nagrada. Pobjednički filmovi predstavit će se berlinskoj publici u lipnju

Organizatori Berlinskog međunarodnog filmskog festivala potvrdili su kako su otkazali fizički događaj, koji je trebao biti u veljači. Umjesto toga, početkom ožujka odabir filmova za festival prezentirat će se virtualno, piše Variety

Award ceremony, Berlinale 2020

Program festivala objavit će se u veljači, dok će u ožujku međunarodni žiri gledati natjecateljske filmove i odabrati dobitnike nagrada.

Pobjednički filmovi predstavit će se berlinskoj publici u lipnju. 

- Kao odgovor na vrijeme u kojem živimo, odlučili smo podijeliti ponudu na dva različita, ali povezana događaja i na taj način ispuniti misiju festivala. Iako će u ožujku filmska industrija biti okupljena online, ljeti će, 70 godina nakon prvog izdanja festivala, publika moći veličati filmaše i njihove ekipe u kinima i pod vedrim nebom. To daje priliku doživjeti različite sekcije i profile festivala, gledati filmove međunarodnog natjecanja i proslaviti s pobjednicima - rekao je umjetnički direktor Carlo Chatrian (49).  

Berlinale to officially announce concept soon

Izvršna direktorica festivala Mariette Rissenbeek rekla je kako postoji velika želja da se svi sudionici vide uživo, ali da aktualna situacija ne dozvoljava festival u fizičkom smislu. 

Najčitaniji članci