Obavijesti

Show

Komentari 489

Koliko je Prijović zaradila na pet Arena? U plusu i taksisti: 'Vozio sam cure iz Slavonije za 4000€'

Koliko je Prijović zaradila na pet Arena? U plusu i taksisti: 'Vozio sam cure iz Slavonije za 4000€'
8

Više od 200 redara čuvalo je oko 18.000 fanova svake večeri, koji su ostavili dobar bakšiš za 150 konobara

VIDEO

Aleksandra Prijović (28) s pet koncerata u šest dana je rekorderka u popunjavanju zagrebačke Arene. U tom periodu prodefiliralo je kroz Arenu oko 90.000 ljudi. U srijedu oko pola 1 ujutro završila je "Prijomanija" u Zagrebu, a sad se svi pitaju koliko je Prija zaradila i koliko je pjevačicu iz Beloga Manastira to sve stajalo? Koliko od njezina spektakla su zaradili Grad Zagreb, a koliko taksisti, konobari i iznajmljivači apartmana?

VIDEO Emotivna Prija zahvalila se nakon petog koncerta: Hvala vam na svakom osmijehu i suzi
VIDEO Emotivna Prija zahvalila se nakon petog koncerta: Hvala vam na svakom osmijehu i suzi

Prodaja donijela 2,780.000 eura

Prema slobodnoj procjeni, Aleksandra je samo od prodaje karata uprihodila 2,780.000 eura. Međutim, u to treba uračunati troškove kao što je zakup Arene, scenografija, svjetla, bend... Nisu ti troškovi mali, ali su naspram zarade zanemarivi. Aleksandra je, prema cjeniku zagrebačke Arene, zakup prostora za pet koncerata platila oko 120.000 eura. Najjeftinija karta bila je 25, a najskuplja 130 eura, koliko je bilo potrebno izdvojiti za VIP ložu.

Na dan koncerta su se karte za tribine dolje, koje su u pretprodaji stajale 32 eura, u oglasima prodavale za 200 eura. Kako se navodi na stranici Arene, dvorana može primiti 22.000 posjetitelja, no kod Prije je 150 barskih stolova smanjilo tu mogućnost.

18.000 fanova svake večeri

Procjena je da je oko 18 tisuća obožavatelja bilo svake večeri na koncertu. Stigli su iz Njemačke, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine, svih dijelova Lijepe Naše, a prijevoz su osigurali na vrijeme.

- I vi idete na Prijovićku? Evo, cijeli dan vozim ljude na koncert. Ima ih iz Bosne, Dalmacije, od svuda. Nikad nisam vidio nešto ovako - govori nam zagrebački taksist na zakrčenom autobusnom kolodvoru u nedjelju navečer.

Taksisti po večeri spremili 4000€

Svi su tad, čini se, išli gledati Aleksandru Prijović, koja je u Zagrebu popunila hotele i apartmane, zakrčila prometnice i potaknula nove poslovne ideje. Obrtnici iz Slavonije obožavateljima su dali odličnu ponudu. Pokupe ih na kućnoj adresi, dovezu do Arene, a onda vrate doma. Cijena? 50 eura.

Na Prijin koncert išli su i oni koji nisu znali pjesme: 'Htjela sam vidjeti tko je napunio pet Arena'
Na Prijin koncert išli su i oni koji nisu znali pjesme: 'Htjela sam vidjeti tko je napunio pet Arena'

- I prije nego što sam objavio prijevoz, dobio sam puno upita. Baš su me 'išamarali' porukama - priča nam slavonski vlasnik obrta za prijevoz putnika.

Ponuda se prezentirala sama, a za provedbu im je trebalo dosta goriva, volje i strpljenja za trosatno slušanje repertoara popularne pjevačice pet dana zaredom.

- Vozili smo kombijima. Dva kombija za svaki koncert, otprilike šesnaest putnika po koncertu - priča nam obrtnik.

Cijene za grupe bile su nešto niže, ali vrtjele su se, govori nam, oko 50 eura. Za 16 putnika po koncertu ovaj obrtnik je zaradio 800 eura. U pet dana njihova je zarada bila oko 4000 eura, a kad se oduzme trošak goriva, dolazimo do iznosa od 3500 eura. Bila je pretežno ženska klijentela.

Pogledajte kako Prija 'izuva iz cipela': Išla bosa po parkingu...
Pogledajte kako Prija 'izuva iz cipela': Išla bosa po parkingu...

Konobari zadovoljni bakšom

- Nešto mladih cura, nešto gospođa u godinama. Tko je bio luđi? Gospođe u godinama, naravno - kaže nam.

Njihov obrt nije bio jedini koji je odlučio voziti na Prijovićku, interes je bio toliki da se razvila konkurencija. Turistička agencija Potepuh iz Međimurja u svom prijevozu je nudila piće dobrodošlice i kuhano vino te party atmosferu. Prijovićku su ipak najviše slušali svi oni koji su ovih pet koncerata radili u zagrebačkoj Areni. Zaštitari, garderobijerke i konobari. Na garderobi ih je bilo 50, zaštitara 220, a konobara 180, rekli su nam organizatori.

- Top nam je bilo, jako volimo Priju - govore nam djevojke iz garderobe. A zarada?

- Bilo je dosta napojnica - kažu nam stidljivo. Najviše se naručivalo pivo, a od žestica viski i džin.

- Uglavnom su svi ostavljali bakšu, tako da smo imali sasvim dovoljno - priča nam konobarica koja je radila svih pet večeri. Dodaje kako im je najprometnije bilo posljednja dva dana jer su se tad baš "satrali".

Noć u Esplanadi 400€

Iz Turističke zajednice grada Zagreba kažu nam da je tijekom razdoblja 1.12.- 5.12. broj dolazaka u odnosu na prethodnu godinu bio veći za 22 posto, a broj noćenja veći za 14 posto Iz Porezne uprave nam objašnjavaju kako je teško usporediti zaradu u ugostiteljstvu s prethodnom godinom jer su zbog inflacije cijene povećane.

storyeditor/2023-12-07/PXL_061223_107114564.jpg

Pjevačica je s obitelji, prijateljima i bendom odsjela u luksuznoj Esplanadi na tjedan dana. Noć u njihovu Deluxe apartmanu iznosi oko 400 eura. Kad se sve oduzme i zbroji, Prija je čisto zaradila oko 2,5 milijuna eura. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 489
VIDEO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!
PROMO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!

BOK Fest održava se u Bjelovaru se od 26. travnja do 9. svibnja. Uz desetak vrhunskih predstava domaćih i stranih kazališta, Bjelovarčani će tijekom festivala imati priliku uživati i u brojnim popratnim događanjima

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad
Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.