Obavijesti

Show

Komentari 8

Oleg iz Kalusha velikog je srca, susret je bio vrlo emocionalan

Oleg iz Kalusha velikog je srca, susret je bio vrlo emocionalan
6

Kad je Psiuk s bine rekao da bi netko od publike mogao dobiti njegov ružičasti šešir, svi su vrištali

VIDEO

Tjedan dana prije rata u Ukrajini došla sam u Hrvatsku. Svi mi govore da imam dobrog anđela čuvara jer me 24. veljače, za razliku od moje obitelji i prijatelja, nisu probudile ruske rakete i bombe.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Ukrajinski Kalush ekskluzivno: Dobili smo specijalnu dozvolu vojske da sviramo u Hrvatskoj 00:58

U tri tjedna, koliko sam bila u Zagrebu, sudbina mi je poklonila priliku da pišem za 24sata, na čemu sam nevjerojatno zahvalna. Gotovo svaki dan tri mjeseca pišem članke o ratu u svojoj zemlji, vodim intervjue, pronalazim prave riječi i poruke za čitatelje u Hrvatskoj. Kad su mi ponudili da odem na Sea Star Festival u Umag i prevodim za bend Kalush, nisam uopće razmišljala...

Najviše želim zahvaliti dečkima na pobjedi na Eurosongu i ogromnoj pomoći Ukrajini. Bila mi je velika čast prevoditi za njih! Nikad prije nisam bila u kontaktu s momcima iz benda, ali želim reći da je Oleg Psiuk, frontmen benda, ostavio dojam nevjerojatno dobrog i dragog čovjeka. Čovjeka velikog srca i duše. Čovjeka koji je uspio na najbolji način predstaviti našu zemlju prvo na Eurosongu, a odmah nakon toga i na pozornici festivala u Hrvatskoj, koja je postala moj drugi dom.

storyeditor/2022-05-28/280743911_1190360008377559_524163082274841133_n.jpg

Nažalost, bend se nije uspio dugo zadržati i bolje upoznati ljude, kulturu, tradiciju i mentalitet lokalnog stanovništva. Stigli su nekoliko sati prije festivala, a zatim odletjeli na drugu lokaciju, predstavljati zemlju i sakupljati novac za podršku oružanim snagama Ukrajine. Kad je jedan od novinara upitao što pjevač misli o lokaciji festivala, prekrasnome moru i prirodi, Oleg je odgovorio da je prošle godine održao koncert u Mariupolju, gdje je također bilo prekrasno more, a sad, nažalost, Mariupolju nije do koncerata.

To je jako utjecalo na mene, jer dok neki mogu na festivale, mnogi Ukrajinci ne znaju hoće li se sutra probuditi i vidjeti obitelj. Publika je aktivno podržavala bend, a ja sam stajala s ukrajinskom zastavom i bila vrlo ponosna na svoju zemlju, narod, naše jedinstvo i podršku.

storyeditor/2022-05-28/2022-05-28.jpeg

Kad je Oleg s pozornice rekao da bi netko od publike mogao dobiti njegov ružičasti šešir, svi su počeli vrištati i držati ruke nad glavom. A kad ga je bacio u publiku, svi su poletjeli jedan na drugog. Nakon nastupa ponovno sam se našla s dečkima. Najviše sam razgovarala s Olegom, koji je izgledao umorno jer je fanovima dao svu energiju izvodeći pjesme.

Zagrlili smo se, pozdravio se sa mnom i rekao da ćemo se sigurno opet vidjeti. Sigurna sam da je naša najveća pobjeda vrlo blizu, još malo i veselit ćemo se svi zajedno! 

2022 Eurovision Song Contest in Turin
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...