Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
18 komentara

Pisma obožavateljica: 'Čola, ubit ću te ako mi ne odgovoriš'

Zdravka su Čolića 80-ih obožavateljice zasipale ljubavnim pismima. Stizala bi u vrećama na njegovu kućnu adresu, a on je na mnoga pisma i odgovarao

Privatni album
Foto: Privatni album
18 komentara

Vjeruj mi, ne bi ostao čitav samo kad bih naletjela na tebe. Jao si ga tebi onda, samo je jedna od poruka zaljubljene tinejdžerice koje su 80-ih Zdravka Čolića (64) obasipale pismima.

Stizala su u vrećama na njegovu kućnu adresu. Čola je na mnoga od njih i odgovarao, no nikad nije dogovarao sastanke. Pisma je pokazao medijima i ne skriva da žali za prošlim vremenima kad su obožavateljice bile slobodnije nego današnje djevojke.

- Majke mi moje! Danas mi teže priđu na koncertima, veliko je osiguranje, režim. Oni nekadašnji koncerti po domovima kulture bili su puno bolji. Nije bilo odmaka od publike, čeličnih ograda, pa su se rađala poznanstva, veze, jako simpatične stvari koje život čine ljepšim jer djevojke su se nabacivale, htjele biti u našoj blizini - prisjeća se Čolić.

Ne zna koliko je tisuća pisama primio, ali pamti svaku vezu. Imao je tek tri dulje veze, od kojih je jedna brak sa suprugom Sandrom (50).

- Drage su mi bile i one strastvene, kratke veze. Kačio sam se na strast, koja nije nužno povezana s ljubavi. Jedna takva noć ili možda samo pogled znali su mi se duboko urezati u sjećanje. Imao sam divnih trenutaka, susreta, pa i kratkih veza koje su ostavile pečat - kaže pjevač.

Dodaje da su mu takve 'blic' veze bile draže te da bi koji put osjećao da je s djevojkom proživio cijeli život iako su bili zajedno tek nekoliko sati.

Djevojke su, osim Zdravka, željele upoznati i njegove roditelje.

'Dragi Zdravko, imam smeđu kosu i smeđe oči i mogu ti reći da nisam ružna. Uostalom, dobio si moju sliku pa presudi sam. Tako bih voljela upoznati tvoje roditelje. Znam da su to divni ljudi i da nisu uobraženi jer im je sin Zdravko Čolić. Puno, puno pozdrava i poljubaca šalje ti Katica iz Osijeka', glasilo je jedno od pisama. 

Zbog Čole, djevojke su i ostavljale svoje dečke.

'Zdravo mladiću mojih snova. Zdravko, nisam znala da nemaš osjećaja ni za koga, kamoli za jednu djevojku koja narušava cijeli život radi tebe. Zar imaš tako tvrdo srce? Jučer sam tvoje postere poredala jedan do drugoga i naglo zaplakala. Osjetila sam da nisam sama, okrenula se i vidjela čovjeka koji me je volio, a kojeg nisam željela. Rekao je: “Ljiljana, ne zaslužuje tvoje suze”, a ja sam ga potjerala iz svoje sobe i života.'

U 91. ljubavnom pismu zaprijetila je pjevaču

'Dragi Zdravko, jučer kad sam išla u školu naletjela sam na Boru Đorđevića. Da ga samo vidiš kakav je, grozan, mali, debeli. Mislila sam da je lijep, zgodan, šarmantan kao ti. Zašto se ti ne šetaš Osijekom kao Bora Čorba? vjeruj mi, ne bi ostao čitav kad bih naletjela na tebe. Sad u nedjelju mi je rođendan, mogao bi doći', pisala je Danijela iz Osijeka u 90. pismu.

U 91. mu je zaprijetila da će ga ubiti ako joj ne odgovori. 'Kad se vratiš iz Londona i ako mi ne odgovoriš, ubit ću te, ne šalim se.'

Jedna mu je djevojka nudila ljubav, a Čola ju je savjetovao da uči:

'Zdravko, škola mi ne ide baš najbolje. Muči me ta matematika. Znaš oni sinusi, kosinusi, tangensi i kotangensi... Valjda se sjećaš toga? To nikako ne mogu skužiti.'

Zdravko joj je odgovorio: 'Draga Danijela, hvala ti na tolikoj brizi i pažnji. Pročitao sam sva tvoja pisma i ne zamjeri što nikako ne stižem da ti se opširnije javim. Volio bih da se potrudiš oko matematike. Valjda nisi zaradila ‘keca’ na kraju školske godine.'

Naši partneri pišu
Message