Obavijesti

Show

Komentari 10

Ovo su uspješna djeca domaćih političara: Hrvaju se, stažiraju i kližu, a za njim žene gube glavu

Ovo su uspješna djeca domaćih političara: Hrvaju se, stažiraju i kližu, a za njim žene gube glavu
7

Neki od njih nisu krenuli stopama slavnih roditelja, neki su uspješni u sportu

VIDEO

Prošlog vikenda u centru pozornosti bio je bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović (65) čija je prva opera u karijeru, pod nazivom 'Lennon' imala premijeru u zagrebačkom HNK.

Josipoviću su najveća podrška bile supruga Tatjana Josipović (60) i kći Lana Josipović (31) koju nismo vidjeli u javnosti od davne 2010. godine i očeve inauguracije.

Lana trenutačno živi u Zurichu i radi kao asistentica profesora na ETH federalnom institutu za tehnologiju. Ona nije jedina koja ima uspješne roditelje, a i sama je uspjela. Evo gdje su ostala djeca naših političara.

FOTO Kći Ive Josipovića viđena je u javnosti nakon 13 godina: S njim je bila i na inauguraciji...
FOTO Kći Ive Josipovića viđena je u javnosti nakon  13 godina: S njim je bila i na inauguraciji...

Lana Karamarko

Lana Karamarko (27), kći političara i nekadašnjeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka (63) u nedavnom je intervjuu za Mixer.hr progovorila o životu u Londonu, novom poslu i daljnim planovima. Lana je prije nekoliko godina završila preddiplomski studij na zagrebačkom ZŠEM-u, a zatim se odlučila preseliti u London jer ju je zanimao studijski program Luxury Brand Management koji u Hrvatskoj nije dostupan u obliku diplomskog studija.

- U Londonu sam studirala na sveučilištu Regents. Studij je bio izuzetno zanimljiv, koristan i omogućio mi je da se specijaliziram za tu industriju - otkrila je Lana. Ljeto prije upisivanja studija Lana je provela u Americi u sklopu programa Work and Travel, tijekom kojeg je zaradila i dio novca kojim je financirala studij.

Klara Jandroković

Kći Gordana (55) i Sonje Jandroković vrlo je samozatajna. Jedno smo je vrijeme češće mogli viđati u javnosti, tijekom parlamentarnih izbora 2020. godine. Gordan i Sonja vjenčali su se 1984. godine, a imaju troje djece, Klaru te sinove Mihaela i Juricu. Obitelj vodi privatan život. Karla je završila Pravni fakultet, a radi kao odvjetnička vježbenica u odvjetničkom društvu.

Zagreb: Gordan Jandroković u društvu kćeri na premijeri baleta Spartak

Ante Jakov Milanović

Predsjednik Zoran Milanović ima dva sina, Antu Jakova (25) i Marka (18). Ante je rođen 1998. godine u Bruxellesu, u vrijeme kad je Zoran bio diplomat u hrvatskom veleposlanstvu pri NATO-u. Ante je onaj koji nevjerojatno izgledom podsjeća na oca, međutim, izgled im nije jedina sličnost. Kao i njegov otac, nakon završetka Klasične gimnazije u Zagrebu otišao je u Nizozemsku studirati pravo. Ante Jakov neko je vrijeme radio kao honorarni dopisnik Televizije Jadran, ali u novinarstvu se nije pronašao. Tada se zaposlio u odvjetničkom uredu. U studenom 2022. se saznalo kako Ante Jakov stažira kod SDP-ovog europarlamentarca Predraga Freda Matića za plaću od oko 1400 eura.

Zagreb: Sin predsjednika Milanovića, Ante Jakov, radi kao dopisnik Televizije Jadran

Marko Milanović

Antin mlađi brat nije krenuo stopama svog oca. Marko se bavi sportom, te niže uspjehe u hrvanju. Na početku svog sportskog puta trenirao je judo, a nakon što je vidio olimpijski nastup Bože Starčevića 2016., promijenio je sport. 2021. godine dobio je i zlato na međunarodnom kadetskom prvenstvu u hrvanju grčko-rimskim stilom.

Prvenstvo Hrvatske u hrvanju gr?ko-rimskim stilom

Katarina Kitarović

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (54) također ima uspješnu kći. Katarina Kitarović bavi se sportom, a bila je i državna prvakinja u klizanju. U kolovozu 2019. godine otišla je studirati u SAD. Prilikom prijava na fakultete, primljena je na sva četiri najbolja američka sveučilišta. Odabrala je Harvard. 

Nikola Miljenić

Nikola Miljenić (24) sin je bivšeg ministra pravosuđa Orsata Miljenića, a ne samo da je uspješan plivač, već i student prava. Nikola se posebno istaknuo zbog sudjelovanja na Olimpijskim igrama u Tokiju, a godinama je studirao u Americi. Ženski dio publike smatra ga jednim od najpoželjnijih domaćih neženja, no on svoj privatni život skriva kao zmija noge.

Lovro Škopljanac

Sin Jadranke Kosor (69), Lovro Škopljanac (39) rodio se u Zagrebu 1984., a tamo se i obrazovao. Pohađao je Filozofski fakultet, a diplomirao na četverogodišnjem studiju komparativne književnosti i engleskog jezika. Diplomirao je i japanski jezik te je jednu godinu pohađao specijalistički studij konferencijskog prevođenja. 2009. godine se zaposlio kao asistent na istom fakultetu. Uz posao se bavi i pisanje, prevođenjem te volontiranjem. Dobio je i Državnu nagradu za znanost 2012. godine u kategoriji znanstvenih novaka.

Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'
POBIJEDILA NA DORI 2003.

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'

Pjevačica se vraća s grupom Teens nakon više od 20 godina pauze, prisjetila se nastupa na Eurosongu, ali i iznenadnog odlaska sa scene

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda
GLUMICA

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda

Anita Berisha proslavila se ulogom Petre u seriji 'Zabranjena ljubav' koja se počela prikazivati 2004. godine