Obavijesti

Show

Komentari 86

On je bio 'vražje lijep': Licem anđela totalno je izluđivao žene

On je bio 'vražje lijep': Licem anđela totalno je izluđivao žene
1

Najpoznatiji francuski glumac, Alain Delon, rođen je na današnji dan 1935., a ženama je bio magnetski privlačan. Slavni slamatelj ženskih srca jednostavno je hipnotizirao ljepši spol

VIDEO

Filmski producent, biznismen, kolekcionar umjetnina, magnetski privlačan glumac i arogantan zavodnik - sve je to Alain Delon koji se na filmu pojavio kao 22- godišnjak i ubrzo postao jedan od najatraktivnijih i najtraženijih mladih francuskih glumaca.  
Rođen je na današnji dan 1935. godine u Sceauxu kod Pariza kao jedino dijete u braku kino operatera i ljekarnice, koji je završio razvodom kada je Alain imao četiri godine. Odrastao je s udomiteljima. Kao školarac bio je živahan pa je zbog stalnih nevolja s profesorima često mijenjao škole. 

Učio je mesarski zanat kod očuha, a sa 17 godina pridružio se francuskim marincima i ratovao u Prvom indokineskom ratu.. Jedno vrijeme je proveo i u maloljetničkom zatvoru, a kad se vratio u Pariz radio je kao konobar, raznosač novina  i vratar u trgovačkom centru. 

Drska ljepota seks simbola 60-ih

Poznanstvo s glumicom Briggitte Auberovou bilo je ključno za njegov život jer ga je ona počela podučavati glumi i omogućila mu ulazak u umjetničke krugove gdje je odmah zapažen zbog svog atraktivnog izgleda, ali i velikog talenta.

Prva velika ljubav karizmatičnog zavodnika drske ljepote i seks simbola 60- ih bila je prelijepa austrijska glumica Romy Schneider koju je upoznao na snimanju filma 1958. godine. Ludo su se zaljubili i postali i jedan od najslavnijih parova filmske industrije. Ona je bila toliko luda za njim da je bila spremna odreći se cijeloga svijeta samo da postane Delonova žena. 

A kako i ne bi...Mladi Delon je bio neodoljiv, hipnotizirao je žene, bio je najpoželjniji muškarac na svijetu, talentiran i silno šarmantan. Njegov rafinirani izgled, muževna fizionomija i ugodan glas doslovno su bacali žene u trans.

'Vraćam ti tvoje srce..odlazim'

Par se i zaručio, ali onda je uslijedio šok. Nakon pet godina veze i zaruka iznenada joj je poslao pismo: “Zbogom! Vraćam ti tvoju slobodu i tvoje srce!” Ostavio joj je i buket crvenih ruža i poruku: 'Otišao sam s Nathalie u Meksiko'.

Druga žena zvala se Nathalie Barthélemy, s kojom se vjenčao 1964. i dobio sina Anthonyja. Romy je zatim pokušala samoubojstvo prerezavši si žile na rukama. 

Alain Delon Turns 80

Potkraj 1968. našao se u središtu velikog skandala oko ubojstva njegova tjelohranitelja Stevana Markovića. Delon tada priznaje bliske veze s podzemljem, no ipak ga oslobađaju krivnje. Afera čak nije naudila njegovoj karijeri. Nakon toga, počeli su mu nuditi uloge u kriminalističkim filmovima, a publika ga je nakon afere uživala gledati u tim ulogama.

Delon je inače dobitnik najvećih europskih glumačkih nagrada, snimio je više od 100 filmova, uključujući nekoliko klasika snimljenih pod klapom najprestižnijih europskih redatelja poput Melvillea, Viscontija i Godarda.

Uz bivšu djevojku bio i na samrti

Delon je nakon braka s Nathalie 15 godina bio u vezi sa francuskom glumicom Mireille Darc uz koju je, iako je njihova veza davno prekinuta, bio u posljednjim trenucima njezinog života.

210126762

Glumica je umrla prije tri mjeseca, a ona i Delon su i nakon prekida ljubavne veze ostali veliki prijatelji. Delon je 1987. upoznao nizozemsku manekenku Rosalie van Breemens s kojom je proveo sljedećih 15 godina i dobio dvoje djece. Svojedobno, i to dok je bio u vezi sa Schneider, imao aferu s njemačkim modelom i pjevačicom Nico. 

'Trebao sam oženiti Romy'

Kad je Romy Schneider 1982. godine umrla na njezin lijes Delon je položio komad papira s riječima:

- Nikad nisi bila tako lijepa. Vidiš, ipak sam za tebe naučio nekoliko riječi na njemačkom – volim te, ljubavi moja.

via GIPHY

Alain Delon, priznao je godinama kasnije kako žali što se nikad nije oženio Romy.

- Bila je velika ljubav mog života – prva, najjača i, nažalost, najtužnija. Žao mi je što se nismo vjenčali, no nisam siguran bi li to promijenilo njezinu sudbinu. Nisam siguran bismo li uspjeli biti sretni. Romy je prebrzo postala zvijezdom, mnogo prije nego što je odrasla. Nije bila spremna za slavu, za težinu koju nosi ova profesija. Napadali su je, osuđivali, silovali njezinu intimu. Njezin je život bio niz razočaranja, lomova i nesreća. Bila je strahovito usamljena. Znao sam da će umrijeti od slomljena srca - kazao je Delon

Francuzi: On je arogantni provokator ali je naša legenda

Delonovi ispadi, egocentričnost, arogantnost da o sebi često govori o trećem licu jednine, provokacije poput kvalificiranja homoseksualnosti “neprirodnom”, pridonijeli su padu popularnosti u rodnoj Francuskoj.

Cannes Film Festival - Premiere

U istraživanju iz 2013. godine čak 55 posto Francuza reklo je da ga ne voli jer ga smatraju “megalomanijakom”, “provokatorom” i “galamdžijom”. Usprkos tomu, status glumačkog superstara i legende francuskog filma nitko mu ne osporava.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju