Show

Komentari 47

Pero iz 'Vlaka u snijegu' danas je policajac, a Draga trgovkinja

Pero iz 'Vlaka u snijegu' danas je policajac, a Draga trgovkinja

Iako je od snimanja filma prošlo više od četiri desetljeća, mnogi se i dalje rado prisjećaju avantura glavnih junaka - Ljubana, Drage i Pere. Prije nekoliko godina ponovno su se okupili i otkrili kako danas žive

Kultni film iz 1976. godine  'Vlak u snijegu' i ovog Božića se prikazao na HRT-u, a sve je zbunila oznaka 12, koju su mnogi su je protumačili kao da je film neprimjeren za osobe mlađe od 12 godina.

POGLEDAJTE VIDEO:

HRT se kasnije ispričao gledateljima, koji su na društvenim mrežama napisali niz objava u kojima se čude oznaci, te nagađaju zbog čega je njihovog djetinjstva neprimjeren mlađoj publici.

Iako je od snimanja filma prošlo više od četiri desetljeća, mnogi se i dalje rado prisjećaju avantura glavnih junaka - Ljubana, Drage i Pere.

Priča o prijateljstvu i zajedništvu je sedamdesetih prikazana u više od 30 zemalja, ali je i decenijama kasnije zadržala veliku popularnost među svim generacijama. Film slovi za klasik kojemu se često vraćamo, a i danas se prikazuje u sklopu različitih događaja u zemljama bivše Jugoslavije.

Glavni glumci 'Vlaka u snijegu' su se okupili 2016. u Grđevcu kraj Bjelovara povodom 40. godišnjice filma. Tako su se Draga, Pero i Ljuban ponovno našli u vlaku.

- Nisam ni osjetila da je gluma težak posao. Imala sam tad devet godina i sve mi je to bilo igra - rekla je glavna junakinja 'Vlaka u snijegu' Gordana Inkret Subotičanec.

Trgovkinja iz Bjelovara sastala se u centru Mato Lovrak, podignutom u piščevu rodnom selu Velikom Grđevcu, s kolegama iz filma Slavkom Štimcem koji je glumio Ljubana i Željkom Malčićem koji je bio Pero. Od njih troje jedino je Štimac nastavio filmsku karijeru, a Željko je danas policajac.

- Od uloge ostao sam Pero i u privatnom životu, tako da me skoro svi, prijatelji, kolege s posla, znanci i poznanici, oslovljavaju s Pero - rekao je Malčić. Dodao je da je Štimac već tad bio profesionalac od kojeg su učili.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU KEREKESH SHOWA NA NAŠEM YOUTUBE KANALU:

Najčitaniji članci