Obavijesti

Show

Komentari 22

Ove glazbene ikone su najveći pjevači i pjevačice svih vremena

Ove glazbene ikone su najveći pjevači i pjevačice svih vremena
11

Među deset najboljih muških i ženskih vokala svih vremena našle su se pokojne glazbene legende, ali i pjevači koji dan danas snimaju hitove. Specijalizirani portal Ranker ovakve liste često provodi, a u njima redovito glasaju stotine tisuća ljudi

VIDEO

Više od 300 tisuća čitatelja portala Ranker sudjelovala je u anketi za najbolje pjevače svih vremena. Na popisu su se našle pokojne glazbene zvijezde, ali i neki od pjevača koji i dan danas stvaraju hitove.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:26

10. Elton John

Deseto mjesto je zauzeo je britanski kantautor i producent Elton John (74).Ovaj dobitnik 5 Grammyja i jednog Oscara za filmsku glazbu u showbiz industriji je od 1969. godine, a mnogima je prepoznatljiv po tome što je otvoreno progovorio o svojoj seksualnoj orijentaciji i borbi s ovisnošću. 

Singer Elton John speaks after receiving a Crystal Award from Hilde Schwab, Chairperson and Co-Founder, Schwab Foundation for Social Entrepreneurship, during the World Economic Forum (WEF) annual meeting in Davos

9. Celine Dion

Devetoplasirana Celine Dione (53) je najprodavanija pjevačica u povijesti glazbe s više od 220 milijuna prodanih albuma diljem svijeta. Kanađanka je 1988. pobijedila na Eurosongu s pjesmom 'Ne partez pas sans moi' kao predstavnica Švicarske. Može se pohvaliti i s više od 1000 osvojenih glazbenih nagrada, među kojima su i dva Oscara te sedam Grammyja.

8. Adele

Na osmom mjestu ove ankete našla se britanska pjevačka zvijezda Adele (33), koja uskoro izbacuje svoj četvrti studijski album, na sceni je od 2008. godine.  

Adele objavila singl nakon šest godina, emotivna pjesma 'Easy on me' najslušanija je na svijetu
Adele objavila singl nakon šest godina, emotivna pjesma 'Easy on me' najslušanija je na svijetu

Dobitnica je deset Grammyja, četiri Brit Awardsa, četiri American Music Awardsa, Zlatnog Globusa i Oscara.

7. Luciano Pavarotti

Talijanski operni pjevač Luciano Pavarotti zauzeo je sedmo mjesto na ljestvici. Jedan od najpoznatijih tenora svih vremena pjevanjem se bavi od 1956. godine, a devedesetih je osnovao trio Tri tenora zajedno s Joséom Carrerasom i Plácidom Domingom. Umro je 6. rujna 2007. godine u Modeni.

You Tube

6. Elvis Presley

Na šestom mjestu se našao Kralj rock'n'rolla Elvis Presley. Američki pjevač je doživio uzlet u karijeri sredinom 50-tih, te je njegova glazba obilježila sljedeća dva desetljeća. U dvadesetak godina rada objavio je čak 97 ploča, a okušao se i u glumačkim vodama. Njegova smrt je 1977. godine potresla milijune obožavatelja.

AFP/Pixsell

5. Frank Sinatra 

Na visokom petom mjestu našao se američki pjevač i glumac Frank Sinatra.

Frank bio prijatelj s mafijašima, ali ni to mu nije uništilo karijeru
Frank bio prijatelj s mafijašima, ali ni to mu nije uništilo karijeru

Bio je sin talijanskog imigranta, te se 1939. počeo ozbiljno baviti glazbom, a nastupio je u čak 58 filmova. Preminuo je u Los Angelesu 1998.

4. Aretha Franklin

Američka soul pjevačica Aretha Franklin zauzela je četvrto mjesto u anketi. Vrhunac karijere je doživjela krajem 60-tih, a mnogi su je zvali Kraljicom soula. Pratile su je glasine da joj glas ima raspon od četiri oktave. 

3. Whitney Houston

Trećeplasirana Whitney Houston glazbom se počela baviti još kao 11-godišnja djevojčica. Prvi studijski album je izbacila 1985. godine, a mnoge je pamte i po ulozi u filmu 'Tjelohranitelj'. Osvojila je šest Grammyja, izdala je sedam studijskih albuma  te je njezinih 11 pjesama bilo na broju jedan Billboardove ljestvice. Preminula je 2012. godine na Beverly Hillsu.

Whitney Houston died in L.A

2. Michael Jackson

Kralj popa Michael Jackson zauzeo je drugo mjesto na ljestvici. Debitirao je na glazbenoj sceni s 11 godina kao član sastava Jackson 5. Sedamdesetih je započeo solo karijeru, koju su obilježili megahitovi 'Thriller', 'Beat it' i 'Billie Jean', te prepoznatljivi plesni pokreti. Osvojio je 13 Grammyja te drži nekoliko svjetskih rekorda. Preminuo je 2009. u Los Angelesu.

FILE PHOTO: U.S. pop star Michael Jackson gestures during a news conference at the O2 Arena in London

1. Freddie Mercury

Prvo mjesto na ljestvici je pripalo frontmanu britanske rock grupe Queen Freddieju Mercuryju. Iz rodnog Zanzibara je stigao u Veliku Britaniju s 18 godina, a s grupom Queen je pokorio glazbenu scenu sedamdesetih. S glasom nevjerojatnog opsega od čak četiri oktave, bio je jedan od najboljih vokala na tadašnjoj glazbenoj sceni. Mnogi ga pamte po njegovoj energičnim nastupima te kao iznimno karizmatičnog i talentiranog glazbenika. Freddie se borio s AIDS-om te je 1991. preminuo od upale pluća uzrokovane tom bolešću.

YouTube
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin