Obavijesti

Show

Komentari 103

Organizatori Eurosonga o Letu 3: To je obiteljska emisija, nema tu politike, golotinje i seksa...

Organizatori Eurosonga o Letu 3: To je obiteljska emisija, nema tu politike, golotinje i seksa...
4

Popularno natjecanje organizira Europska radiodifuzijska unija (EBU) te bi oni potencijalno mogli tražiti da Let 3 promijeni dijelove pjesme ili možda da ne koriste rekvizite koji podsjećaju na rakete

VIDEO

Riječki bend Let 3 trebao bi predstavljati Hrvatsku na Eurosongu s pobjedničkom pjesmom Dore - 'Mama ŠČ'. Unatoč mnogim pohvalama, pjesma je podigla i mnogo prašine u zemlji, ali i u Europi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ivanka o pozadini pjesme Leta 3 i o obiteljskom veselju: 'Kći Eva je jako ponosna na tatu' 01:04

Napravljena je čak i peticija za ukidanje nastupa Leta 3 na Eurosongu u Liverpoolu. Do sada je peticiju potpisalo 735 ljudi. 

Još uvijek je neizvjesno što će se dogoditi s nastupom Leta 3. I hoćemo li ih gledati na Eurosongu. Popularno natjecanje organizira Europska radiodifuzijska unija (EBU) te bi oni potencijalno mogli tražiti da Let 3 promijeni dijelove pjesme ili možda da ne koriste rekvizite koji podsjećaju na rakete. 

- Natjecanje za pjesmu Eurovizije (ESC) je obiteljska zabavna emisija i EBU očekuje od svih emitera koji sudjeluju da osiguraju da svi umjetnici i izaslanstva to imaju na umu, kao i vrijednosti ESC-a, kada pripremaju svoje nastupe, posebno u pogledu golotinje, seksualnih konotacija i općenito provokativnog izraza - poručili su iz EBU-a za Index

Let 3 pobijedio na "Dori 2023.: "Mama ŠČ!" predstavlja Hrvatsku na Eurosongu u Liverpoolu!

EBU naglašava da su otvoreni politički stavovi na Eurosongu strogo zabranjeni.

- Pravila natjecanja za Pjesmu Eurovizije navode da se svi natjecatelji moraju pridržavati ESC i EBU vrijednosti i ne smiju dijeliti nikakva otvorena politička ili druga mišljenja koja su u suprotnosti s ESC vrijednostima i/ili koja bi mogla dovesti natjecanje na loš glas. To uključuje zabranu bilo kakvih političkih izjava odabranih umjetnika u svakom trenutku, bilo prije natjecanja ili na pozornici tijekom događaja, kao i izvan nje - kažu.

Let 3 pobijedio na "Dori 2023.: "Mama Š?!" predstavlja Hrvatsku na Eurosongu u Liverpoolu!

Nisu davali konkretne izjave o nastupu Leta 3 i pjesmi 'Mama ŠČ'. 

EBU je 2009. izbacio Gruziju s Eurosonga jer su procijenili da pjesma sadrži "tekst, govor ili gestu političke ili slične naravi", što bi trebalo biti zabranjeno pravilima. Gruzija je željela nastupati s pjesmom "We Don’t Wanna Put In". Naslov i tekst su, naravno, igra riječi - gruzijska poruka "ne želimo Putina" nakon rata koji se ondje vodio godinu ranije.

Unija je naložila Gruziji da promijeni tekst, što su ovi odbili pa su tako i izbačeni iz ždrijeba. 

- Odlučili smo da nećemo mijenjati tekst niti odabrati novu pjesmu. Nećemo ići u Moskvu i sudjelovati na Eurosongu - izjavila je tada Natia Uznadze, glavna i odgovorna osoba za Eurosong gruzijske nacionalne televizije GPB.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!
PROMO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!

BOK Fest održava se u Bjelovaru se od 26. travnja do 9. svibnja. Uz desetak vrhunskih predstava domaćih i stranih kazališta, Bjelovarčani će tijekom festivala imati priliku uživati i u brojnim popratnim događanjima

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad
Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.