Obavijesti

Show

Komentari 102

Peta nominacija: Hoće li Leo napokon osvojiti tog Oscara?

Peta nominacija: Hoće li Leo napokon osvojiti tog Oscara?
7

DiCaprio je 'zaradio' četvrtu nominaciju za najbolju glavnu mušku ulogu u filmu 'Povratnik' redatelja Alejandra Gonzalez Inarritua. Film je nominiran u 12 kategorija

Leonardo DiCaprio (41) ulogom u filmu 'Povratnik' osigurao si je nominaciju za Oscara. To mu je četvrta nominacija u karijeri za najbolju glavnu ulogu te peta sveukupno jer je za film 'Što muči Gilberta Grapea' bio nominiran za najbolju sporednu ulogu.

Činjenica da Leonardu uvijek nekako izmakne famozni zlatni kipić predmet je šale na internetu već nekoliko godina. Iako je sam Leo rekao da mu nije stalo do nagrada, nego do kvalitete obavljenog posla, Leo je i dalje najomiljeniji holivudski 'mučenik' i gubitnik. 

24sata

2014. godine, DiCaprio je bio nominiran za ulogu u filmu Martina Scorsesea 'Vuk s Wallstreeta', no Akademija je odlučila Oscara dati Matthewu McConaugheyju za ulogu u filmu 'Dobri dileri iz Dallasa'. Ove godine, Leu su konkurencija Matt Damon ('Marsovac'), Michael Fassbender ('Steve Jobs'), Bryan Cranston ('Trumbo') i Eddie Redmayne ('Dankinja). 

Baš kao i prošle godine, Leonardo je i ove dobio Zlatni globus, nagradu koja se smatrala dobrim pokazateljem dobitnika zlatnog kipića. No, ne i u Leovom slučaju. Zlatni globus osvojio je i za 'Avijatičara' 2005. godine, no Oscar mu je promaknuo.

Otišao korak dalje

Leonardova uloga u hvaljenom filmu 'Povratnik', koji je nominiran u čak 12 kategorija na Oscarima, bila mu je jedna od najzahtjevnijih do sada. Priča o lovcu Hughu Glassu kojeg član ekipe ostavi umirućeg nakon što ga brutalno napadne medvjed iziskivala je nekoliko grotesknih poteza, kao na primjer, jedenje sirove jetre bizona koju je kasnije povratio. 

Osim toga, Leo je, kako sam kaže, cijelo vrijeme bio na rubu hipotermije. Kupao se u zaleđenim rijekama i spavao je u životinjskim leševima. Film se snimao u Kanadi za vrijeme zime, a temperature su se kretale između minus 20 i minus 30 stupnjeva Celzijevih, uz jak hladni vjetar, ispričao je redatelj Inarritu. 

Hoće li Leo nakon pretrpljenih muka napokon u ruke uzeti nagradu Oscar, saznat ćemo na dodjeli 28. veljače.