Obavijesti

Show

Komentari 0

Ove filmove i serije Hrvati su najviše 'guglali' prošle godine: Je li i vaš favorit među njima?

Ove filmove i serije Hrvati su najviše 'guglali' prošle godine: Je li i vaš favorit među njima?
8

Bliži se kraj godine koju su obilježili brojni novi filmovi i serije, što na domaćoj, a što na regionalnoj i stranoj sceni

VIDEO

Prema pretraživanjima na Googleu, Hrvati su prednost davali stranim filmovima, dok se među serijama našla jedna turska, jedna regionalna, dvije Netflixove i jedna HBO-ova. 

Barbie i Oppenheimer najpretraživaniji filmovi 

Što se filmova tiče, na samom vrhu najpretraživanijih su 'Oppenheimer' i 'Barbie', dva filma koja su u kina izašla u isto vrijeme u srpnju. Ipak, barem što se pretraživanja tiče, 'Oppenheimer' je broj jedan. 

Oba filma, jedan od najpoznatijoj lutki na svijetu, a drugi o tvorcu atomske bombe, zaradili su milijune dolara. 

Iza njih slijedi 'Zvuk slobode', film kojeg su neki nazvali i najkontroverznijim ove godine. Radnja filma temelji se na istinitim svjedočanstvima o krijumčarenju djece. 

Na četvrtom mjestu je 'Avatar'. Drugi dio izašao je krajem 2022., više od 10 godina nakon što je James Cameron napravio prvi dio. U Hrvatskoj je ovaj film ostvario velik uspjeh. 

'Sve u isto vrijeme' još jedan je film koji je izašao 2022., a koliko je popularan i kritički hvaljen pokazuje i čak sedam osvojenih Oscara na dodjeli ove godine. 

FILE PHOTO: 95th Academy Awards - Oscars Governors Ball - Hollywood

Film je bio nominiran u 11 različitih kategorija, a osvojio je nagrade u sljedećim: Najbolji sporedni glumac (Ke Huy Quan), Najbolja sporedna glumica (Jamie Lee Curtis), Najbolji originalni scenarij, Najbolja montaža, Najbolja režija, Najbolja glumica (Michelle Yeoh) i naposljetku, osvojio je nagradu za Najbolji film.

Južni vetar Hrvati najviše 'guglali' 

Što se serija tiče, u Hrvatskoj se najviše 'guglala' serija 'Južni vetar: Na granici'. Radi se o jednoj od najpopularnijih serija diljem regije o srpskom podzemlju. 

Beograd: Promocija nove sezone serije "Južni vetar: Na granici" u mts Dvorani

Drugo mjesto zauzela je turska serija 'Zlatni kavez', dok je na trećem HBO-ova 'The Last of Us'. Serija je to koja se temelji na popularnoj videoigri iz 2013. godine, a publiku su posebno impresionirali glumac Pedro Pascal te glumica Bella Ramsey. 

Netflixova 'Wednesday' također je na listi najpretraživanijih serija u 2023. Riječ je o seriji koja prati jednu od članica obitelji Addams, Wednesday, koju je utjelovila Jenna Ortega. Serija je popularna posebice među mlađom publikom, a kostim tmurne i namrgođene kćeri Addams jedan je od najtraženijih za Noć vještica. 

'Ginny i Georgia', još jedna Netflixova serija, nalazi se na petom mjestu. Početkom 2023. je prikazana njezina druga sezona, te se ubrzo najavilo i kako će dobiti i treću i četvrtu. 

Infografika: Što je bilo aktualno u Hrvatskoj u 2023. godini?
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu
Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti