Obavijesti

Show

Komentari 0

Opera ‘Ćelava pjevačica’ ponovno je na repertoaru

Opera ‘Ćelava pjevačica’ ponovno je na repertoaru
2

Predstava je prvi put izvedena sredinom svibnja kao diplomski rad Ene Subotić, ali kako kaže Borko Perić, nije riječ ni o kakvom studentskom radu nego o ozbiljnoj predstavi

VIDEO

Veselim se što će predstava imati nove izvedbe, iako je od premijere prošlo više od pola godine, kaže Borko Perić, koji u ovom neobičnom komadu igra s Majom Posavec. Dvojac pjeva u opernoj obradi Ionescova dramskog prvijenca u Zagrebačkom plesnom centru.

Predstava je prvi put izvedena sredinom svibnja kao diplomski rad Ene Subotić, ali kako kaže Perić, nije riječ ni o kakvom studentskom radu nego o ozbiljnoj predstavi. Ena Subotić kaže kako je na ideju došla s redateljem Aleksandrom Švabićem.

- Njegova davna želja bila je da 'Ćelavu pjevačicu' napravi kao operu i sad je bila prava prilika da to realiziramo. Namjera nam je bila da ovo poznato lektirno djelo približimo kazališnoj publici na drugačiji, zabavniji način. Kao opera Ionescova 'Ćelava pjevačica' postala je još apsurdnija - kaže Subotić, koja je odabrala Perića i Posavec za naslovne uloge.

- Bilo je logično da uzmem Maju Posavec jer ona je glumica i pjevačica, a uz nju smo uzeli Borka jer je dovoljno šarmantan i dovoljno dobar pjevač da joj može parirati - kaže Subotić, a Borko dodaje: "Maji nikako nisam mogao parirati jer je savršena, ali predstava je izvrsna i sretan sam da idemo dalje".

U predstavi još sudjeluju sopranistica Josipa Bilić, bariton Marin Čargo, baritoni David Šeb/Matic Zakonjšek, a glazbeni izvođači su klavirist Viktor Čižić i kontrabasist Matija Kasaić Draškić. Glazbu i libreto napisala je Zrinka Posavec.

Sljedeće izvedbe predstave opera "Ćelava pjevačica" su u utorak i srijedu, 21. i 22. prosinca u Zagrebačkom plesnom centru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin