Obavijesti

Show

Komentari 10

Pop o Sinatri: Pitao me za Tita i rekao da ga puno pozdravim...

Pop o Sinatri: Pitao me za Tita i rekao da ga puno pozdravim...
4

Tih je godine Sinatru u New Yorku, u restoranu P. J. Clark, na križanju Treće avenije i 44. ulice, upoznao Tihomira Popa Asanovića (71), koji je nakon grupe Time godinama u 'Velikoj jabuci' imao dućan...

VIDEO

Na današnji dan 1915. godine u Hobokenu u New Jerseyju rođen je veliki Frank Sinatra. Sin talijanskih useljenika glazbom se počeo baviti kao mladić. Godine 1939. Tommy Dorsey poziva ga da se priključi njegovu big bandu, a tri godine kasnije Sinatra postao je zvijezda.

Autor je stotinjak albuma s desecima hitova, poput 'Strangers in the Night', 'I've Got You Under My Skin', 'My Way', 'New York' i 'Come fly with me'. U studenom 1946. izdavačka kuća Columbia Records objavljivala je jednu Sinatrinu ploču mjesečno, a u to vrijeme one su se prodavale u 10 milijuna primjeraka godišnje. Početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća pokušao je okončati karijeru, no 1973. se vratio. U Rio de Janeiru je 1980. pjevao pred 175.000 ljudi i time ušao u Guinnessovu knjigu rekorda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ava and Frank at the Hollywood premiere of "Showboat" in July of 1951. Photos by Earl Leaf (swipe to see both!).

A post shared by Ava Lavinia Gardner (@avagardnerdaily) on

Tih je godine Sinatru u New Yorku, u restoranu P. J. Clark, na križanju Treće avenije i 44. ulice, upoznao Tihomira Popa Asanovića (71), koji je nakon grupe Time godinama u 'Velikoj jabuci' imao dućan s glazbenom opremom.

Izgarali su od ljubavi, a u isto vrijeme mrzili su jedno drugo...
Izgarali su od ljubavi, a u isto vrijeme mrzili su jedno drugo...

- Nekako smo preko veze prijatelj Amerikanac i ja upali u taj restoran. On je kultni, u ponudi su imali samo hamburger, pivo i viski. Bilo je to omiljeno okupljalište poznatih, Al Pacino je visio tamo. Tako smo jednom tamo sreli Sinatru i Gregory Pecka - rekao je Asanović i nastavio:

- Kada je čuo da sam iz tadašnje Jugoslavije pitao me odmah za Tita, kako je i što se događa s njim. Onda je pitao kakvu mi glazbu u Jugoslaviji sviramo, jesu li to vojni marševi. Odgovorio sam mu da najviše sviramo njegove pjesme, a Peck mu je rekao 'e sad si dobio svoje' i nasmijao se. Onda mi je Sinatra poručio da pozdravim predsjednika - opisao je susret s velikim pjevačem Asanović.

Žali što se nije fotografirao s njim, ali kako kaže, 'to tada nije bilo popularno kao danas, a nije ni mobitela bilo'. Poznat po svojim mnogim romantičnim vezama, Sinatra je prvi put bio u braku s Nancy Barbato (1939-1949) s kojom je dobio troje djece Nancy, Frank Jr. i Tinu. Nakon toga slijede Ava Gardner (1951-1957) i Mia Farrow (1966-1968) te model Barbara Marx (od 1976.).

271412876

Sinatru su dugo pratile optužbe da je povezan s mafijom, što je on uvijek negirao, uključujući i na sudovima, ali se te sjene nikada nije uspio u cijelosti otresti. Godine 1963. vlasti su mu oduzele dozvolu da vodi svoju kockarnicu zbog navodne povezanosti s čikaškim mafijašem Salvatorom 'Momom' Giancanom. Kada je 1981. tražio da mu dozvolu vrate na saslušanju su ga rešetali pitanjima o tvrdnjama da je 1947. odnio mafijaškom šefu Luckyju Lucianu dva milijuna dolara u Havanu. Iako je o sebi stvarao sliku kako voli popiti, bio je jedan od onih 'lažnih pijanaca'. Više se naslikavao i pričao o tome, nego li što je konzumirao. Isto tako, nije volio žene koje puše ili stavljaju previše parfema. Navodno mu je omiljena zdravica bila: 'Da mi poživite do stote, a posljednji glas koji čujete neka bude moj'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

zenzacija američki ambasador 20:07
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu