Show

Komentari 1

Ove su zvijezde nakon razvoda požalile: Neki su bivšima morali isplatiti vrtoglave milijune...

Ove su zvijezde nakon razvoda požalile: Neki su bivšima morali isplatiti vrtoglave milijune...

Priče o razvodu Kim Kardashian i Kanyea Westa sve se više mogu vidjeti u stranim medijima zbog mnogih nesuglasica. Kim je rekla da je razvod neizbježan, a jedino preostalo pitanje je ono financijsko

Svijetom je još početkom prošle godine odjeknula vijest o raspadu braka najpoznatije starlete Kim Kardashian (41) i njezina supruga, repera Kanyea Westa (44). S obzirom na to kako oboje imaju druge partnere s kojima se 'zabavljaju', razvod bi mogao doći vrlo brzo. Svi se sada, očekivano, pitaju tko će najviše profitirati od razvoda. Čini se da bi to mogla biti upravo Kim.

POGLEDAJTE VIDEO:

Naime, ako je vjerovati stranici CelebrityNetWorth, reperovo bogatstvo se procjenjuje na vrtoglavih 6.6 bilijuna dolara. S druge strane, Kim ima 'samo' 1.4 bilijun dolara, piše CelebrityNetWorth

No ako ste mislili da će ovo biti jedan od najskupljih razvoda, varate se. Brojne poznate 'face' su požalile nakon rastave, a imale su i razloga za to.

Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, Jeff Bezos (57) i spisateljica MacKenzie Bezos (51), 2019. su šokirali javnost viješću da se razvode. Bezos je objavu o razvodu s dugogodišnjom suprugom podijelio na Twitteru.

- Kao što članovi naše obitelji i bliski prijatelji već znaju, nakon dugog razdoblja ljubavnog istraživanja i probne razdvojenosti, odlučili smo se razvesti i nastaviti dijeliti naše živote kao prijatelji. I da smo znali da ćemo se razvesti nakon 25 godina, svejedno bismo se vjenčali - napisao je tada vlasnik tvrtke Amazon.

MacKenzie je u brakorazvodnoj je parnici dobila udio u Amazonu koji se procjenjuje na 38 milijardi dolara (oko 233 milijarde kuna), pišu strani mediji.

Jedan od najskupljih razvoda dolazi iz bogate obitelji Ecclestone. Turbulentni razvod šefa Formule 1 Bernieja (91) i njegove, sada bivše supruge Slavice (63), mjesecima je punio medijske stupce. Tijekom dva desetljeća braka par Ecclestone dobio je dvije kćeri, Tamaru (37) i Petru (33). Prema pisanju nekih medija, sudac je u samo 58 sekundi razmatranja odobrio razvod koji je stajao oko sedam milijardi kuna.

Postoje i brojni primjeri u kojima su supružnici izgubili više od pola imovine zbog razvoda. Tako je slavni redatelj Steven Spielberg (75) 'iskeširao' 651 milijun kuna prvoj supruzi Amy Irving (68). 

Golfer Tiger Woods (46) i njegova bivša supruga Elin Nordegren (42) punili su sve naslovnice tabloida 2010. kad je propao njihov šestogodišnji brak. Razlog su bili njegovi brojni preljubi. Iako se prvo spominjalo da će Elin dobiti čak 4,88 milijardi kuna, kasnija izvješća su pokazala da je bivšoj supruzi isplatio 651 milijun kuna.

Glumac i redatelj Mel Gibson (65) izgubio je oko dvije i pol milijarde kuna, odnosno 425 milijuna dolara razvodom. Mel je 2012. okončao razvod s bivšom suprugom Robyn Moore (50), s kojom je bio u braku 30 godina i dobio sedmero djece. Mel i Robyn nisu potpisali predbračni ugovor, zbog čega je ona imala pravo na pola Gibsonove imovine.

NBA legenda i jedan od najboljih košarkaša svih vremena, Michael Jordan (58), također je rekorder po visini iznosa koji je isplatio nakon razvoda. Kad je prekinuo brak dug 17 godina s bivšom manekenkom Juanitom (62), morao joj je isplatiti čak 1,93 milijardi kuna, a uz to dobila je luksuzno imanje u Chicagu te skrbništvo nad njihovo troje djece.

Ruski magnat i vlasnik engleskoga nogometnoga kluba Chelsea, Roman Abramovič (55), jedan je od najbogatijih ljudi na svijetu. Njegovo bogatstvo znatno se smanjilo kad se razveo od druge supruge Irine (55) koja je dobila 1,95 milijardi kuna i udjele u drugim tvrtkama.

Tijekom 16-godišnjeg braka dobili su petero djece, a nakon razvoda Irina se povukla iz javnog života. Abramovič se ponovno oženio, i to za kćer ruskog bogataša Dašu Žukovu (40). Ipak, Roman i Daša 2017. su objavili da je braku došao kraj.

Najčitaniji članci