Obavijesti

Show

Komentari 11

Opstali su: Slavna prijateljstva na koja se možemo ugledati...

Opstali su: Slavna prijateljstva na koja se možemo ugledati...
1

Iako je Hollywood poznat po nemilosrdnoj konkurentskoj atmosferi, i tamo postoje duga i čvrsta prijateljstva koja su postala jednako slavna kao i same zvijezde

VIDEO

Jennifer Aniston i Courteney Cox

Iako je prošlo čak 13 godina od prikazivanja finalne epizode legendarne serije 'Prijatelji', Jennifer Aniston (48) i Courteney Cox (53) ostale su bliske prijateljice. U javnosti su često viđene u zajedničkim izlascima, a jedna o drugoj imaju samo riječi hvale u medijima. Cox je za Aniston rekla da je 'najbolja najbolja prijateljica na svijetu', a Jennifer je za Courteney rekla da je vrlo lojalna te da joj je pružila podršku i u najtežim trenucima u životu.

Courteney je svoju dugogodišnju vezu s glazbenikom Johnnyjem McDaidom (41) 'okrunila' zarukama i to u Jenniferinoj kući.

Aniston se prije dvije godine vjenčala za glumca Justina Therouxa (46), a kuma na vjenčanju bila joj je upravo Courteney, koja je navodno na slavlju ostala najduže i zadnja otišla kući.

Naomi Watts i Nicole Kidman 

Naomi (48) i Nicole (50) upoznale su se kao tinejdžerice, glumeći u filmu 'Flirting' 1991. godine. Dok je Nicole već izgradila svoju holivudsku karijeru, Naomi se pokušavala probiti, no bez uspjeha. U jednom trenutku htjela je odustati od svega, ali ju je prijateljica Kidman nagovarala da nastavi pokušavati.

ledger watts kidman

- Sve što ti treba je samo jedan veliki film - rekla joj je Nicole, a upravo to se i dogodilo 2001. kada je dobila ulogu u filmu Davida Lyncha 'Mulholland Drive '.

Glumice se ponose svojim prijateljstvom jer, kaže Nicole, to je prava rijetkost u Hollywoodu. Jedna o drugoj u medijima često pričaju, a njihov odnos privukao je najviše pažnje kada su se poljubile na pozornici tijekom večere 'Women on Film'.

José Carreras i Plácido Domingo 

Priča o dva od tri tenora iz istoimene skupine opernih pjevača dirnula je mnoge diljem svijeta. Domingo (76) i Carreras (70) bili su oboje traženi i cijenjeni operni pjevači 1980-tih godina. Bili su kolege i smatrali su se prijateljskim rivalima, no zbog političkih nesuglasica, postali su ljuti neprijatelji 1984. godine.

Od tada su pažljivo nastupali samo na mjestima na kojima drugog nije bilo.

Za vrijeme snimanja filma La Boheme u Parizu 1987. godine , Carreras se suočio sa strašnom dijagnozom. Rečeno mu je da boluje od leukemije . Uslijedili su mjeseci liječenja intenzivnim terapijama zbog kojih je morao putovati u SAD, sve dok nije našao fondaciju 'Hermosa' koja pomaže oboljelima od leukemije u Madridu.

Carreras-Gala in Leipzig -  Carreras - Styles

Uz pomoć zaklade, uspio se izliječiti te je nastavio nastupati po svjetskim pozornicama. Nakon nekog vremena, saznao je da je vlasnik i najveći ulagač u zakladu nitko drugi do Placida Dominga koji je sve pokrenuo samo zbog Carrerasa jer, kako je sam kasnije rekao, svijet si nije mogao dopustiti da izgubi takav glas.

Svoje su prijateljstvo obnovili na pozornici u Madridu gdje mu se Carreras javno ispričao i zahvalio. 

Carreras je i sam otvorio međunarodnu zakladu za borbu protiv leukemije, zbog koje je održao mnoge humanitarne koncerte. 

Iako je priča o svađi i pomirenju dvojice velikih tenora dirljiva, ona nikada nije potvrđena.

Marilyn Monroe i Ella Fitzgerald

Pedesetih godina prošlog stoljeća, jedan od najslavnijih jazz klubova u Hollywoodu bio je Mocambo . U klub su dolazile najveće svjetske face, poput Charlieja Chaplina, Humphrey Bogarta, Clarka Gablea i Lane Turner.

Crna pjevačica u usponu, Ella Fitzgerald, bila je odbijena da nastupi u prestižnom klubu zbog svoje rase. No, tu u priču ulazi tadašnja najveća zvijezda u showbizu, Marilyn Monroe. Marilyn je bila veliki Ellin fan, stoga, kada je čula što se dogodilo, odlučila je osobno nazvati vlasnika Mocamboa i obećala mu da će dolaziti svake večeri u klub i sjediti u prvom redu, ako angažira Ellu na nekoliko dana. Fitzgerald je dobila gažu, a Monroe je zaista sjedila u klubu svaku večer.

Screenshot YouTube

Nakon toga, Fitzgerald više nikada nije morala pjevati u malim klubovima i postala je svjetska zvijezda.

- Bila je neobična žena, ispred svog vremena, samo što to nije znala - rekla je Ella jednom o svojoj prijateljici Marilyn.

Jay Z i Kanye West

Kanye je svoju glazbenu karijeru započeo 2010. godine u studiju Jay Z-a, odnosno na njegovom albumu 'The Dynasty: Rock La Familia', ali samo kao producent. Jay je bio oduševljen Kanyeovim inovativnim tehnikama, stoga mu je Kanye ubrzo postao jedan od najdražih suradnika.

22913662

Dvije godine nakon što su se upoznali, Jay je pozvao Kanyea prvi put da s njim odrepa pjesmu 'The Bounce' s albuma The Blueprint 2. Nakon toga, Kanye je izdao svoj prvi solo album te je ubrzo postao jedan od najpoznatijih hip hop imena na svijetu. 

Jay je Kanyea nekoliko puta prozivao kroz pjesme zbog njegove arogancije, za što se West ispričao u pjesmi posvećenoj upravo njemu, nazvano j 'Big Brother' (Veliki brat).  Ipak, njihova utrka na tržištu postajala je sve žešća pa je tako, jednom prilikom, Kanye napravio pjesmu s Coldplayom, a odmah zatim je to isto učinio Jay Z.

575027_050

No, 2011. godine, odlučili su udružiti snage i napraviti zajednički album 'Watch The Throne' koji je poharao ljestvice, ali i oduševio kritiku. No, upravo taj album uzrokovao je jednu od njihovih najozbiljnijih svađa. 

- Svađali smo se četiri dana bez prestanka. Po cijele dane. Bili smo blizu fizičkog nasilja - ispričao je nedavno Jay Z u intervju. 

Razlog svađe, naime, su bile Jayeve pjesme koje je Kanye htio na njihovom zajedničkom albumu, no Jay ih je odlučio ostaviti za svoj solo album 'Magna Harta Holy Grail'. Taj album izdao je samo dva dana prije Kanyeovog iščekivanog albuma 'Yeezus'.

James Franco i Seth Rogen

Glumci su se upoznali na setu serije 'Freaks and Geeks' 1999. godine. Seth, tada 17-godišnjak, i Franco koji je 4 godine stariji, počeli su se intenzivno družiti 'uz travu i filmove Stanleyja Kubricka', kako je ispričao Franco. 

Njihovo prijateljstvo toliko je intenzivno da je James pisao poeziju o njoj, a Seth ga je i inspirirao i za brojne crteže kojima se hvalio i u intervjuima.

Seth (35) i James (39) zajedno su glumili u mnogim filmovima, poput 'This is The End', 'Pineapple Express', 'Knocked Up' i 'Green Hornet', ali svijetu su postali poznati zbog filma 'The Interview' koji je, smatra se, krivac za hakiranje i objavljivanje emailova i podataka produkcijske kuće Sony. 

Oboje glumaca našli su se na meti svih svjetskih medija i konstantnih intervjua i izjava, a Seth je bio zahvalan jer kroz tu neviđenu dramu prolazi uz svog najboljeg prijatelja.

Matt Damon i Ben Affleck

Glumci su odrasli jedan blizu drugog, išli su u istu školu u Bostonu i dijelili su isti san koji im se uskoro ostvario. Tada cimeri, oboje glumci, zajedno su napisali scenarij za film 'Good Will Hunting', 1994. godine.

Film je ugledao svijetlo dana tri godine kasnije, a Ben (45) i Matt (47) postali su holivudski miljenici. Osvojili su Oscara za najbolji scenarij , a Robin Williams ga je dobio za najbolju sporednu ulogu. Nakon Robinove smrti, oboje su rekli da svoj uspjeh duguju upravo njemu.

Screenshot YouTube

Njihova imena dugo su dolazila jedno uz drugo, čak toliko da se počelo šuškati da su, u stvari, tajni ljubavnici . Iako su znali za tu glasinu, dugo o njoj nisu progovorili u javnosti, sve do nedavno kada je Damon u intervjuu rekao da je cijela ta priča vrlo 'odbojna' jer su zaista samo bliski prijatelji, ali su odbijali govoriti o tome kako ne bi 'uvrijedili svoje gay prijatelje'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu