Obavijesti

Show

Komentari 10

Ostavila 1500 $ prijateljima da naprave veliki tulum kada umre

Ostavila 1500 $ prijateljima da naprave veliki tulum kada umre
1

Jimi Hendrix preminuo je 18. rujna 1970. godine od posljedica trovanja barbituratima, a samo šesnaest dana kasnije ovaj svijet napustila je još jedna velika zvijezda - Janis Joplin...

VIDEO

Janis Joplin nije se pojavila na snimanju što je jako zabrinulo njezinog tadašnjeg producenta. Paul A. Rothchild zaputio se prema hotelu u kojem je odsjela mlada glazbenica i ispred istog zatekao njezin automobil. Potom je ušao u sobu 105 i pronašao mrtvu Janis. Predozirala se heroinom, koji je, kako se kasnije saznalo, života koštao još neke ljude koji su kupovali od istog dilera.

Janis Lyn Joplin rođena je 19. siječnja 1943. godine u Port Arthuru u Teksasu, gdje je i odrasla. Vrlo rano otkrila je strast prema glazbi. Kao srednjoškolka bila je prava buntovnica koja je bila na lošem glasu, ali se ipak uvijek nekako isticala. U to vrijeme osnovala je bend, a s njom su svirali i kolege Jack Kerouac i Allen Geinsberg. Svirali su jazz i blues te nastupali u lokalnim klubovima, a Joplin je pratio glas djevojke koja 'mnogo pije'.

Upisuje fakultet od kojeg brzo odustaje, a 1961, godine seli u Los Angeles. Ipak, ubrzo se vraća kući i na fakultet, gdje se proslavila sa svojim bendom nastupajući po klubovima.

Živjela je u San Franciscu i New Yorku, ali se 1965. godine ponovno vratila kući, gdje se odvikavala od droge. Nakon oporavka pridružila se bendu Big Brother u San Franciscu, s kojim je svirala psihodelični rock. Publika ju je vrlo brzo uočila te je Joplin postala zvijezda. Nakon nastupa na Monterey Pop festivalu postalo je jasno da je zvijezda benda upravo Janis što se ostalim članovima nije pretjerano svidjelo.

Clive Davis, predsjednik diskografske kuće Columbia Records, zamjetio je Joplin te je bend zahvaljujući njoj potpisao ugovor za prvi album 'Cheap Thrills' koji je postigao veliki uspjeh, a na njemu su se našli hitovi kao što su 'Piece of My Heart' i 'Summertime'. Bend se polako osipao, a Janis je u prosincu 1968. zaključila da je vrijeme da krene svojim putem.

Ubrzo je s Kozmic Blues Bandom objavila album 'I Got Dem Ol' Kozmic Blues Again Mama!', a cijelo vrijeme borila se s ovisnosti o alkoholu i drogama. U kolovozu 1969. godine je nastupila na legendarnom Woodstocku, a mnogi su već tada primijetili kako talentirana glazbenica 'jedva stoji na nogama'.

S bendom Full Tilt Boogie objavila je album 'Pearl", koji bio i njen posljednji, a na kojem su bile legendarne pjesme kao što su 'Mercedes Benz' i 'Me and Bobby McGee'.

Janis je postajala sve slavnija, ali je droga bila jača. Ova jedinstvena 27-godišnjakinja umrla je na dan kada je pjesma 'Me and Bobby McGee' dospjela na prvo mjesto top lista.

U svojoj oporuci Janis je ostavila 1500 dolara (9500 kuna) svojim prijateljima da naprave veliki tulum kada umre. Isti je bio 26. listopada 1970. godine u San Anselmu u Kaliforniji, a organizirali su ga njena sestra Laura, zaručnik Seth Morgan bliski prijatelji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama