Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

Osramoćeni Polanski preuzet će režiju filma o lažnoj optužbi

Kapetana Alfreda Dreyfusa su lažno optužili da je špijunirao za Nijemce. Jedan od glavnih razloga za ovu optužbu bila je činjenica da je Dreyfus bio francuski Židov

66th Cannes Film Festival - Venus in Fur - Premiere
Foto: Hubert Boesl/DPA/PIXSELL
1 komentara

Filmaš Roman Polanski većinu je svoje karijere proveo van SAD, nakon što su ga tamo optužili za silovanje. Taj redatelj je i dalje održavao relativno uspješnu karijeru a uskoro nam se vraća u kino dvorane s filmom o muškarcu koji se bori za svoj ugled.

NISU OSTARILI Peter Jackson će nam pokazati Veliki rat kakvog nismo vidjeli

'J’accuse', nazvan po istoimenom otvorenom pismu autora Emilea Zole, bit će snimljen po priči o kapetanu Alfredu Dreyfusu, kojeg su lažno optužili da je špijunirao za Nijemce. Jedan od glavnih razloga za ovu optužbu bila je činjenica da je Dreyfus bio francuski Židov, a samim time bio je nepoželjan u Francuskoj krajem 19. stoljeća.

Foto: Screenshot YouTube

U glavnoj ulozi u filmu bit će oskarovac Jean Dujardin. Uloga koju je preuzeo je ona protuobavještajnog časnika Georgesa Picquarta, koji je uspio dokazati, poslije Dreyfusove osude, da je vojnik u stvari govorio istinu te da je cijelo vrijeme bio nevin.

ROCKETMAN Ovo će biti luda vožnja: Dolazi priča o životu Sir Eltona Johna

U pitanju je priča koja je javnosti već jako dugo poznata, no o kojoj do danas baš i nije snimljeno mnogo filmova. No kako živimo u vrijeme kada je aktivan #metoo pokret, posve je jasna motivacija Polanskog za snimanje ovog filma. Dodajmo tomu da redatelj ima vrlo jasne osobne motive, one vezane uz njegov slučaj, da se pozabavi takvim filmom i njegov interes je u potpunosti shvatljiv.

FILE PHOTO: Director Roman Polanski and his wife and cast member Emmanuelle Seigner arrive for the screening of the film "La Venus a la Fourrure" in competition during the 66th Cannes Film Festival | Autor: REGIS DUVIGNAU/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: REGIS DUVIGNAU/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Ipak, premda je Polanski za mnoge filmaše osoba s kojom se ne komunicira, Dujardin je odlučio da redatelj za njega nije takav. Stoga će snimanje filma 'The Dreyfus Affair' otpočeti u produkciji Legende Filmsa. O napretku filma obavještavat ćemo kako vijesti budu dolazile.

Tema: FILM

Message