Olivera u udžbenike: Sve nas je učio o glazbi, životu i ljubavi... | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 49

Olivera u udžbenike: Sve nas je učio o glazbi, životu i ljubavi...

Olivera u udžbenike: Sve nas je učio o glazbi, životu i ljubavi...
11

Oliver je moćna duša, velik čovjek, legenda koja nam je svojom karijerom održala zaista važne, značajne i velike lekcije. Lekcije o dosljednosti, pravdi, ljubavi i uspjehu

VIDEO

Uz njega smo ljubili, rastajali se, plakali. U svakom važnom trenutku naših života, i onim sretnima i onim tužnima, pratile su nas njegove pjesme. Da, Oliver nam je svojim glasom uspijevao objasniti ono neizrečeno što osjećamo. Tako uzvišeno, a opet jednostavno i skromno. Kakav je i sam bio - uzvišen i skroman, jedan od nas.

POGLEDAJTE VIDEO: Oliver, zauvik si tu: Dragojević nas je napustio prije dvije godine

Pokretanje videa...

Oliver Dragojević 01:41

- Težak život čovjeka namuči, ali i nauči: nikome se ne treba rugati, nikome suditi, nikome zlo činiti, nikome odmoći, uvijek pomoći...-  riječi su Olivera Dragojevića koje, i da kojim slučajem nije izgovorio, dostojno ih je živio i prenosio u svaki svoj dan.

Najvažnije lekcije ostavio nam je u svojim moćnim interpretacijama pjesama u kojima je na najljepši način opisivao ljubav, sreću, Dalmaciju, veselje, tugu...

Za obitelj je čuvao posebno mjesto. Nikad nije ugovorio niti jednu gažu za novogodišnji doček, ljetima je, umjesto na turnejama gdje ga je publika željno iščekivala, s najbližima gradio uspomene. Bez iznimke i bez ali.

- Ja sam vam čovik od starinskih običaja koji uživa u malim stvarima – rekao je jednom, a primjerom dokazao nebrojeno puta.

'Mrzija je gubiti na balote, reka bi da je on pobidija sve odreda'
'Mrzija je gubiti na balote, reka bi da je on pobidija sve odreda'

Vidjelo se to jasno kad bi se u Veloj Luci “zapustio” pa u kratkim hlačama i “običnoj” majici išao u ribe te porazgovarao sa svakim od mještana ili turista koji su mu prilazili, iz ovih ili onih razloga, o “vrimenu”, buri ili jugu, koje je pomno pratio prije nego što bi se na svojoj barci otisnuo prema pučini.

Nizao je hitove jedan za drugim, tamo od sredine šezdesetih, pa možda i mnogi od nas nismo bili niti svjesni kako smo suvremenici života zapravo istinskoga genija. Velikog umjetnika i tako običnog čovjeka.

Oliver je moćna duša, velik čovjek, legenda koja nam je svojom karijerom održala zaista važne, značajne i velike lekcije. Lekcije o dosljednosti, pravdi, ljubavi i uspjehu. O svemu onome čemu svatko od nas na svoj način teži i pokušava iz dana u dan. I zato baš našeg Olivera treba uvrstiti u sve udžbenike o glazbi, životu i ljubavi.

Nepoznate priče o Oliveru možete pročitati OVDJE

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 49

VIDEO

Princeza Dubaija ostavila muža preko Instagrama: Želim razvod jer si stalno zaokupljen drugima
PREKIPJELO JOJ

Princeza Dubaija ostavila muža preko Instagrama: Želim razvod jer si stalno zaokupljen drugima

U objavi na službenom Instagram profilu Sheikhe Mahra Bint Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, 30-godišnje kćeri vladara Dubaija, piše kako joj suprug nije davao previše pažnje, a da se razvodi ponovila je tri puta u tekstu
Rat za imovinu Žuži Jelinek još traje: Brat Ivan se upisao na stan pa traži od sestre 124.700€
DANAS BI SLAVILA 104. ROĐENDAN

Rat za imovinu Žuži Jelinek još traje: Brat Ivan se upisao na stan pa traži od sestre 124.700€

Plus+ Prošlo je osam godina od smrti dizajnerice Žuži Jelinek, bitka za milijunsku imovinu poprima novi obrat