Show

Komentari 0

Opera ‘Ćelava pjevačica’ ponovno je na repertoaru

Opera ‘Ćelava pjevačica’ ponovno je na repertoaru

Predstava je prvi put izvedena sredinom svibnja kao diplomski rad Ene Subotić, ali kako kaže Borko Perić, nije riječ ni o kakvom studentskom radu nego o ozbiljnoj predstavi

Veselim se što će predstava imati nove izvedbe, iako je od premijere prošlo više od pola godine, kaže Borko Perić, koji u ovom neobičnom komadu igra s Majom Posavec. Dvojac pjeva u opernoj obradi Ionescova dramskog prvijenca u Zagrebačkom plesnom centru.

Predstava je prvi put izvedena sredinom svibnja kao diplomski rad Ene Subotić, ali kako kaže Perić, nije riječ ni o kakvom studentskom radu nego o ozbiljnoj predstavi. Ena Subotić kaže kako je na ideju došla s redateljem Aleksandrom Švabićem.

- Njegova davna želja bila je da 'Ćelavu pjevačicu' napravi kao operu i sad je bila prava prilika da to realiziramo. Namjera nam je bila da ovo poznato lektirno djelo približimo kazališnoj publici na drugačiji, zabavniji način. Kao opera Ionescova 'Ćelava pjevačica' postala je još apsurdnija - kaže Subotić, koja je odabrala Perića i Posavec za naslovne uloge.

- Bilo je logično da uzmem Maju Posavec jer ona je glumica i pjevačica, a uz nju smo uzeli Borka jer je dovoljno šarmantan i dovoljno dobar pjevač da joj može parirati - kaže Subotić, a Borko dodaje: "Maji nikako nisam mogao parirati jer je savršena, ali predstava je izvrsna i sretan sam da idemo dalje".

U predstavi još sudjeluju sopranistica Josipa Bilić, bariton Marin Čargo, baritoni David Šeb/Matic Zakonjšek, a glazbeni izvođači su klavirist Viktor Čižić i kontrabasist Matija Kasaić Draškić. Glazbu i libreto napisala je Zrinka Posavec.

Sljedeće izvedbe predstave opera "Ćelava pjevačica" su u utorak i srijedu, 21. i 22. prosinca u Zagrebačkom plesnom centru.

Najčitaniji članci