Obavijesti

Show

Komentari 2

'Pomirila sam Rolling Stonese, a Spielbergu omogućila Oscare'

'Pomirila sam Rolling Stonese, a Spielbergu omogućila Oscare'

Feng shui učiteljica i motivacijska govornica Marie Diamond 21. i 22. travnja po prvi puta gostuje u Hrvatskoj. Tvrdi da je svojim savjetima pomirila članove Rolling Stonesa

Svojim učenicima uvijek govorim da okolina u kojoj borave uvelike utječe ne samo na njihov uspjeh, već i na sreću, kaže Marie Diamond.

Za vikend u Zagrebu dolazi jedna od vodećih feng shui savjetnica i životnih trenerica koja je u svojoj karijeri dijelila savjete mnogim slavnima, od kojih posebno ističe Stevena Spielberga (71).

- U trenutku kada sam počela savjetovati Spielberga, imao je već nekoliko nagrada i jednog Oscara, ali bez obzira na mnogobrojne nominacije, nikako nije mogao dobiti nove nagrade - priča nam Diamond, koja je poznata kao i jedina Europljanka sudionica megapopularne self-help knjige i filma "Tajna".

Kad ju je Spielberg angažirao, prisjeća se Marie, otišla je kod njega kući da provjeri "gdje je zapelo s protokom pozitivne energije".

- Nisam mogla vjerovati kad sam vidjela da je nagrade i Oscar držao u lijepo uređenoj vitrini koja se nalazila u kupaonici. Pa kupaonica je mjesto otjecanja energije. Rekla sam mu da vitrinu premjesti u ured i kasnije je dobio još nekoliko Oscara i drugih nagrada - objašnjava Diamond.

Redatelju je, tvrdi, pomogla i u nekoliko privatnih situacija, ali o tome nam, kaže, ne može govoriti.

Hvali se i kako je pomirila članove Rolling Stonesa.

Fans wait for the free outdoor concert by the Rolling Stones at Ciudad Deportiva de la Habana sports complex in Havana

- Ne mogu vam reći tko je od njih točno koristio moje savjete, ali bila su dvojica. Nisu mogli međusobno komunicirati, a nakon što sam jednom pomogla presložiti stan, a drugom i ured i stan, popravili su odnose. Uz to i bend je postao uspješniji - ispričala je Marie.

Obožavatelji benda i Diamondini sljedbenici smatraju kako se ipak radi o Keithu Richardsu (74) i Micku Jaggeru (73), koji godinama nisu razgovarali te čije su učestale svađe dovele bend na prvo mjesto rock svađa u povijesti. 

Diamond je, uz njih, savjetovala i Paulu Abdul, Dana Acroyda te poznate sportaše, direktore kompanija pa čak i vladine čelnike Belgije, Rusije, Islanda, SAD-a i Kanade.

Ne sjeća se je li tko od Hrvata koristio njezine savjete, osim Ivane Plechinger (44), s kojom sada i surađuje.

O čemu su razgovarale Marie nam nije željela otkriti, a Plechinger je svoje obožavatelje pozvala da posjete Diamondine radionice u Zagrebu.

- Marie me pozvala u internacionalno društvo koje ujedinjuje ljude koji pomažu drugima da svoje živote učine radosnijima. Oduševljena sam njome i svime što zna. Velika je stvar što dolazi u Hrvatsku - kaže Plechinger, koja se obožavateljima pohvalila i  snimkom razgovora s Marie.

Diamond je odrasla u Belgiji gdje je radila kao odvjetnica i kriminalistkinja, ali se nakon nesreće u kojoj je skoro poginula počela zanimati za zakon privlačnosti, koji je kasnije počela i naučavati.

U 24 godine karijere, kaže, sakupila je više od 400 tisuća učenika, a većina je prati putem interneta. Klijenti k njoj često dolaze i do pet puta godišnje, a sat i pol savjetovanja naplati im više od 5.800 kuna.

- Ja samo pomažem ljudima da imaju sretniji život - zaključuje Diamond.