Obavijesti

Show

Komentari 19

Otac Woodyja Harrelsona bio je plaćeni ubojica: Obučavala ga CIA, tvrdio da je ubio Kennedya

Otac Woodyja Harrelsona bio je plaćeni ubojica: Obučavala ga CIA, tvrdio da je ubio Kennedya

Slavni glumac je s Chrisom Rockom, Davidom Spadeom, Sachom Baronom Cohenom i Lake Bell večerao u Splitu. U burnom životu često se nosio s teretom obiteljske prošlosti

VIDEO

Zvjezdana elita okupila se u Splitu u petak. Legende Saturday night livea David Spade i Chris Rock, njegova djevojka Lake Bell, čuveni 'Borat' Sacha Baron Cohen te najveća 'faca' među njima, Woody Harrelson. Glumac čija karijera traje skoro 40 godina na ovim se prostorima proslavio krajem 80-ih ulogom konobara u sitcomu Kafić Uzdravlje. Hrvatsku je posjetio već nekoliko puta, prvi put 90-ih kada je, po vlastitom priznanju, zamalo izgubio glavu u Dubrovniku. Drugi put desetak godina kasnije kad je usred noćnog izlaska s kolegom Owenom Wilsonom također u Dubrovniku zaigrao nogomet s lokalnom ekipom na ulici.

Harrelson je i danas jedan od najzaposlenijih američkih glumaca (nova komedija Čovjek iz Toronta upravo se pojavila na Netflixu), a u zadnjih desetak godina pokazao je bogati raspon dramskih, akcijskih, komičnih i SF uloga. Što je fantastičan uspjeh za temperamentnig južnjaka koji se u djetinjstvu i mladosti morao nositi s teškim obiteljskim teretom. Woodyjev otac Charles je, naime, bio mafijaški egzekutor.

Holivudske face na večeri: Chris Rock, Woody Harrelson, Borat, Spade i Lake Bell stigli u Split
Holivudske face na večeri: Chris Rock, Woody Harrelson, Borat, Spade i Lake Bell stigli u Split

Charles Harrelson iz Woodyjevog je života nestao već 1968. godine, kada je glumcu bilo 7 godina.

Te je godine bio osumnjičen za dva ubojstva. Za prvo ga je porota oslobodila. No za drugo, likvidaciju trgovca žitom koji je imao četvero djece, sud je utvrdio kako je Charles dobio 2000 dolara da odradi taj 'posao' i osudili su ga 1973. na 15 godina zatvora. Zbog dobrog vladanja izašao je 1978. i brzo se našao na staroj stazi. 

Teksaški narkobos Jimmy Chagra platio mu je da ubije suca Johna H. Wooda Jr. u El Pasu, koji je bio poznat po tome da dilerima daje maksimalne kazne.

Ubijen je jednim metkom u potiljak 29. svibnja 1979. godine ispred svog doma dok je ulazio u automobil. Harrelson je uhićen nakon što se hvalio ubojstvom, ali na sudu je tvrdio kako on nije ubojica. Rekao je kako se hvalio samo da može uzeti lovu za likvidaciju. Sud mu nije povjerovao.

Woody Harrelson: 'Umalo me ubila hrvatska džudo banda'
Woody Harrelson: 'Umalo me ubila hrvatska džudo banda'

Dosuđene su mu dvije uzastopne doživotne kazne 1981. godine. Woody Harrelson je 1980-ih počeo stupati u kontakt s ocem u zatvoru, nakon što ga nije vidio više od 15 godina. Rekao je kako ima podvojene osjećaje prema njemu, ali unatoč svemu, pokušao je izgraditi prijateljski odnos s ocem. Nakon što je 2003. godine Jimmy Chagra rekao kako Charles ipak nije ubio suca, Woody je pokrenuo pravnu akciju da se njegovom ocu ukine presuda. Međutim, nije uspio. Charles Harrelson preminuo je u zatvoru 2007. godine, navodno od zatajenja srca.

Woody je u jednom intervjuu rekao kako zna da je njegovog oca obučavala CIA, ali nije htio ulaziti u detalje. Sam Charles Harrelson se krajem 1970-ih, u kratkom periodu boravka na slobodi, hvalio kako je sudjelovao u atentatu na američkog predsjednika Johna Fitzgeralda Kennedya. No činio je to drogiran pa je malo tko povjerovao njegovIm pričama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?
EVO KAKO SU OSTALI PROŠLI

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?

Hrvatski predstavnici na Eurosongu nisu postigli velike uspjehe u posljednjih nekoliko godina. Posljednji veliki uspjeh za Hrvatsku bio je 1999. godine. Velika su očekivanja od ovogodišnjeg predstavnika Baby Lasagne...

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'
OTVORENO I ISKRENO

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'

U opuštenom izdanju na krevetu s voditeljicom, Severina je odgovarala na mnoga pitanja, a između ostalog i na pitanje o filmu koji joj je obilježio početak tridesetih i kako joj je teško bilo
Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni