Obavijesti

Show

Komentari 2

Organizatori koncerata u MSU 'zaradili' kazne od 30.000 kuna

Organizatori koncerata u MSU 'zaradili' kazne od 30.000 kuna
2

Epilog je to pokušaja revitalizacije kulturnih i glazbenih događanja u zagrebačkom MSU, u kojem su organizatori drastično 'srezali' broj ulaznica i popisa te je broj posjetitelja bio osjetno ispod dozvoljenih 1000.

VIDEO

Glazbena industrija posljednjih je šest mjeseci korona krize na udaru kao malo koja druga. Mjesecima se nije događalo apsolutno ništa u svijetu javnih glazbenih nastupa, a zatim su se ljetos stidljivo ipak odigrale pojedine manifestacije u okvirima 'novog normalnog'. Ako su koncerti na otvorenom uz poštivanje mjera i davali kakvu takvu nadu, nakon što su organizatori koncerata u otvorenoj, nenatkrivenoj garaži Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu dobili po 30.000 kuna kazne za glazbene večeri koje su organizirali teško je vjerovati da će se ovakvi performansi nastaviti. 

Krankensvester zabavili publiku Pine festa u Samoboru

Radi se o dvije večeri popularnog hip hop festivala Drito, na kojem su u petak i subotu, 4. te 5. rujna, nastupili Vojko, Krankšvester, High5 i ostatak družine te o dva samostalna nastupa domaćih bendova. Nipplepeople i Ida Prester koncert su na istom mjestu upriličili u petak, 11. rujna, a Pips, Chips & Videoclips dan kasnije. Na svim koncertima utvrđeno je nepoštivanje epidemioloških mjera te su prepisane spomenute prekršajne kazne u nezanemarivom novčanom iznosu. 

Ljeto u MSU: Nastupio je Mile Kekin, pazilo se na distancu...
Ljeto u MSU: Nastupio je Mile Kekin, pazilo se na distancu...

Epilog je to pokušaja revitalizacije kulturnih i glazbenih događanja u zagrebačkom MSU, u kojem su organizatori drastično 'srezali' broj ulaznica i popisa te je broj posjetitelja bio osjetno ispod dozvoljenih 1000. Mjerila se temperatura, dijelile su se maske, no inspekcija je bila nemilosrdna. Problem je, navodno, bio u nekolicini posjetitelja u prvim redovima, među kojima se nije držao zadovoljavajući razmak, na kojeg su organizatori, ali i sami izvođači s pozornice konstantno apelirali. 

Pips chips videoclips

Pomirenje aktualne pandemije koronavirusa s koliko-toliko normalnim životom i pravom na rad u određenim industrijama još uvijek je iznimno teško, što potvrđuje i ovaj slučaj. Ipak, neizbježno je povući i neke paralele. Primjerice, na nedavnom kudikamo brojnijem okupljanju na centralnom gradskom trgu, nazvanom 'Festival slobode', okupilo se nekoliko tisuća ljudi, a svakome tko se tamo iz bilo kojeg razloga našao ili je kasnije pogledao snimku, jasno je kako o socijalnoj distanci nema ni govora. Kazni nije bilo. 

Festival slobode pretvorio se u raspištoljeni tulum antivaksera
Festival slobode pretvorio se u raspištoljeni tulum antivaksera

Otkako je postepeno otvaranje započelo i ponudilo kakvu-takvu nadu nakon mučnog proljetnog lockdowna, mijenjaju se krivci u koje se uperuje prstom. Za Stožer su žarišta bile nogometne utakmice i teniski turniri, svadbe, noćni izlasci, teretane, a za revoltirane građane politička okupljanja i svete mise. Sada je, čini se, red stigao i na glazbena događanja na otvorenom, čiji će organizatori za razliku od svih ranije spomenutih krivaca za svoj krimen dobiti i odgovarajuću uplatnicu. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac