Obavijesti

Show

Komentari 101

Orsag nakon statusa: Vrijeđala sam crkvu kao instituciju. Digli su mi živce Plenković i Markotić!

Orsag nakon statusa: Vrijeđala sam crkvu kao instituciju. Digli su mi živce Plenković i Markotić!
3

Marina je napisala status na društvenim mrežama u kojem je istaknula kako smatra da mjere za suzbijanje pandemije korona virusa nisu jednake na sve, a posebnu pozornost obratila je crkvi

Komičarka Marina Orsag izazvala je lavinu reakcija i komentara, ali i dobila puno uvreda, nakon što je na društvenim mrežama napisala status u kojem je sve pozvala da se dođu zabavljati u blizini crkve. Zasmetale su joj posebne mjere Stožera kada su u pitanju vjerska okupljanja za Badnjak i Božić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Marina tvrdi kako bi sve mjere podnosili da su jednake za sve i da nitko u Hrvatskoj ne bi imao problema s njima. 

- Niti u jednom trenutku nisam vrijeđala vjernike, nego samo Crkvu kao instituciju, te one koji je koriste za manipuliranje narodom, vladu i ljude koji uopće ne znaju što je vjera i koriste iz nje samo ono što im paše, najčešće za agresiju. Nisu samo u crkvi 'čudne' mjere, no nitko dodatno nakon donošenja mjera, osim Crkve i Vlade na temu crkve, raznim komentarima ne radi od nas idiote - ispričala je Marina za Jutarnji list i objasnila svoj status.

Govori kako je sličan status napisala i za autobuse i shopping centre, no nitko nije tako burno reagirao kao za status za crkve. 

- Pukla sam zbog Plenkovićeve izjave, kao i one Alemke Markotić, a posebno fantastičan video Božinovića i Capaka koji gledaju jedan drugoga i nemaju pojma što bi odgovorili na logično novinarsko pitanje: 'Ako je sedam kvadrata dozvoljeno u crkvi, zašto nije i drugdje?'. Nije mi sigurno bila namjera organizirati masovni izlazak pred crkve, piti i zezati se, ali ako ljude to potakne na razmišljanje, super - rekla je Orsag.

No Marina je dobila i pozitivnih komentara i poruka podrške. Govori kako status nije stavila zbog medijske pažnje, nego da pokaže kako nisu vjernici oni koji mogu slati takve poruke. Ova situacija neće je spriječiti da i dalje javno iznosi svoje mišljenje, no smatra kako dodatnu težinu u tome ima činjenica što se javno deklarirala kao pripadnica LGBT zajednice.

Orsag zasuli užasnim uvredama zbog statusa o mjerama i crkvi: Pozvala sve da se druže za Božić
Orsag zasuli užasnim uvredama zbog statusa o mjerama i crkvi: Pozvala sve da se druže za Božić

- Sigurno to koriste u mozgu tokom čitanja mojih statusa da još manje vide što piše. Inače sam i krštena, zamislite, i još uvijek sam LGBT. Ostale sakramente nemam jer je moja mama bila samohrana i nije stigla sa svime time se baviti. I nije mi žao. Nekako se nisam našla u toj vjeri. Moje statuse 'vjernici' čitaju na način kako čitaju i Bibliju. Uzmu samo ono što im odgovara. Ili je prakticiraj dokraja ili nemoj - zaključila je Orsag.