Obavijesti

Show

Komentari 0

Otokar Levaj: ‘Nakon 36 godina imam brkove, tu su zbog uloge'

Otokar Levaj: ‘Nakon 36 godina imam brkove, tu su zbog uloge'
5

Serija bi trebala biti smještena u 1960-e kad je Zagreb bio pod vodom zbog velike poplave. Producent serije je Croatia film, a sve je prošlo na natječaju HTV-a prošle godine

VIDEO

Danas je počelo snimanje 'Dnevnika velikog Perice', serije u šest nastavaka koja se naslanja na kultni film Kreše Golika “Tko pjeva zlo ne misli”. Jednu od glavnih uloga u novom projektu ima glumac Otokar Levaj (77), kojeg smo susreli u Zagrebu, u nešto drugačijoj verziji nego što smo ga se naviknuli gledati...

- Zbog uloge sam morao pustiti brkove i kosu. To je prvi put od 1984. godine - rekao nam je dobro raspoloženi glumac, koji će u seriji tumačiti ulogu brata Ernesta Fulira, Eugena. Od originalne postave tu je još uvijek sjajna Mirjana Bohanec-Vidović. 

- Jako mi je drago da su me se sjetili i veseli me da sudjelujem u tome. Naravno da naviru uspomene iz doba snimanja filma. Lijepo je prisjetiti se tih vremena, nezaboravno iskustvo. I sad bih trebala pjevati, bit će opet pjesme - rekla nam je nedavno Mirjana, koja će reprizirati ulogu Ane Šafranek.

Mali Perica nekad je bio Tomislav Žganec, a sad će ga glumiti Živko Anočić. Upravo su on i Ana Šafranek, zapravo, jedini dodirni momenti s filmom. Serija bi trebala biti smještena u 1960-e kad je Zagreb bio pod vodom zbog velike poplave. Mali, odnosno u seriji veliki Perica, družit će se sa Žnidaršićevim sinom... Producent serije je Croatia film, a sve je prošlo na natječaju HTV-a prošle godine. Tad su predali sinopsis, na kojem je radio Renato Baretić.

- Serija ima dodirnih točaka s filmom samo kroz dva lika, Ane i Perice, ali naša ideja ni nije bila da ima veze s filmom. Dogovor je bio da ne diramo sveti gral, a ‘Tko pjeva zlo ne misli’ to zasigurno jest - rekao je nedavno Baretić.

Serija reanimira duh hrvatskog filmskog klasika produžujući živote nekim junacima u novom, drukčijem i po mnogo čemu zanimljivom vremenu. Film 'Tko pjeva zlo ne misli' najbolji je hrvatski film prema izboru filmskih kritičara i jedan od najgledanijih filmova u povijesti hrvatske kinematografije. 

U seriji Perica prolazi turbulentno razdoblje svog života, a duh političkog Zapada sa svime što ga čini - od mode do glazbe, od ideja do tehnološkog napretka i postaje sve primjetniji i utjecajniji. Zagreb iz tog vremena zanimljiv je grad koji se ubrzano razvija, baš kao i bogata pop-kultura koja nezaustavljivo prodire u ondašnje socijalističko društvo. U vremenu plesnjaka, početaka televizije, glamuroznih glazbenih festivala, događa se priča puna emocija, realnih životnih izbora između oportunizma i iskrene ljubavi koja će zaintrigirati gledatelje. 

Redatelj serije je Vinko Brešan (56), a autor, scenarist i izvršni producent Albino Uršić. Snimanje će trajati do sredine kolovoza na brojnim lokacijama u Zagrebu i okolici. Gledatelji će seriju moći premijerno pratiti na Prvom programu Hrvatske televizije ove jeseni. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu