Obavijesti

Show

Komentari 18

Pomozimo: Koncerti za Crnog i humanitarno tetoviranje!

Pomozimo: Koncerti za Crnog i humanitarno tetoviranje!
1

Četvrtak 21. siječanj od 12:00. Sviraju Picksiebner, Corto i Rock Masters. Sav prihod ide za liječenje tattoo majstora Gorana Crnjca Crnog

VIDEO

Ljubitelji tetovaža u Hrvatskoj, a i šire, vjerojatno su čuli za tattoo studio 'Crni', a mnogi od njih imaju i njegov trag na svojoj koži. 

Njegov umjetnički put zanimljiv je za svakog štovatelja tattoo umjetnosti ili tattoo majstora u nastajanju. 

Goran Crnjac Crni rođen je 2. studenog 1975. u Vinkovcima te je do završetka srednje škole živio u Cerni, kada seli u Zagreb pošto je primljen kao jedan od osam redovnih kandidata na Likovnu akademiju.

Tijekom studija radi različite poslove kako bi mogao plaćati podstanarstvo te otkriva tetoviranje kao granu umjetnosti. Ubrzo ga tetoviranje preokupira te mu se u cijelosti posvećuje, uspostavljajući ujedno i kontakte s drugim majstorima u Hrvatskoj i inozemstvu. Izuzetno talentiran, Crni velikom brzinom uči od svih s kojima dolazi u dodir pa tako ubrzo postaje jedan od najboljih majstora u regiji i šire, uživajući poštovanje kolega ne samo kao izuzetan majstor, već i veliki prijatelj.

Svoj vlastiti salon, koji je i danas aktivan, konačno otvara 2002. godine. Tijekom svih tih godina Crni ne zanemaruje ni kiparstvo i slikarstvo - radi u gipsu i mramoru te slika raznim tehnikama, od ulja na platnu do olovke, ugljena ili drvene boje.

Prije nekoliko godina konačno financijski staje na čvrste noge i kupuje stan u Zagrebu. Nedugo nakon vjenčanja supruga Andrijana ostaje trudna i Crni uskoro postaje otac malog Franje.

Bajkovita priča o usponu višestruko talentiranog mladića iz provincije tu završava...

Par mjeseci nakon rođenja sina, Crni počinje imati problema sa zdravljem, što rezultira hitnom operacijom raka debelog crijeva. Unatoč kemoterapijskim tretmanima, redovito tetovira i trudi se ne opterećivati druge svojom bolešću.

Nažalost, rak se proširio na jetru i žuč koja je stoga odstranjena nakon godinu i pol od početka borbe s ovom zloćudnom bolešću. Od tada se Crni teško oporavlja i više nema snage raditi,  a oslabljeni organizam više ne smije primati kemoterapiju, pa pokušava naći utočište u alternativnoj medicini koja je poprilično skupa.

Obitelj Crnjac tako ostaje bez redovnih prihoda i ulazi u dugove koji se gomilaju, unatoč tome što Andrijana uspijeva naći posao. S obzirom na to da joj plaća ne pokriva životne troškove, većina kolega iz struke priskače u pomoć i novčano pomaže koliko može.

Ova Tattoo konvencija nastala je upravo iz te želje: da se pomogne talentiranom kolegi i dobrom prijatelju te njegovoj mladoj obitelji da se izvuku iz dugova nastalih stjecajem nesretnih okolnosti.

Stoga vas pozivamo da nas 22. siječnja na adresi Savska 160, posjetite u što većem broju, bilo kao radoznalci ili "mušterije". Sav prihod bit će darovan obitelji Crnjac.

Osim prigode za tetoviranje kojime ćete učiniti dobro djelo, od 22 sata za Crnog će koncerte održati Picksiebner, Corto i Rock Masters!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica
'MOLIM...?'

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica

Američkom obožavatelju Eurosonga zasmetao je naglasak kojim Baby Lasagana govori engleski

Hana Huljić je trudna! Grašo i supruga čekaju drugo dijete
STIŽE PRINOVA

Hana Huljić je trudna! Grašo i supruga čekaju drugo dijete

Šuškanja o prinovi krenula su krajem prošle godine, no sve je demantirao Tonči Huljić
Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'
POBIJEDILA NA DORI 2003.

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'

Pjevačica se vraća s grupom Teens nakon više od 20 godina pauze, prisjetila se nastupa na Eurosongu, ali i iznenadnog odlaska sa scene